Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dietka 1987

zaparcia na diecie

Polecane posty

Gość Dietka 1987

Witam Was, Zacznę od tego że od miesiąca jestem na diecie. Dieta jest dosyć zrównoważona, ogólnie polega na odpowiednio dobranych produktach raczej niskotłuszczowych ale można ją nazwać "Mniej żreć" + dużo ruchu - codziennie brzuszki plus ćwiczenia na uda i 4x w tygodniu biegam. Ale miało być nie o tym... Generalnie mam słaby metabolizm (sądzę, że on w połowie odpowiada za moją znaczną nadwagę (mam BMI na poziomie 28-29) za drugą połowę odpowiedzialne sa moje nawyki żywieniowe - ale z tym mogę walczyć :-) ) Nie chodzę do toalety częściej niż raz na tydzień a i tak nie ma że się tak wyrażę "spektakularnego efektu" Czy możecie polecić jakieś produkty żywnościowe ewentualnie środki które pobudzą ten proces ? Nie chcę nic o szybkim działaniu typu alax (wiem że to przeżytek ale najlepiej opisuje niechciany efekt) nie chce musiec lecieć do toalety w tej chwili tylko jakoś to wyregulować -----> POMOCY :(

Błonnik np taki w formie chrupek, dodajesz do maślanki naturalnej, jogurtu. Musli, otręby, owsianki - na śniadanko.

Gość Progesti27
Otreby najlepsze przy odchudzaniu niema mowy o zaparciu

Gość Olcia Dubicka
Brak Ci błonnika w diecie. Pierwsze to otręby owsiane, drugie to banan, trzecie to jabłko. One mają w sobie najwięcej błonnika. Zadbaj o nie najlepiej codziennie ale też uważaj aby nie za dużo, ewentualnie tak przez 3-4 dni większa ilość a później np, jedno jabłko z rana do śniadania lub banana. Na diecie uważaj na nie bo to też kalorie więc nie przesadzaj :) A co do samego odchudzania ... Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)

Gość drink water for beauty
Polecam colon c, efekt nie będzie natychmiastowy ale cię wyreguluje, do tego codziennie dawkę błonnika z pożywienia żebyś nabrała tego nawyku, świetna jest owsianka z rana, warzywa do każdego posiłku. Trzeba pamiętać żeby dużo pić przy błonniku bo inaczej zapcha jelita jeszcze bardziej. Na colonie jest napisane żeby wypić go ze szklanką wody a następną jeszcze popić i tego się trzymaj, żeby po każdym posiłku bogatym w błonnik wypić minimum tą szklankę wody.