Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annujkaaa87

Czy seks to jedyny dowód miłości?

Polecane posty

Gość annujkaaa87

Pytanie to kieruję do mężczyzn i kobiet. Na każdym kroku słyszę różne opinie dotyczące seksu, z których wynika, że seks to jedyny dowód miłości i jeżeli dajmy na to po pół roku związku kobieta nie zrobi tego z facetem to on z pewnością załatwi swoje potrzeby u innej. Czy zgadzacie sie z tym? jakie są Wasze opinie?

Gość annujkaaa87
zapomniałam dodać, że w tych opiniach zapomina się o szacunku i miłości, bo skoro para po tak długim stażu się nie kocha to coś z nimi nie tak, a czy pół roku to dużo?

Seks nie tylko nie jest jedynym dowodem miłości, ale wręcz nie jest dowodem żadnym. Można go uprawiać wyłącznie z czystej przyjemności... Co innego, gdyby odwrócić to pytanie: Czy BRAK seksu jest dowodem braku miłości? Moim zdaniem jest jednym z ważniejszych dowodów w tej materii... Co do zaspokajania potrze gdzie indziej, to moim zdaniem jest to bardzo prawdopodobne...

Gość Mirinus
Miłość . ...aby byli jedno. Seks tak łączy....

Gość paoolllo nurto
ja szanuje kobietę i ostatnią rzeczą, którą bym zrobił, jak mi zależy na lasce, to przespałbym się z nią od razu, bo byłbym stracony, jak kocha to seks jest tylko pięknym dopełnieniem i facet będzie czekał ile trzeba

Gość annujkaaa87
brahmin a jeżeli np ktoś jest w związku pół roku i jeszcze sie para nie kochała, pomimo, że obojgu zależy, to jak to oceniasz? czyli co, nie kochają się?

Gość annujkaaa87
jasne ze brnąć jakie masz na to dowody, jeżeli można wiedzieć?

To dlaczego nie uprawiają seksu, skoro oboje tego chcą? Domyślam się, że chodzi o jakieś kwestie moralno-religijne. Wtedy brak seksu, nie musi oznaczać braku miłości... Choć ja oczywiście tych moralno-religijnych zakazów nie uznaję

Gość marcin zawsze mądry
Kocha się za to kim się jest a nie za to ile razy sie d**** dało

Gość annujkaaa87
brahmin może po prostu laska ma mocne zasady niekoniecznie religijne a facet sie boi, że jak pozwoli sobie na więcej to ją straci, w ogóle to oni podobno nawet nie gadają o tym a to błąd moim zdaniem, nie wiem jak Twoim?

Gość annujkaaa87
ktoś się jeszcze wypowie?

Dlatego napisałem, że mogą być one natury moralnej... Oczywiście, że brak rozmów o seksie jest błędem, ale wbrew pozorom dużo par tego nie potrafi

My czekaliśmy z seksem 3 lata i jakoś nie znalazł sobie innej, więc to kwestia indywidualna.

Gość jak mu to powiedziałaś
seks absolutnie nie jest na nic dowodem. jak można tak myśleć?

jak mi się dziewcze podoba i mnie pociaga to wiadomo,że z nią chce seksu to jasne jak 2x2 a jak kogoś kochasz to tym bardziej chcesz dotknąć,przytulić i że tak to ujmę zespolić się;)

annujkaaa87 jasne ze brnąć jakie masz na to dowody, jeżeli można wiedzieć? x nie mam zamiaru ich ukrywac wyslij do mnie swoje zdjecie na ktorym jestes nago a ja przedstawie niezbite dowody na wszystko co zapragniesz

Gość annujkaaa87
to widzę, że są różne opinie:)

Gość annujkaaa87
Nie musisz ujawniać, a ja nie będę nic wysylać

Gość gdyby odpowiedź była twierdząc
a oznaczałoby to, że osoby aseksualne albo osoby z jakimiś wadami układu rozrodczego nie są zdolne do miłości, tak samo osoby z traumą typu gwałt:O

Gość gdyby odpowiedź była twierdząc
poza tym nie ma czegoś takiego jak dowód miłości - miłość jest zbyt magiczna, metafizyczna, duchowa.

Gość annujkaaa87
dokładnie, czasami wystarczy jakiś gest, wtedy czuje się wszystko

Seks nie jest jedynym dowodem lecz w związku ważnym jego dopełnieniem. Przed pierwszym razem często warto czekać żeby się umocnić w przekonaniu że to ten lub ta. Później jest oznaką akceptacji uznania cudzych potrzeb i ich zaspokajanie jest nie tylko bliskością.