Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajlawijuk

jaka jest waszym zdaniem najlepsza różnica wieku miedzy rodzeństwem?

Polecane posty

Gość ajlawijuk

Jeśli jest tylko dwoje dzieci?

Gość jesli znasz jezyk
2lata

Gość ajlawijuk
a dlaczego akurat tyle a nie rok, czy 3 lata?

Ja powiem jaka jest nie najlepsza - 9, jak między mną i siostrą, bo isę pokochałyśmy dopiero jak się wyprowadziła (miałam 14 lat, ona 23) i 7, jak między moim mężem i jego siostrą, nigdy się nie potrafili dogadać, a utrzymują kontakt, odnoszę wrażenie, tylko dlatego, że są rodzeństwem i że tak być powinno.

Ale np. wszędzie gdzie u znajomych jest różnica 2 lata, to się świetnie dogadują, jakiej by płci nie byli.

Gość Kakalalala
Metafoara od kiedy to wiek ma wplyw na stosunki rodzinne????????? Miedzy mna a siostr10 lat roznicy.Kochamy sie i dogadujemy.A znam i rodzenstwa co maja tylko 2 lata roznicy i zadnych kontaktow nie chca utrzymywac miedzy soba.

Gość jesli znasz jezyk
bo do 3 lat jest ok, pozniej zaczyna sie zazdrosc tylko roznica ponizej 3 lat jest przerabana dla rodzicow ja mam miedzy dziecmi 20 miesiecy i momentami wymiekam, chociaz i tak jest juz lepiej niz rok temu

2-3 lata jest najlepiej moim zdaniem, no niestety u mnie m-dzy dziećmi jest....10lat, kosmos:)

Kakalalala, no nie wiem, może to pytanie do psychologów? Ja ze swoją siostrą też się teraz świetnie dogaduję, ale dopóki się nie wyprowadziła z domu, to było kiepsko. My na razie planujemy 2 lata, zobaczymy, czy natura pozwoli, pewnie będzie jazda bez trzymanki przez pierwsze lata, ale dla dzieci to dobra różnica wieku, będą się razem bawić, dorastać itp. Przynajmniej taką mam nadzieję!

Gość y6yu65666
Ja mam siostrę o rok starszą, jak ja miałam 13 a ona 14 lat to urodził się nam brat. I z siostrą i z bratem mam super relacje. Siostra to moja przyjaciółka a brata kochamy nad życie, choc obydwie traktujemy go troszkę po matczynemu :)Ja mam 29 lat i jeszcze dzieci nie mam, ale chciałabym aby urodziły się w odstepstwie roku, bądź najdalej dwóch bo chciałąbym aby sie razem wychowywały.

Gość a co ma wiek do rzeczy????
ja z moją siostra młodsza o rok czesto sie klocimy i nie umiemy sie dogadac, choc mamy tą swiadomość ze gdyby cokolwiek sie zlego przydarzylo to zawsze sobie pomozemy, aczkolwiek charakterki mam rozne. mamy tez o 10 lat mlodszego brata i z nim mamy doskonale relacje na kazdym polu!!!!

Gość ytdlkukjknl
mnb ,.b n/m

ale wiadomo,ze w późniejszym wieku roznica nie ma większego znaczenia, autorce chodzi chyba o małe dzieci:)

Gość 90-00
moim zdaniem im mniej tym lepiej :)

Dla mnie jedynak jest najlepszym wyjsciem, czyli zerowa róznica wieku, ani mała ,ani duża Jedno dziecko mieć jest najpraktyczniej

Gość Kakalalala
Tu chyba tez roznicy nie ma,zalezy od dzieci.Ja jak mialam 10 lat urodzila sie moja siostra cieszylam sie ,ze moge z nia wyjsc na spacer z wozkiem,bawilam sie z nia jak byla troche wieksza.Jesli chodzi o mala roznice tez roznie jedni chwala drudzy nie.Moja znajoma ma corki wiek 5lat i 4 lata musi im kupowac identyczne zabawki wszystko x2 inaczej jest placz i klotnia.Czesto sie kluca ,bija i maja siebie dosc.Znowu w innej rodzinie tez podobna roznica i problemow nie ma :)

to zależy, przy malej 2-3 letniej roznicy dzieci razem się wychowują, bawią itp., przy dużo większej +8 starsze dziecko pomoze przy młodszym, tak jak ja mojej mamie przy bracie(9lat roznicy)

Gość dsgdsg
dsgasdg

u mnie jest trochę za duża różnica między mną i rodzeństwem, i chyba wolałabym 3. moje rodzeństwo między sobą zawsze miało lepszy kontakt niż ze mną ale z drugiej strony znam rodzeństwo z róznicą 7 lat i zawsze se trzymali razem ;)