Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prolaktyna892347

Zakaz picia alkoholu przez kobiety

Polecane posty

Gość prolaktyna892347

i palenia papierosów, co sądzicie? Moim zdaniem powinni coś takiego wprowadzić, że kobiety w wieku rozrodczym nie mogłyby w ogóle pić i palić, bo przecież zawsze jest ryzyko, że taka kobieta może być w ciąży i to szkodzi dziecku. Za złamanie zakazu powinna być wysoka grzywna. Myslę, że to dobry pomysł, bo bez przesady, nikomu nie jest potrzebny do życia alkohol i papierosy - tylko szkodzą, a ile malutkich dzieciaczków by uratowano przed chorobami.

Gość facetom rowniez przydalby sie
Taki zakaz, przynajmniej po pijanemu by dzieci nie robili

Gość jgjgguygfuy
jesteś jakaś chora... Żyjemy w wolnym kraju, kobiety maja prawo pić i palić co Tobie do tego?!

Gość doniczka od kwiatka
tak i do tego zakazac jedzenia fast-foodow hahaha :D zal

Gość prolaktyna892347
A dzieci mają prawo do zdrowia, nie? Kobieta może być w ciąży, dlatego nie powinno się pozwalać na spożywanie alkoholu przez kobiety. Ważniejsze jest chyba zdrowie dziecka niż chęć napicia się, nie? Picie i paleie to tylko głupia fanaberia.

Gość hehe..........................
oczywiście i powinni wprowadzić jeszcze zakaz wypowiadania się przez osoby o ograniczonym światopoglądzie...

bez szans, ale była dziś na podobny temat dyskusja na BBC2 (UK) - czy położne mają prawo wywierać presję na ciężarne, żeby nie paliły i nie piły i niektóre głosy mnie zszokowały - jeśli położna mówi, że absolutnie nie, że ciąża jest wystarczająco stresogenna i nie wolno dokładać jej jeszcze jedynie poinformowac, dać ulotki, porozmawiać, ale delikatnie i informacyjnie - buczku broń żaden nacisk, że ciąża powinna być okresem radości i relaksu (przy kurde papierosku i winie, albo i czym gorszym???) i nie wolno niczego zabraniać... ja piedolę, naprawdę chciałoby się potrząsnąć niektórymi... w zasadzie lepiej by zrobić odwrotnie - zakaz rozmnażania się dopóki nie przestanie palić i pić, ale oczywiście nie do zrobienia

Gość jgjgguygfuy
:/

to nie pij i nie pal nikt cie nie zmusza przeciez:D jesli kobieta nie chce zachodzic w ciaze to dlaczego ma nie pic i nie palic? Raczej te cale staraczki tego nie robia

Gość glupia jestes!!!!!
ty glupia idiotko! nic ci do tego czy pije/pale!!!! moja sprawa!!!

Gość garryPLPL
wczesnej ciąży nie zagraża alko i papierosy (na początku komórka dzieli sie 'we własnym zakresie'). zresztą nie każda kobieta planuje macierzyństwo. Są środki antykoncepcyjne. I co żadna z kobiet nie mogłaby chlać?? hahahaha

Gość Kakalalala
Aha czyli od 10 roku zycia do 70 roku musi byc zakaz.Naajstaarsza kobieta urodzila jak miala 70 lat ,wiec zawsze istnieje ryzyko :)

ja bedąc w ciazy wypilam z 7-8 razy przez calą ciąze po lapce wina czy 1 piwo.Corka urodzila sie zdrowym pulpecikiem, z wagą bardzo dobrą (grubase) Teraz juz studentka (kawal baby z niej, zawsze byla masywnym i duzym dzieckiem) ktora nigdy nie cierpiala z tego powodu ,ze pozowlilam sobie na kilkokrotnie spozycie alkoholu w jednorazowej dawce

Gość prolaktyna892347
A jaką mam pewność, że kobieta, która spożywa alkohol nie chce mieć dzieci lub stosuje poprawnie antykoncepcję? Żadną. Dlatego lepiej zakazać wszystkim. Takie z was alkoholiczki, że bez alkoholu nie potraficie żyć? Przykre. Lepiej dla dzieci, żeby był zabroniony dla kobiet.

Gość 780adnsan
temat założyła jakaś kura domowa :D

Gość 780adnsan
a może taka kobieta w wieku rozrodczym nie ruch,a sie i co? wiatr ją zapyli? haha więc ma prawo chlać ile chce a ty do łożka nikomu nie zaglądaj piz.do

Gość Pytająca z ciekawości
a ile niby się rodzi- tylko tak szczerze chorych dzieci przez to że matka w ciąży paliła? Akcje tego typu są ostro przereklamowane. ja osobiście w życiu nie paliłam- tzn. za małolata się spróbowało i tyle. Dla mnie to było wstrętne i w nałóg nie wpadłam. Jednak znam gro matek, które w ciąży paliły- jedne mają dzieci dorosłe już inne maja małe dzieci. Nie znam żadnego dziecka chorego przez papierosy- autentycznie. Nie mówię, że papierosy nie szkodza- nie zrozumcie mnie źle, ale nie przekonują mnie jakoś argumenty, że każdy kaszel u dziecka to wina tego, ze matka paliła. Dzieci nie palących też chorują na gardło, zapalenia płuc nie zauwazyłam, zeby akurat więcej chorowitych dzieci miały matki palace.

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.....

Ale czemu tylko to miałoby dotyczyć kobiet? Przecież alkohol i papierosy mają również wpływ na plemniki...

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,

Gość normalna synowa
Nie powinno się pić i palić w ciąży. ale kobieta to człowiek-istota ponoć myśląca,więc dajmy możliwość myśleć samodzielnie-to nie Korea ani Chiny.

Gość hvjb
hnlk

temat brzmi- zakaz picia alkoholu przez kobiety jestem na nie zakaz picia w ciazy- jestem na tak tyle by bylo w temacie :P ja lubie sobie wypic jakby mi zabronili w calym okresie rozrodczym to troche lipa palic nie pale ale palilam 8 lat wiec nie bede udawac absolutnej przeciwniczki jak ktos ma glowe na swoim miejscu to zadecyduje madrze o tym temacxie bbc to w ogole jakis smiech na sali :P

Gość hvjb
jkm

Gość a Tak narzekacie......
Ex d-bill czy Ty robisz cokolwiek innego oprocz siedzenia na kafe ?

Gość hgjmgb
jghk,hnb

Gość a jak wlasnie mam okres
wiec nie jestem w ciazy to moge wypic? Prosze, prosze :D