Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość karina26

Brak równouprawnienia

Polecane posty

Gość Do Faceta miało być
mój błąd, za dużo gadania o Tomku i twoje TTT przeczytałam źle z pośpiechu

Nie no, ja nie chce, żeby mój facet chodził w takim czymś po plaży... Ale zgadzam sie, że powinien byc zniesiony zakaz opalania sie topless dla pan.

Gość prrincessa
czemu nie chcesz? boisz się, że by mu się spodobało? a może by wyglądał lepiej od ciebie? Mi to lotto, czy nago czy w bikini i tak w łóżku jesteśmy nago, także co za różnica? Nad wodę idziesz oglądać czy popływać i poopalać się!?

Gość jestem tym zniesmaczony cz1
A mi się wydaje, że dziewczyny boją się, że mężczyźni zapożyczą ich rzeczy i stworzą własne. Jak kobiety brały nasze spodnie, marynarki, krawaty itd. to było ok, ale w drugą stronę to już wielkie halo. Teraz was oświecę, faceci także noszą "damskie" (piszę w cudzysłowiu bo kobiety tak uważają) ubrania i w pewnych kwestiach nikt o tym nie wspomina, kobiety również, ale to chyba dlatego, że sportem się nie interesują, otóż kolarze noszą legginsy i obcisłe spodenki (tak to jest domena kobiet), pływacy (nie wszyscy) noszą stroje jednoczęściowe i co jest jakieś halo? W innych sportach także powinny się pojawić pewne ubrania, choćby zmora biegaczy - obtarcia sutków - stanik spełniał by taką rolę jak u kobiet ochronną. Wiadomo, że większość facetów nie goli klaty, a odklejenie plastrów z sutków nie musi być przyjemne, a czasem pod wpływem potu odklejają się (wiem to z autopsji). Zimą noszę pończochy lub legginsy i moja kobieta to popiera - zresztą sama mnie namówiła, broniłem się od tego, aż raz przymierzyłem i stwierdziłem, że to jest wygodne i przyjemne. Nie żyjemy w czasach komuny, gdzie wszystko było szare i zrobione z koca, wielu facetów tego wam nie powie bo chodzi o ich dumę, ale zazdroszczą wam ubrań z miłych materiałów, różnorodności. Nie raz się czyta w internecie "mój facet nosi damską bieliznę/ubiera moje ubrania potajemnie\kręcą go moje ubrania" itd. Myślicie czemu? Dałem odpowiedź, a wy (większość) jesteście ograniczone i wszystkiego bronicie nam. A niech no się umyje i użyje jakiegoś perfumu to od razu się stroi i kolejne pytania "czy on jest metroseksualny\gejem" Co ma jedno z drugim? Byłby gejem to by z tobą nie spał czaisz baze?

Gość jestem tym zniesmaczony cz2
Zacznijcie myśleć i otwórzcie się na XXIw. Świat idzie do przodu, a raczej zatacza koło bo kiedyś faceci nosili spódniczki\tuniki w starożytności, rajstopy w czasach robin hooda, długie suknie i to nasi rodacy - szlachta polska. Były także zdobione koszule, nie pamiętam jak się nazwały, muszkieterowie mieli "damskie" koszule - stwierdzam to po kołnierzu, szkoci ze swoimi kiltami i podkolanówkami i dziś projektanci mody, którzy wielokrotnie przesadzają z krojami, ale starają się wprowadzić innowacje w męską modę, ale kobiety stoją na przeszkodzie. Dodam także, że przegrzane jądra powodują bezpłodność, a to powodują spodnie - to tak poza tym. Wymieniać można by było dalej, ale co to da, kobiety i tak mają jedno w głowie (my bierzemy wasze, wy naszych nie, a ubierz moje to odejdę od ciebie). Kiedyś jak kobiety nie miały prawa głosu to mężczyźni nosili różne ubrania i wszystko było normalne, a teraz? To kobiety stwarzają problemy, gdyby nie one to facet by próbował ubrać coś nowego\innego. Takie jest moje zdanie

Ja sie nie opalam, bo nie lubie. :) Ale nie wiem jak facet by sie miał opalać w stroju jednoczęściowym, przecież to jakaś farsa- cały tułów biały, a reszta np spalona na skwarę, no ekstra. A może do opalania by sie mógł rozebrać? Chociaż nie.. to przecież beeee... Facet najlepiej i najsexowniej wygląda, wg mnie, na plaży w szortach. I tyle. A co do komentarza nt. wyglądu. Czemu niby miałby w tym czymś wyglądać lepiej ode mnie? Przecież to oczywiste, że facet lepiej wygląda jak wyeksponuje swoje atuty, czyli jak ma sexowną wyrzeźbioną klate na wierzchu, a nie schowaną pod jakimś materiałem. Wiec raczej taki strój by mu odjął niż dodał, jak chodzi o wygląd :D Mojego nie ciągnie do noszenia spódniczek, noszenie zimą przy -14 kalesonów popieram (mimo, że mój nie nosi), bo komus moze być zimno przecież. Ale to nie znaczy, że każdy ma chodzić w tych kalesonach- chodzi kto chce. Tak samo kto chce se może założyć strój jednoczęsciowy. Co? Jakieś ograniczenia są? Nie zauważyłam. Jak chcecie to kupcie swoim chłopom, jak oni będą chetni to niech noszą. Ani ja nie jestem chetna, ani mój facet. :D

To,że ty się nie opalasz, nie znaczy, że inne się nie opalają.To już zależy od człowieka, a nie płci, poza tym mężczyźni się nie opalają w takim stopniu jak kobiety. Najczęściej faceci opalają się w koszulkę i nikt nie narzeka, więc argument, że cały tułów biały, a reszta np spalona na skwarę jest wzięty z nikąd łagodnie mówiąc. A jak my wyglądamy?pal licho opalanie w koszulkę, a opalanie w stanik?To nie jest argument. A kobieta wygląda gorzej jak eksponuje swoje atuty?wg. mnie nie. By mu odjął bo jak to post wyżej zostało napisane ty byś mu odjęła i go wyśmiała, a jak wiadomo faceci liczą się z naszym zdaniiem. Może twojego nie lub ci nie mówi? To oczywiste nie chce, nie nosi kaleson. To masz taki test: zaproponuj mu to tak serio bez żartów i powiedz,że dobrze i fajnie wygląda, wiesz mi przekona się i sam będzie ubierał jak poczuje, że w twoich oczach wygląda ok. Odnoszę wrażenie, że tylko moje posty czytasz, a tu inni też mają ciekawe rzeczy do powiedzenia.

No np. Jestę tez miała dużo do powiedzenia, ale nie siedzi tu niestety tyle czasu i pewnie tez żal jej z wami dyskutować :D Po co wy chcecie biednych facetów jeszcze bardziej ubierać? Zreszta już napisałam- chcecie to ubierajcie swoich. I problem z głowy.

Gość rwrwerwer
autorka ma rację, od zawsze myslałam to samo, i myslałam , że jakas nawiedzona jestem. to sie wszystko bierze ze smutnego podejcia rodem z 16 wieku, ze kobieta nie moze odczuwac poządania, i widok faceta np. jego torsu nie sprowokuje jej... na zasadzie ze kobiety sa ozebłe i daja mezowi bo musza

No faktycznie, jedyne co usłyszałam to, to, że mam wyjechać do Afryki pokazywać cycki, a prawda jest taka, że jeśli wy chcecie opalać się nago to czekają na was plaże nudystów pełne facetów albo solaria i zachowany jest porządek. Po cholerę nagość wynosić poza prywatność. Są pewne sprawy, które powinny zostać zachowane dla siebie lub partnera.

No faktycznie, jedyne co usłyszałam to, to, że mam wyjechać do Afryki pokazywać cycki, a prawda jest taka, że jeśli wy chcecie opalać się nago to czekają na was plaże nudystów pełne facetów albo solaria i zachowany jest porządek. Po cholerę nagość wynosić poza prywatność. Są pewne sprawy, które powinny zostać zachowane dla siebie lub partnera.

Tak, jest dokładnie tak jak piszesz, Zbieram, żal mi z nimi dyskutować i szkoda mi klawiatury mojego biednego telefonu. I normalnie aż mi wstyd, że robi się z feminizmu takie coś. Ale jak ktoś ma mózg przeżarty telewizyjnymi 'feministkami', to co się dziwić, że wymyśla się nakaz zakrywania klaty na plaży. W ogóle ubierzmy facetów w burki, bo tajemnica kusi...

Jak zobaczyłam temat to pomyślałam sobie, że znowu szef dupek ma problem z ciężarną pracownicą, albo coś w tym stylu. Wchodzę, a tu temat o męskich strojach kąpielowych. Normalnie ręce nogi i te nieszczęsne cycki opadają.

Z ostatniej chwili: mój facet powiedział, że jesli ktoś chce rownouprawnienia w tej dziedzinie, to my kobiety możemy zdjąć góre :D. Nadmienił też, aby kobiety nie narzekały później na facetów, ktorzy wyglądają jak cipy i pedały, chodzą w rurkach itd, ponieważ część płci żenskiej sama takie cos prowokuje i zmierza do zmieniania facetów w cioty. :) To chyba wszystko. Gdy zapytałam czy napewno nie chce sie zakryć na plazy zapytał czemu zadaje mu tak idiotyczne pytania. Nie chcąc sie z nim dziś pokłócić zakonczyłam temat i przeszłam na zdecydowanie przyjemniejszy. To chyba wszystko. :D

Gość student medycyny
Nie żebym coś sugerował, ale te 3 panie mają dziwne poglądy, jak te plotkary na targu jedna drugą przekrzykuje. Lekka zmowa 2 vs 1. nie fair. Tu kobiety mają dziwne pomysły, dlatego nie popieram waszych pomysłów ze względu na wasze zachowanie, za to wesprę kolegę, który powiedział wprost, że winę ponoszą kobiety. Co do opalania powiem krótko głupi jesteście wszyscy co się opalać chcecie nago, sutków nie powinno się opalać bo MOŻNA RAKA DOSTAĆ. Także jest argument medyczny za pomysłem autorki, ale tego nie popieram, wolę racjonalną odpowiedź kolegi, że bez waszych głupich opinii było by lepiej. THE END

No i teraz macie jakiś porządny argument i to nie przelewki z rakiem. Skoro wam taka dyskusja nie odpowiada i chcecie tylko obrażać to droga wolna nikt was nie trzyma, jak to ujął jestę skoro szkoda klawiatury to po co się wypowiadać. Czy wszędzie musi się źle dziać? NIE, przez media widzicie tylko zło (bo taką papkę serwują nam w wiadomościach) To było pytanie retoryczne. Ciota to styl bycia, myślenia a nie ubioru. Znam ludzi, którzy ubierają się jak skate'ci a nimi nie są bo im się podoba taki ubiór, znam metali co w dresach popylają przez miasto. Żal to gadać co najwyżej z takimi jak wy, czas w końcu zapoznać się z podstawowymi zagadnieniami bo potem mamy społeczeństwo "pedałów", gdzie jak wiadomo większość to tylko ubiór bo tak im się podoba, ale wy tego nie zrozumiecie, dlatego Polska jest takim zaściankiem kulturowym. Podobnie jak z murzynami - polak widzi pierwszy raz na żywo kogoś kto się od niego różni i najeżdża na niego - ot przykład powielany każdego dnia w Polsce. Możecie wziąć winę na siebie.

Gość htdb
Pokaż, z chęcią ocenię najlepiej w stroju kąpielowym to będziemy miały podgląd pomysłu autorki, choć te 2 zdjęcia w strojach jednoczęściowych wygląda normalne, więc po co takie oburzenie? Śmiesznie za to wygląda facet w cholernie obcisłych rurkach, w legginsach spoko, odznacza mu się fajnie sprzęt. Ubiorę dziś mojego jak się zmieści w jakiś stary strój i go namówię do tego. Pamiętam zabawy dzieciaków z plaży w ściąganie gaci by upokorzyć kogoś, z takim strojem by mieli nie lada problem.

Gość popieram1
A ja chcę czuć pożądanie do facetów, wygłodniała kobieta by nie narzekała na niskie libido, a faceci byliby wniebowzięci tym. Do strojów by się przyzwyczaili i szybko zaakceptowali.

Gość popieram1
A ja chcę czuć pożądanie do facetów, wygłodniała kobieta by nie narzekała na niskie libido, a faceci byliby wniebowzięci tym. Do strojów by się przyzwyczaili i szybko zaakceptowali.

Gość popieram1

Gość popieram1
ojoj coś się psuje

Gość Stanowcze NIE
...

Gość kiedy??
facet w seksownej bieliźnie? mrrr podoba mi się. będzie co zdzierać z facetów. Od kiedy to wchodzi?

Gość zabawne jesteście
Śmiać mi się chce z was, dziewczyny bardziej protestują niż faceci, a to przecież oni mają to nosić. Więc nie rozumiem oburzenia tych kilku dziewczyn, a jeszcze śmieszniejsze jest to, że w tym nie ma żadnych sensownych argumentów na nie, lepiej spójrzcie co się w Szwecji wyprawia - tam chcą by facet musiał sikać na siedząco.

Gość Martyna9319
"spójrzcie co się w Szwecji wyprawia - tam chcą by facet musiał sikać na siedząco." - jak oni to sprawdzą czy faceci sikają na siedząco? Bo samo usunięcie pisuarów wiele nie da bo zapewne zlikwidują je skoro nie można na stojąco, ale plus jest brak osikanej deski. W końcu. Co do tematu to mój chłopak nosi koronkowe majtki i zrozumiałam, że on i tak to będzie nosił pomimo moich słów i akceptuje to, ale za to jest plus tego, prześwituje mu kutas, a to nakręca na zabawę. On też jest zadowolony, jest bardziej pobudzony i ma większą ochotę. Chętnie bym przywdziała panów w stroje kąpielowe, takie nieusztywnione co by im sutki wystawały - ot taki rewanż za podśmiewanie się z nas za nasze wystające sutki.

Gość Mój chłopak ubiera czasem
stringi na plażę i co, popatrzą i tyle. Chwile mają jakieś ale lecz wyłącznie między sobą bo nie starczy im odwagi, aby podejść i powiedzieć prosto w oczy. Panowie jeśli u nas to wejdzie to nie macie się czym przejmować, ludzie są mocni w gębie lub w grupce, ale sami to słowa nie powiedzą. Byście wszyscy nosili bikini lub stroje kąpielowe to by NIKT nie powiedział złego słowa bo by musiał także o sobie mówić. Modle się, aby to weszło to by pewne uwagi zniknęły z naszego społeczeństwa. Viva la męskie bikini xD

Gość pracownik z gospodarstwa
Jestem za udostępnieniem dla panów obcisłej bielizny i ubrań takich jak panie mają, wchodząc na drzewo by zerwać jabłka zdarzyło się nie raz zachaczyć o gałąź, a mając obciślaki to się tak nie zdarza, wiem bo ubieram do sadu cienkie leginsy 3/4 i przylegającą koszulkę. Kiedyś to szokowało domowników, a dziś chulaj dusza piekła nie ma, ojciec nie zwraca uwagi, matka już nie mówi, że mam jakieś odchyły. Dziś to normalne spodenki rybaczki i tyle.

Widzę temat cieszy się zainteresowaniem, choć niektóre rzeczy różnią się od tego co przekazałam w 1 poście. Stanowcza większość wypowiadających jest na tak to cieszy, trzeba zebrać głosy i zgłosić ustawę. Dla kobiet męski tors jest prawie jak stopa nie pociągający, latem codzienny, a dla facetów kobiecy tors? Wiadomo, że zżera ich ciekawość, jest to niezależnie od pory widok niecodzienny, warty uwagi. Czas to zmienić, sądzę, że niedługo nam się uda wywojować równe prawa w noszeniu ubrań. Nagi tors powinien być traktowany tak samo jak strój plażowy w biurze w urzędzie czyli zakazany. Są pewne czynniki dla, których to powinno się zmienić, sami mężczyźni też się o tym wypowiadają. Ciekawe kto teraz powie, że jestem feministką? Działam na rzecz OBU PŁCI i jak widać to się ludziom podoba, niejako przyczyniam się do tworzenia nowego trendu. PS: Świetny pomysł dali w Szwecji, dzięki temu można mieć czyste deski sedesowe

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować