Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

lhbjkl;lkjhgj x podałeś tłumaczenie Tysiąclatki, zasa posłużyła się Biblią Warszawską. Ale nie w tym rzecz. Paweł był żydem wychowanym wg Zakonu. A Zakon zabraniał homoseksualizmu wyraźnie i jednoznacznie. Paweł nie zamierzał się mu przeciwstawiać. Trzeba sobie z tego zdawać sprawę podejmując się interpretacji jego słów.

Cześć Licencja, kopę lat Cześć Njun.

Gość njun niezalogg
hej if:)

Gość baranekk...
kultury południowe są dużo bardziej ekspresyjne - większa skala wyrażania uczuć w porównaniu z racjonalna , chłodną i przeintelektualizowana północą taka jest sztuka i kultura tych dwóch światów - bardzo proste , chociaż najczęściej niepojmowane wytłumaczenie inny jest np. taniec ludów południa i północy , gdzie właściwie się prawie nie tańczy ;)

Gość
YES ;)

Gość baranekk...
nie pije dużo - dwa , trzy piwa - zakładam czapkę , futerko - i trzyma ! wspominałem już o tym ;)

cześć iftar :) jak widzę w takich tematach nic sie nie zmienia :) z drugiej trony to miłe ,zę są jednak rzeczy stałe we wszechświecie :)

Gość
Stałość jest gwarancją bezpieczeństwa. Ponoć.

Gość njun niezalogg
Gdyby istniał rzeczywisty rodział państwa od kościoła, to problem typu aborcja, eutanazja, in vitro, homo, nie zajmowałby politykom cennego czasu, ktory powinni poświęcić istotnym problemom gospodarczym i społecznym ludzi. Powinno być prawne, oderwane od ideologii religijnej, ustalenie status quo dla ogółu obywateli, a czy katolik zrobi aborcję, eutanazje etc. to niech na to wpływa KK w obszarze swojego katolickiego funkcjonowania.

Gość njun niezalogg
to o dwa piwa za dużo , baranku.

Gość
Masz rację njun. Niestety żyjemy w kraju, w którym politycy nie potrafią odciąć tej pro kościelnej pępowiny. Z negatywnym skutkiem i dla samych siebie i dla KK.

Gość baranekk...
dwa piwa za dużo ???...hehe jakoś nie udzielałaś takich porad tym znajomym , którzy piją dwie flaszki za dużo :D matrona czy tolerancyjna wobec swoich ?

Gość njun niezalogg
nie wiesz, jakich porad komu udzielałam. Tobie zresztą nie udzielam porady, tylko wyrażam opinię, do radzenia sobie masz własny rogaty łepek;)

Gość njun niezalogg
sorry za offtop.

Gość baranekk...
jak matrona coś powie typu ' łepek np. ' to rzeczywiście , czas sie wyłaczyć

Gość mirabellllka
Ifka* dobrze, wedle zyczenia doksztalce sie. Na pewno. Jutro. 🖐️ czy kazdego kto ci nie pasuje wyznaniowo nazywasz 'niedoksztalconym' ? Ah ci katolicy... Njun, dzieki. Ale.zaraz - ty na poczatku dyskusji wydawalas sie byc ateistka. Teraz katoliczka. To jak to w koncu jest? Jesli zas chodzi o chrzescijanstwo jako ogolnie pojeta religie (bez względu na kraj), odnosze wrazenie ze religia ta powoli umiera smiercia naturalna. :) Coraz wiecej wartościowych inteligentnych ludzi otwarcie przyznaje sie, ze nie wierzy. Pozostali jeszcze ludzie na wsiach (bo w cos trzeba wierzyć), starsze panie moherki i tzw.pseudokatoliczki, czyli udajace katoliczki, ale w rzeczywistosci nie praktykujace lub praktykujace od czasu do czasu.

Gość
A kto ci sliwka powiedział, że ja jestem katoliczką???

Gość njun niezalogg
mirabellko, niech Cię nie nurtuje kim jestem wyznaniowo, ale co piszę. Jeśli okazało sie to niejednoznaczne, ale jakoś tam komnikatywne dla Ciebie, to bardzo sie cieszę. Ja akurat znam sporo religijnych i wartościowych osób- światłych, wykształconych i bardzo tolerancyjnych. Ale zgadzam sie, że łatwiej trafić na katola niż na katolika.

"Ifka* dobrze, wedle zyczenia doksztalce sie. Na pewno. Jutro. czy kazdego kto ci nie pasuje wyznaniowo nazywasz 'niedoksztalconym' ? " 111111111111 A ty, jak Ci ktoś nie pasuje, posądzasz że ma sprany mózg, jak to "piłaś" do mnie? Bo o nabuzowaniu już nie wspomnę... Mentalność Kalego w pełnym rozkwicie

Gość
Wszystkich, którzy maja inny światopogląd niż twój, nazywasz katolikami??? x nie trzeba być katolikiem by widzieć, że nie jesteś biegłą w temacie, który poruszyłaś. Po prostu. Kierujesz się ogólną niechęcią do wszystkich, którzy mienią się być chrześcijanami. Nawet nie bardzo potrafisz to uzasadnić. Wiesz, że biją ale nie wiesz w którym kościele.

Gość tu wszyscy się czają i udają
jak ten .... pedofil pod przedszkolem :D

Coraz wiecej wartościowych inteligentnych ludzi otwarcie przyznaje sie, ze nie wierzy. 1 i ty zarzucasz ludziom myślenie stereotypami ?:D

21:46 [zgłoś do usunięcia] lhbjkl;lkjhgj Zasa ale Ty jesteś dziwna - serio... Chciałam już wcześniej ustosunkować się do tej wypowiedzi, ale niestety, kafe potraktowało moją wypowiedź jako spam. Nie wiem czemu, może przez to, że wrzuciłam linka. Linka z którego przekopiowałaś całą swoją wypowiedź. prosiłam wyraźnie abyś podała żródło swojej(?!) wypowiedzi. Wrzuciłam, twój post w google, i o to co mi wyszukiwarka wypluła (mam nadzieję że tym razem się uda} http://www.pardon.pl/artykul/7212/szok_biblia_wcale_nie_potzpia_gej_w Jak się wrzuca czyjeś wypociny, to się podaje ich źródło. tego wymaga zwykła uczciwość i netowa neetykieta. Wiem że chciałaś wyjść na "uczoną" i to jeszcze biegłą w grece, ale cosik ci nie wyszło. Mam nadzieję że teraz, Jak to szło? "kapujesz" :P

Gość mirabellllka
Twoja opinia na moj temat jest mi obojetna :) Poki co weszlas na moj topik i zaczelas personalne podjazdy. Tak o, bez powodu. Nie napisalas nic konkretnie do czego moglabym sie odniesc. Wiec nie mam za bardzo jak ci cokolwiek udowodnic, bo nie piszesz o niczym innym prócz obrazania mnie. Spojrz chociaz na kilka innych uzytkownikow. Da sie? Da. Wiec albo odnosisz sie do danego tematu albo kicaj stąd w polprzysiadach.

Gość mirabellllka
"i ty zarzucasz ludziom myślenie stereotypam" Nie. Ale tobie zarzucam brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.

ojoj, jaka pani groźna :D już podwijam kiece i z tematu lecę. :D Nabuzowałaś się :classic_cool: czy co???

Gość slkil
nhju