Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość njun niezalogg
dyskusji z taką tezą za bardzo być nie może ale mozna sie trochę poprodukować jak ktoś ma czas, bezsens to chyba nie zbrodnia?

przeczytałam tylko pierwszy , założycielski post i byłam prawie pewna ,ze to jakaś marna prowokacja bo jaki rozumy człowiek w taki sposób zakłada tezę i jeszcze zaprasza do dyskusji obrażanych ludzi ?:D a tu proszę - dyskusja wrze :)

tyle tylko ,że dyskusja z tego widzę buja się -dla ateistów - od sasa do lasa dla wierzących - - od Annasza do Kajfasza :D

Gość mirabellllka
Do wyrwane z kontekstu : ja porozmawiam z kazdym. Jednak katolicy nie mają ZADNYCH argumentow o dyskusja z nimi zawsze konczy sie klotnia i zwalaniem winy i pluciem na inne religie.

Gość njun niezalogg
mnie tu nikt nie obraził na razie. Kto tu jest obrażany?

ale jaka moze być dyskusja z zapytaniem w temacie ?:D

Gość njun niezalogg
"pluciem na inne religie." merkaba zawsze ochoczo wpisze sie w stereotyp polskiego katolika;) "maja demony i do nich sie modlą"

Gość mirabellllka
Wiec Sie pytam : Dlaczego wy katolicy jesteście takim nietolerancyjnym i zasciankowym narodem? Nie kieruje mojego postu w jakiejs szczegolne persony. Mowie generalnie o spolecznosci katolickiej ktora mialam okazje ogladac przez 30 lat swojego zycia.

Gość njun niezalogg
a Ty jako katoliczka czujesz sie obrażana? znasz katolika, ktory tak postępuje jak opisuje Autorka?

Gość w Seksmisji padło taki zdanie
'powariowały , bo dawno chłopa nie miały ' :P

co to znaczy - o społeczności ? rozmawiłąś z każdym ? znasz każdego ? wiesz jaki jest ,co go boli i cieszy ? znasz jego wiarę i jej wyznawanie ?

Gość mirabellllka
Ok allium. Widze ze moj temat ci nie odpowiada, drazni, przeszkadza. Nie widze wiec powodu bys sie tu meczyla. Mozesz przeniesc sie na inny topik.

nie jestem katoliczką i trudno mnie obrazić .

nie jestem katoliczką i trudno mnie obrazić .

Gość mirabellllka
Zreszta ja tu mialam kilka pytan wczesniej na ktore nikt mi do tej pory nie odpowiedzial. Widze ze sami wierzacy nie bardzo maja pojęcie o swojej religii. Ciekawam ilu tak naprawde tu katolikow tykko z nazwy a ilu z powolania?

mnie twój temat nie drażni ale śmieszy :) wytykasz innym schematy myślowe , brak życzliwości a sama ... jesteś przykladem oczym piszesz . I komiczne jest to ,że nawet tego nie widzisz :D

powtórz swoje pytanie jeśli łaska bo w powodzi tych .....niestworzoności - tak to ładnie nazwijmy - nie dam rady go wyłuskać .

Gość mirabellllka
Ok przyjelam do wiadomosci allium. A teraz chcialabym porozmawiac o rzekomej tolerancji katolikow. Ktos chetny?

Gość w Seksmisji padło taki zdanie
a ja zmówię niebawem modlitwę błagalną do Ducha Św. 'przyjdż Duchu Św. i oświeć im rozum , aby przestały już być tymi babochłopami ...i ponownie kobietami są stały :)'

Gość njun niezalogg
ktoś kto jest katolikiem i nie postepuje tak jak pisze Autorka, mógłby sie czuć obrazony jej epitetami, gdyby wytykała go osobiście. Ale Autorka uogólnia, nie twierdzi ze tak postepuje bez wyjątku każdy katolik, wiec ten "prawy" katolik raczej pomyśli: ok, moze niektórzy ak postepujś , jestem prawy więc to widzę ze ludzie bywają słabi, prózni i zawistni pomimo wyznawanej wiary, no ale nie ja, więc mnie to nie dotyczy co ona mówi. Z kolei, ktoś kto obraża inne religie, jest ksenofobem i postepuje nieetycznie, ten przecież ma sumienie i w głebi wie, ze tak robi, zatem nie może sie czuć obrażony stwierdzeniem faktu. Pozostają na placu, osoby "udające obrażone" i "czujące sie obrażone, pomimo że są winne zarzutom", a to jakby kategorie dość podłych i niskomoralnych osób, ktorych samopoczucie mnie nie interesuje.

Gość mirabellllka
Dlaczego w Polsce kościół i księży przeklada sie nad spoleczenstwo? Dlaczego w sali sejmowej wisi krzyz? Dlaczego w szkolach jest lekcja religii, do ktorej i tak wiekszosc uczniow nie przyklada uwagi? Dlaczego episkopat jest przeciwny in-vitro? Nad reszta pytan pomysle pozniej.

Gość njun niezalogg
*niektórzy tak postępują

Gość ci z aureolami sa naj bhjnm,
katolik z pierwszej ławy zawsze nietolerancykny, bez szacunku ,wymądrzajacy sie, było jest i będzie

Dlaczego w Polsce kościół i księży przeklada sie nad spoleczenstwo? Dlaczego w sali sejmowej wisi krzyz? Dlaczego w szkolach jest lekcja religii, do ktorej i tak wiekszosc uczniow nie przyklada uwagi? Dlaczego episkopat jest przeciwny in-vitro? Nad reszta pytan pomysle pozniej. xxxxx kto przedkłada KK i księży nad społeczeństwo ? dlatego ,ze posłowie - w większości katolicy tak zadecydowali . to ,zę uczniowie olewają religię to chyba nie jest wina religii :) tylko uczniów . Episkopat nie jest przeciwny dawaniu życia ale strzeże jego świętości .

Gość mirabellllka
Kto przeklada KK nad spoleczenstwo? Zastraszeni przez kościół politycy, zarzad? Przyklad z mojej miejscowosci - przez 40 lat brak szosy podczas gdy kościół i jego okoloce sa odnawiane co roku. Domek ksiedza rowniez ;) 2. Jesli to wina uczniów to moze maja ku temu powody? Moze religia ich po prostu nie interesuje? Skoro ich nie interesuje to po co wydawac tyle mln zl rocznie na ten zbedny przedmiot szkolny? 3.nie politycy - katolicy tak zdecydowali tylko krzyz zostal podarowany z Czestochowy oraz zawieszony potajemnie przez niewiadomego osobnika 4. Skoro episkopat nie jest przeciwny dawaniu życiu, to skad taka agresja w strone in-vitro?

"Niebieskooka szatynka Proszę bardzo przykład korea północna bardzo hmmm dobry kraj waspaniali buddyści normalnie wzorowi" x musze powiedziec, ze z calego topiku najbardziej urzeklo mnie to wlasnie zdanie :D x nie wiem, czy musze tlumaczyc jego smiesznosc, czy wszyscy rozumieja?

a w jaki sposób świadomy człowiek może zostać " zastraszony " przez KK ?:D że go w niepoświęconej ziemi pochowają ? :D jak uczniów religiia nie interesuje to nie ma obowiązku na nia chodzić przecież - w czym problem ?