Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

o potajemnych :d osobnikach - wybacz ale dyskutować nie będę . co zas do I.V to nie jest tylko dawanie życia ale wszystkie czynności i procesy dotyczące tego zabiegu . I temu jest przez KK .

Gość jhbjher
nie rozumie sensu zalozenia tego beznadziejnego tematu,dlaczego tylko ateisci zaczynaja tego typu dyskusje,czyzby zazdrosc?? zreszta nikogo jeszcze nie zabilo zycie wedlug przykazan bozych ,nie wierzysz to odczep sie od wierzacych ,nie zauwazylam jeszcze zeby katolik zakladal tematy "dlaczego ateisci nie wierza?? ;zginiecie w piekle "itd itd bo nas to po prostu nie obchodzi.......dziecko zyj swoim zyciem,wierz w garbate aniolki albo i nie wierz nas to naprawde nie obchodzi a ludzie tepia takich jak ty i sa wulgarni bo zachowujesz sie jak natretny johowy ktory za wszelka cena chce pokazac "prawde" i przeciagnac na swoja wiare,mam zanjomy7ch i johowych i muzulmanow ,nie obchodzi mnie kto w co wierzy ,nigdy nie rozmawiamy na temat religii johowiec kiedys probowal to powiedzialam mu krotko "sluchaj,ty wierzysz w co wierzysz i ja wierze w co wierze i chocbys na rzesach stanal to nic tego nie zmieni .nie trac czasu i jak nie chcesz starcic kolezanki to nie rozmawiajmy o tym wiecej ,to bylo kilka lat temu i nigdy wiecej do tego nie wrocil........tak ze dziecko wyluzuj i nie podniecauj sie sama soba ze jestes tak madra i nowoczesna ze wiarzyc to w tych czasach wstyd i skoncz na sile ciagnac ten beznadziejny temat bo to juz sie zrobilo nudne

Gość jakaś paranoja
jak niektórych zżera nienanawiść do własnego narodu. W Polsce wszyscy jesteśmy katolikami. Jesli już, kretyni, to piszcie o wierzących i niewierzacych. czy to naprawdę same małolaty wymyślaja takie tematy, czy może są ludzie co za pieniądze robią takie halo wokół wiary? Od dawna wiadomo, że naród pozbawiony wiary i silnej rodziny władza będzie prowadzić na postronku jak bandę ciemnoty.

no ale taka postawa - ty wierzysz w Boga , ja wierzę w boga i nie rozmawiajmy o tym - jest przeciwna słowom Jezusa - nie uważasz ? o samych apostołach nie wspomnę:)

Głupie to jak ta sroka co leci do wszystkiego co się błyszczy, tak samo mohery tylko słowo bóg usłyszą i myślą że to złoto ale nie wszystko złoto co się świeci. Mało tego życzę wam abyście poszli w ślady za swoim Jezuskiem i mieli równie podobną śmierć skoro tak bardzo go kochacie musicie iść za nim.

Gość jakaś paranoja
właśnie widzę, co wypisuje jakiś jeden z drugim ateista porażony w swej głupocie nienawiscią do wierzących . To właśnie widdać, jak kończy sie każda dysakusja o wierze - kończy sie nienawistnymi komentarzami małolatów atakuj ących wiarę i kościół. Dzieciarnia nie mająca pojęcia o życiu.

Gość jakaś paranoja
a chrześcijanie to jedna rodzina w zasadzie, ale jak rozumiem prawosławnych te debilne zarzuty nie dotyczą, choć to właściwie prawie to samo co katolicy, z drobnymi różnicami :) czyli jako prawosławny spokojnie mogę nie kończyć tej dyskucji? Ciekawe to jest :)

Wy religijni mohery katolicy i muzułmanie jesteście jak dinozaury - musicie wyginąć. Wcale nie chce ani inni nie chcą abyście poznawali tajemnice tego czym jest siła wyższa. Zostaliście poniżeni wiarą w religie i bardzo dobrze!!!

w jakimś sensie rozumiem takie ....buntownicze nastoje jak u autorki ale to nie jest powód ,zeby wrzucać wszystkich do jednego worka i jeszcze myśleć o sobie w superlatywach :) Każda społeczność , każde zgromadzenie , mniej - bardziej zdeklarowanych osób to zbiorowisko różnych ludzi ale zeby nawet na podstawie większości sądzić całość ? to trzeba być ....nastolatką :)

Gość njun niezalogg
gwoli ścisłości to np. merkaba atakuje nienawistnymi wobec innych religii linkami i stwierdzeniami, nie tylko ateiści przyniesli tu maczety.

och , merkaba wymyka isę wszelkim zaszufladkowaniom :D

Gość njun niezalogg
i jezeli w tezie Autorki stoi, że katolicy atakują inne religie, to posty merkaby o tym świadczą, że ona jako jedna z katolików atakuje inne religie. Na takich jaskrawych zachowaniach buduje sie opinię o całej zbiorowości. Bo ten prawdziwy spokojnie sobie wierzący i żyjący w pokoju katolik nie przyjdzie się tu zapluwać, więc aby zobaczyć jego świadectwo, Autorka musiałaby wytknąć nos poza forum.

Gość njun niezalogg
to samo zresztą ateista, który ma wyje... ktory czuje obojętność do ludzi wierzących, dopóki nie właża mu w życie osobiste, nie będzie tu opluwał katolików ale to też nie on zbuduje opinie o ateistach, tylko jakiś prowokator Wołodin, ktorego może ksiądz gdzies pogłaskał.

Gość mirabellllka
Taaak juz dwa razy przez jakas pania powyzej zostalam nazwana 'dziecko' bez powodu ;) ciekawe dlaczego hmm? Tak tak, tolerancja i wedle rozumowania Kto nie jest z nami, jest przeciwko nam. Tak? Rzeczywiscie zaplacili mi za ten topik. Pieniadze przeznacze na remont plebanii :D Allium, widze nie masz sensownej odpowiedzi co do moich pytan, wiec pozwole sobie stwierdzić ze wiedza na temat twojego katolicyzmu jest doprawdy minimalna.

Gość Post jhbjher- klasyka
Znacznie częstsze od chamstwa i wulgaryzmów są inne klasyczne zagrania :) Gdy brakuje argumentów (szczególnie w sytuacji bezwzględnego wytykania braku wszelkiej logiki w ich prawdach) zaczynają cię traktować jak biedną, upośledzoną umysłowo, zbłąkaną owieczkę, która nie wie, co czyni, ale kiedyś zrozumie albo i nie :) Traktowanie z góry, protekcjonalne, jednocześnie bez odniesienie się do argumentów z braku kontrargumentów, których nie mają, bo z żelazną logiką jeszcze nikt nie wygrał. Więc ucinają najczęściej dyskusję, okazując pobłażanie i wyższość (bardzo nie lubią dyskusji religijnych, ponieważ sobie w nich nie radzą po prostu). Post osoby o nicku jhbjher - klasyka :) aż się usmiechnęłam, jak go przeczytałam :) kiedyś chętnie dyskutowałam (lubię), już tego nie robię - nie warto.

Gość mirabellllka
"Każda społeczność , każde zgromadzenie , mniej - bardziej zdeklarowanych osób to zbiorowisko różnych ludzi ale zeby nawet na podstawie większości sądzić całość ? to trzeba być ....nastolatką " Inaczej sie nie da. Przeciez nikt nie ma mozlowosci porozmawiania z WSZYSTKIMI Obywatelami Polski. Wnioskuje na podstawie obserwacji i zycia wsrod katolikow przez 30 lat. Statystyki rez sa robione na jakiejs grupie ludzi a nie na calym społeczeństwie.

mirabellllka - nazywanie Cię dzieckiem służy ostentacyjnemu okazaniu Ci pogardliwej pobłażliwości :) Tak to działa, oni tak lubią ;)

autorko - co maja do wiedzy o katolicyzmie twoje pretensje że droga we wsi jest nieremontowana od 40 lat ?:D moze dlatego - z powodu pewnego infantylizmy intelektualnego jesteś postrzegana jako dziecko ?:) Rozumiałaby jeśli miałabyś obiekcje co do nauczania KK czy jego obrządków ale zawodzenie ,ze nieznany osobnik ..... :D bez jaj :D

I autorko - rozumiem Twoje zacięcie dyskutanta, też kiedyś miałam (szczególnie, że swego czasu bardzo się nad wiarą zastanawiałam, interesowało mnie to). Ale uwierz - szkoda Twojego czasu, jedynie się zirytujesz, to walenie głową w beton i gadanie do ściany :)

Gość mirabellllka
Dodam jeszcze ze wlasnie wczoraj na pewnym forum, na ktorym wiekszosc okazala sie byc bardzo wierzacymi katolikami, zadalam bardzo grzeczne pytania. Dokladnie takie same jak tutaj. I z marszu zostalam nazwana przez jednego pana - zagorzalego katolika - per 'glupia' oraz ze mam cos z glowa. Aha i ze mam cytuje "wypierdalac do krajow arabskich" (wtf???). Drugi natomiast nazwal mnie zakompleksiencem, ktory stara sie nasladowac zepsuty Zachod ( dodam ze ow pan sam pracuje na owym zepsutym Zachodzie. Wyjazd w celach zarobkowych). Nic nie zrobilam, nikomu nie ublizylam i zostalam zwyzwana za kilka normalnych pytan. Super :o

czy gdybym napisała ,że obserwując niewierzących dochodzę do wniosku ,ze nie maja oni żadnego moralnego kręgosłupa ,żadnych wartości moralnych ,że zależy im tylko na życiu i użyciu - czy byłaby to prawda ? Częściowo tak bo przecież nie Moza ze wszystkimi obywatelami porozmawiać :) wystarczy tylko z kilkom i .... już :D głupota yej tezy jest porażająca ale i ....śmieszna :D

Gość njun niezalogg
krzyż w Sejmie powiesili nie tyle nieznani osobnicy, bo sie teraz z tym po fakcie obnoszą dosć jawnie, ale nielegalnie- w nocy, omijając sejmowe straże. W Parlamencie Polskim krzyż wisi nielegalnie. Tam gdzie sie ustanawia prawa tego kraju, wisi przykład bezprawia, z ktorym nikt nie jest władny nic zrobić. To jest kuriozum, było by to identycznie oburzające, gdyby tam zawieszono gwiazdę davida, symbol satanistyczny czy portret Marylin Monroe, albo gdyby cos bezprawnie zdjęto. Chodzi o fakt bezprawia w sercu Rzeczpospolitej.

Gość mirabellllka
Byc moze i gadanie do sciany, ale byc moze spotkam kiedys jakiegos normalnego katolika, ktory zechce mi normalnie i grzecznie wytłumaczyć mi to i owo. Poki co, jeszcze nikt z 'wierzacych' nic tu konkretnie nie napisal, poza wycieczkami personalnymi

ale o czym ty chcesz rozmawiać z katolikami ? :) dlaczego w twojej wsi jest niewyremontowana droga ? albo dlaczego uczniowie olewają religię ? ty pod niewłaściwe adresy kierujesz swoje pytania - po prostu . Dlatego ludzie cię lekceważą i uważają za dzieciaka :)

Gość mirabellllka
Allium czy uwazasz, ze zyjac 30 lat wsrod katolikow, w katolickim kraju, porozmawialam jedynie z "kilkoma" wierzacymi? Czy ty czytasz to co piszesz?