Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzz zzz zzzz

niemcy !!!! rower !!

Polecane posty

Gość zzzz zzz zzzz

Jeździłam rowerem w Niemczech i jedna osoba mnie zaczepiła dlaczego nie mam kasku na głowie ........ Czy to obowiązek ? Mam 30 lat ! nie jestem dzieckiem !

Gość podpowiadacz
W Niemczech kask jest obowiązkowy, niezależnie od wieku.

Tutaj nie chodzi o to, czy jestes dzieckiem, czy nie. Sa to zasady bezpieczenstwa. Nie jest to zadnym nakazem, takze wybor nalezy do Ciebie. Pewnie jak juz zauwazylas, tutaj prawie kazdy, niezaleznie od wieku smiga w kasku.

Tutaj nie chodzi o to, czy jestes dzieckiem, czy nie. Sa to zasady bezpieczenstwa. Nie jest to zadnym nakazem, takze wybor nalezy do Ciebie. Pewnie jak juz zauwazylas, tutaj prawie kazdy, niezaleznie od wieku smiga w kasku.

Gość kozi_pazur
w wielu krajach kask jest obowiazkowy- tak jak prawo jazdy, aby jezdzic autem. I nie ma znaczenia czy jestes dzieckiem. Masz taka samą głowę i jak ktos Cie potrąci stanie Ci się to samo.

Gość MartynaMMM
co za bzdury piszecie,mieszkam w De 10lat i pierwsze slysze o obowiazku jazdy w kasku.robi sie to wylacznie dla swojego bezpieczenstwa

nie, to nie jest obowiazek. Jakis czas temu podobno tu o tym troche trabili w wiadomosciach, wiec pewnie dlatego ktos zwrocil na to uwage :)