Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różyczka bez życia

Ciąża bez wiedzy chłopaka- JAK SKUTECZNIE "WPAŚĆ" ???

Polecane posty

Gość Różyczka bez życia

Witajcie. Od 4 lat spotykam się z cudownym chłopakiem, starszym o 5 lat... To mądry i wykształcony mężczyzna . Jestem gotowa na dzielenie z nim reszty życia .Niestety partnerowi nie śpieszy się jak widać do ożenku i ubolewam nad tym strasznie :( Chciałabym już zostać mamą a nawet nie jestem narzeczoną :( A zegar biologiczny tyka...... Mam 26 lat .... Przed każdym zbliżeniem pyta się czy nie zapomniałam pigułki , ale nie wie, że już od prawie roku ich nie zażywam by móc zajść w ciążę . I nic... :( Dlaczego tak się dzieje ? Mam regularne cykle co 28 dni . Wiem kiedy mam dni płodne i owulacje. Boję się, że któreś z nas jest bezpłodne :( Po jakim czasie udało Wam się zajść w ciążę ??

Gość 3 TYS Z KOMUNII
pół roku po odstawieniu pigułek

Gość treleulele
tak strasznie go kochasz a jestes zdolna go tak oszukiwac? to tak jakbys ty nie chciala dziecka a on specjalnie zrobil dziure w gumce czy wymyslil jakas inna glupote, zeby cie tylko zaplodnic. masz w ogole jakies sumienie? czym ta twoja milosc sie objawia? przeciez robisz cos wbrew niemu. jak chcesz byc szczesliwa, na sile? inaczej tego nie mozna nazwac. dziecko powinno byc wtedy kiedy obie strony tego chca, a nie jedna, to nie ma byc kaprsy tylko przemyslana dorosla decyzja. boze, skad sie biora tacy ludzie...;/

Gość 3 miesiące
od odstawieniaa tabletek.

Gość Różyczka bez życia
U mnie to już 11 m-cy prób i nic:( treleulele nie zgadzam się z Tobą, że dziecko powinno być tylko wtedy gdy obie strony tego chcą. Ile to na świecie jest wpadek a jednak partnerzy się cieszą . Wiem, że będzie wspaniałym ojcem ...! Tylko boi się tego "wyzwania"

Gość Nie_Powinnaś_
Poczekaj z dzieckiem jeszcze rok, dwa...Może on wcale nie chce z Tobą spędzić reszty życia.l Rozmawiałaś z nim o tym? Co jeśli zostaniesz z tym dzieckiem sama?

Gość nie martw sie nic
jak to przeczytałam to stwierdziłam, że jednak idiotki sa na świecie. Chcesz wpasć bo koniecznie musisz juz żona zostac? a skad wiesz, że chłopak Cie nie zostawi gdy zajdziesz w ciążę? szczególnie gdy dowie się, że go oszukiwałaś. Jestes niedojrzała, nieodpowiedzialna i wcal enie kochasz swojego faceta. Czy Ty jestes z jakiejś małej zapyziałej wsi gdzie w Twoim wieku trzeba juz być żoną i matką?>

Gość Nie_Powinnaś_
I najważniejsze pytanie: czy będzie Was stać na dziecko? Czy tylko ON będzie Was utrzymywać?

Gość moja znajoma tak zrobiła
i teraz jest samotną matką...a niby taka miłosc była

Gość Różyczka bez życia
Ale jaki sens przekonywać Was, że mój partner mnie nie zostawi bo mnie kocha ? To nie ma sensu bo Go nie znacie i nie znacie naszych relacji . Od 2 lat mieszkamy razem -jak malżeństwo ! Jakby nie chciał być ze mną to by po prostu nie był .

Gość autorko ja bym Ci radziła
iść do jakiegos psychologa albo psychiatry albo nie wiem co...ale ogólnie widać, że za inteligentna to Ty nie jesteś

Gość Różyczka bez życia
czytałam, że uniesione nogi po stosunku pomagają plemnikom dostać sie tam gdzie trzeba .Ale jesli to udowodnione to ja i tak nie mogę przy partnerze tak cudować bo pomysli , że zgupiałam albo zacznie podejrzewać ...

Gość niebieskakarolcia
to ze mieszkacie razem o niczym nie swiadczy. Jak sama napisalas facetowi nie spieszy sie do ozenku, a tym bardziej obawia sie dziecka. Pojawienie sie dziecka zmienia calkowicie relacje miedzy partnerami. Jak facet nie chce to bardzo mozliwe, ze cie zostawi i nie pisz, ze go nie znamy, bo ty tez nie wiesz jak sie zachowa.

Gość gremlin52352
Znam bardzo mało udanych małżeństw spowodowanych wpadką. A scenariusz podobny do ciebie - idealna para, zakochani, mieszkają razem. Pojawia się nieplanowana ciąża to szybki ślub, a potem jeszcze szybszy rozwód. Przemyśl to.

Wiesz,uwazam,ze powinnas powiedziec swojemu chlopakowi o swoich pragnieniach posiadania dziecka.Jestescie juz dojrzalymi ludzmi i w tym wieku czlowiek mysli powaznie o zyciu,zwazywszy na to,iz partner ma 31 lat.Oszukiwanie nic tu nie da,bo moze pogorszyc sprawe.Sadze,ze najlepiej powiedziec prawde i postawic sprawe jasno

Gość Różyczka bez życia
Twoja sprawa co o mnie myślisz ! Ja się gadaniem ludzi nie przejmuję . A skoro nie masz nic do powiedzenia w temacie to żegnam ! Nie Powinnaś Chłopak nie ma problemów finansowych .Dobrze nam się powodzi. Ja jestem po studiach kosmetycznych i pracuje w zawodzie

Gość wrrferfer
watpie zeby sie zdecydowala na cos takiego..ale..moj maz tez nie chcial dziecka, ale zrobilam mu takie pranie mozgu:P ( 2 lata staralismy sie o corke) ze jak zaszlam w ciaze to bardzo sie cieszyl , a teraz corka ma 2.5 roku i oboje swiata poza soba nie widza.. na Twoim miejscu zaczelabym najpierw lekka rozmowe o dziecku, co on w ogole o tym mysli, czy by cie wspieral, czy namawial na usuniecie, skoro jestescie ze soba tyle lat, to chyba szczera rozmowa nie powinn stanowic problemu,

Gość Różyczka bez życia
tak bardzo mi z tym zle ale On wie jak ja bardzo kocham dzieci i myslę, że zdaje sobie sprawę , że chciałabym już mieć własne dziecko . Wczesniej były studia itp. a teraz co mi(nam) stoi na przeszkodzie by mieć maleństwo ? NIC

Gość Zosia z wawy
autorko a nie lepiej najpierw poczekać na zaręczyny i ślub a dopiero potem dziecko ?

Gość do różyczki bez życia
nie słuchaj dziewczyno tych rad koleżanek wyżej posłuchaj miałam ten sam problem z zajściem w ciążę poszłam do lekarza powiedziałam że chcemy z partnerem mieć dziecko próbujemy dosyć długo i nie udaje się jakoś więc tak pani doktor zapisała mi takie tabletki na dodatkowe jajeczkowanie nazwy nie pamiętam bo to było lat temu 10 powiedziała jak je brać bierze się je jakoś 3 dni po okresie po 2 sztuki jeżeli dobrze pamiętam mi wystarczyło wziąć tylko po jednym okresie zaskoczyło zaraz

Gość ja jestem w ciąży
z wpadki, ale nie takiej planowenej jaką ty chcesz zrobić. Byłam na początku wręcz załamana, a teraz razem z partnerem sie cieszymy. Jednak tak jak napisął ktoś wyżej znam kilka par gdzie dziewczyna zaliczyła "planowana wpadkę" i był szybki slub a po roku, dwóch rozwd a teraz jest między nimi ciągle wojna. Tak więc nie radzę Ci wykonywac swojego planu. Moim zdaniem jesteś niedojrzała, dziecinna i zbyt dużo romansideł się naoglądałaś

Boże, widzisz i nie grzmisz. Mam nadzieję, że wpadniesz i zostaniesz sama, poważnie. Bo takim idiotkom jak Ty happy endy się nie zdarzają, niestety.

Gość Odrazu po odstawieniu
tabletek.

aha, i jeśli facet przed każdym stosunkiem upewnia się, że się zabezpieczyłaś to znak, że na pewno nie chce mieć z Tobą dziecka. Mój partner zawsze mi powtarza, że jak wpadniemy to wpadniemy, on dziecko będzie kochał i chce być ojcem. Widzisz różnicę?

Gość jaa1955
Tępa idiotka. BYła mojego Mężczyzny (NIESTETY BYŁA ŻONA) w wieku 19 lat odstawiła tabletki nie mówiąc mu o tym. Wpadli, a teraz głupia zdzira nawet nie daje mu się z dzieckiem widywać (mimo postanowień sądu). Mam nadzieje, ze jestes bezplodna, bo takie idiotki nie powinny miec dzieci. Nigdy.

Gość jaa1955
z wpadki, ale nie takiej planowenej jaką ty chcesz zrobić. Byłam na początku wręcz załamana, a teraz razem z partnerem sie cieszymy. Jednak tak jak napisął ktoś wyżej znam kilka par gdzie dziewczyna zaliczyła "planowana wpadkę" i był szybki slub a po roku, dwóch rozwd a teraz jest między nimi ciągle wojna. Tak więc nie radzę Ci wykonywac swojego planu. Moim zdaniem jesteś niedojrzała, dziecinna i zbyt dużo romansideł się naoglądałaś DOKŁADNIE. Historia mojego Męzczyzny

Gość jaa1955
uniesione nogi po stosunku pomagają plemnikom dostać sie tam gdzie trzeba .Ale jesli to udowodnione to ja i tak nie mogę przy partnerze tak cudować bo pomysli , że zgupiałam albo zacznie podejrzewać ... HAHAHAHHAHAH TO NAJLEPIEJ ŚWIADZCY O TYM, ŻE W ŻADNYM WYPADKU NIE POWINNAŚ BYĆ MATKĄ.

Gość Różyczka bez życia
zosiu ale mi do szczęścia nie jest potrzebny papierek ani obrączka . Natomiast liczę, że w momencie gdy dowie sie o ciąży to trochę "przyspieszy" swoje decyzje

Gość Różyczka bez życia
jaa1955 ale wpis z tymi uniesionymi nogami nie jest mój !!!!!

a dlaczego najpierw z nim nie porozmawiasz?? Ty masz 26lat, on 31- oboje pracujecie. Moze zapytaj co stoi na przeszkodzie, zeby sie pobrać i zostać rodzicami? To prostsze chyba, nie? :) a odpowiadajac na pytanie- ja zaszłam w ciaze w pierwszym cyklu po odtsawieniu tabletek. Ale nie nastawialam sie nad ciazą, wiec moze tu tkwi tajemnica? Że za bardzo chcesz i, ze tak powiem, głowa Cie nie puszcza? Powiedz chociaż chłopakowi, ze odstawiasz pigułki, nie wiem, dla zdrowia. Bo postepujesz bardzo nie fair...