Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa_ mama26

bóle brzucha, janikówe w ciązy 5 tydzien

Polecane posty

Gość nowa_ mama26

Witam od 3 mies stramay sie o dziecko i w koncu sie udało w niedziele powinnam dostać miesiączke, nie dostała, w poniedzialek zrobiłam test i wyszedl pozytywny, dla pewności powtórzyłam go jeszcze dzis i to samo 2 grube krechy smile jest to moja pierwsza ciąza dlatego wszystko jest dla mnie nowe i nie wiem co jest ok a co jest "nienormalne w tym stanie". Wg obliczen jestem w 5 tyg ciazy licząc od dnia ostatniej miesiączki. Od tygodnia bola mnie piersi (to mysle ze jest ok), ale bola mnie tez jajniki(kłucie, ciągniecie, gniecenie) cos w tym stylu, do tego dohodzi ból w podbrzuszu tak jak menstruacyjny Boje sie czy przez to moge stracic ciąze, wizyte u ginekologa mam w srode przyszła 22iego. Nie mam żadnych krwawień czy plamień, tylko boli. Nie jest tak ze ten ból trwa cały czas tylko po prostu co jakis czas zakłuje mnie jajnik. wieczorami gdy wracam z pracy bardziej czuje ból w podbrzuszu.. Czy to moze byc niebezpieczne czy jest to normalne odczucie ??? Prosze o szybką odpowiedz, bardzo sie martwie...

Gość ciezarowka31
to zupelnie normalne nic sie nie martw dopoki nie masz plamien krwawien wszystko jest ok tak musi byc teraz to pikus jak macica ci sie zacznie powiekszac to zobaczysz jaki to jest bol takie nieprzyjemne ciagniecie brrrrrrrrrrrrr

to wszystko normalne objawy ciąży. Niepokojące mogłby być plamienia bóle w krzyżu itp. Jeśli nie ma nic takiego wszystko jest ok.

Gość nowa_ mama26
dzięki, ja to takie stresy przeżywam , ze szok, boje sie kazdego zakłucia, uspokoiłaś mnie, no tak w sumie faktycznie ciało się zmienia, fasolka rośnie to pewnie musi troche pobolec:) Nie ma lekko:) Tez masz takie bóle?

Gość Smykolandia_pl
Przede wszystkim serdeczne gratulacje!! Wszystkie objawy, o których piszesz to naturalna rzecz. Jak już ktoś wspomniał, dopóki nie ma krwawień jest dobrze :))

Gość Smykolandia_pl
Przede wszystkim serdeczne gratulacje!! Wszystkie objawy, o których piszesz to naturalna rzecz. Jak już ktoś wspomniał, dopóki nie ma krwawień jest dobrze :))

Gość nowa_ mama26
dziękuje, biore kwas foliowy od 3 mies , witaminy Vitamin Plus Mama i magnez-ponoc dobry zapobiega jakims skurczom.. czy cos powinno sie jesc cos szczegolnego by wlasnie chroni w tym czasie maleństwo (jakies konkretne prudukty spozywcze czy dodatkowe suplementy?

Gość bóle w krzyżu też nie muszą
być niepokojące. Ja takie miałam od 5 tygodnia, teraz jestem w 27 tygodniu i dalej mam bóle krzyżowe i jest ok

Gość xxkimxx
Gratulacje:)

Gość nowa_ mama26
Rozumiem, tak to jest, człowiek niedoswiadczony w tej kwestii i zaczyna sie panika , a dla mnie teraz to jest priorytet ta ciaża, bardzo jej pragnęliśmy ...

Gość nowa_mama26
Mam jeszcze pytanie... co do podnoszenia róznych rzeczy w ciazy. tak sie składa, ze mam taka prace a nie inną tzn zarzadzam strona www pewnego sklepu internetowego. wiekszosc czasu spedzam przy komputerze ale tez kiedy "spłyni" zamówienie z takiego sklepu musze jae przygotowac, spakowac i wysłać, nie zawsze sa to lekkie rzeczy. Ile można dźwignąc bedac w ciązy ? poza tym czesto musz chodzic po schodach ( kilka razy dziennie(nie raz wniesc jakis karton) .. orientujecie sie jaki przedzial kg jest bezpieczny???