Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granat w szklanym kubku

Mycie włosów !

Polecane posty

Gość Granat w szklanym kubku

Kiedy zaczęłyście myć swoim dzieciom włosy zwykłym szamponem, tzn. takim jak i wy myjecie swoje, a nie specjalnym dla dzieci ?

Córka ma prawie 5lat, myje jej dziecięcym bo nie szczypie w oczy ale jak zapomnę kupić to i swoim pomału umyje. Będziemy kupować póki nie będzie obaw o ewentualny wrzask bo oczy zaszczypią

Gość Zastanawiam się jak niektórzy
myją włosy, że szampon czy też piana lecą do oczu ? Jak ja myję dzieciakom włosy to jakoś nigdy nic się do oczu nie dostaje.

Gość ja biorę ekstrakt
Moja córka ma 8 i od 2 lat używam szamponu dla dorosłych, bo po tych dziecięcych miała strasznie suche, sianowate włosy. Od razu jej wyładniały, są lśniące, błyszczące i pięknie pachną. Też nie wiem o co chodzi z tą pianą w oczach, bez przesady, przecież od kropelki piany Shaumy się nie umiera :D 🖐️

Gość 1/2
Moje córki (3 i 5 lat) jeszcze mają swój szampon bo mają wrażliwą skórę na głowie (źle reagują nawet na niektóre dziecięce szampony), natomiast odżywkę mamy już wspólną, bo takiej dziecięcej to ja nie widziałam, a rozczesywanie bez niej to koszmar.

Gość Moje tyopy imion to :
Moja ma 5 lat i myje jej normalnym szamponem.

Moja ma 5 lat i myje jej normalnym szamponem. Zreszta juz wczesniej od czasu do czasu uzywalam normalnego-ale ziolowego, juz jak miala 3 lata.

To samo z plynem do kapieli. Uzywalam tych dzieciecych badziewi, dziecko co jakis czas mialo szorstka skore po nich, gdy przeszlam na normalny, oliwkowy plyn, skora wyglada bardzo ladnie.

Dodam, ze uzywam plynu do kapieli z Biedronki (taki duzy zielony) i szampon Natei ogorkowy :P Juz dawno przekonalam sie ze nie cena i firma sa wyznacznikiemskutecznosci kosmetykow.

Zastanawiam się jak niektórzy -> też mnie to zastanawia.

Gość dfddd
Mojej córce (3,5) myję włosy od wieku około 2 lat różnymi specyfikami. Wcześniej stosowałam szare mydło. Teraz są to a to szampony dla dzieci, to zwykłe dla dorosłych (odrobina jakiegokolwiek). Nie widzę różnicy jeśli chodzi o wygląd włosów czy stan skóry a muszę dodać że myję córce włosy codziennie.

Gość cjhvgkugv
mój ma 6,5 lat a nadal używa tego dla dzieci. Sam sie myje, włosy tez więc kupuje mu taki żeby w oczy nie szczypało jak szampon się dostanie

Gość cjhvgkugv
a płyn do kąpieli i żel pod prysznic od chyba 5 lat ma normalny, dla dorosłych :D Lepsza skóra po tym niż po dziecięcym