Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilinianka

4 letnie dziecko codziennie płacze w nocy

Polecane posty

Gość Kilinianka

Drogie mamy mam problem z ponad 4 letnim synem . muszę go uspać ( mianowicie kłade się z nim do łózka i jak zasypia dopiero moge iśc do swojej sypialni ) nie raz bywa tak ze po prostu zasypiam razem z nim i tak spimy całą noc , kiedy spi sam kazdej nocy budzi się z płaczem i albo ja idę do niego i śpimy do rana razem albo mały przechodzi do mnie a mąż idzie do niego . próbowałam róznych sposobów , zapalona lampka w nocy , przytulanka , nawet bluzkę w której chodziłam w dzień kładę koło poduszki żeby czuł mój zapach i to nie pomaga , syn ma to do siebie że jak zasypia musi mnie po włosach troche pogłaskać , pociągac , mam tego serdecznie dosyć , połowe włosów mi wyrwał !!! w nocy jak się przebudzi to pierwsze co za włosy łapie . nie wiem co mam robić , jestem wykończona nocyym wstawaniem . moje życie erotycznie zostało ograniczone do minimum ...

Gość Kilinianka
up

Gość a co na to lekarz?
neurolog?

Gość 4 letnie dziecko to nie bobas
wychowujesz dziecko na pipe zyciowa, sama sobie jestes winna to nie dzidzius roczny tylko 4 letnie dziecko ktoremu mozna duzo przetlumaczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dalej spij z nim to rozwalisz swoje malzenstwo i wyjda ci wszystkie wlosy, twoje dziecko to przyszla sierota, bluszcz posiedz z dzieckiem 20 minut i idz do meza, pochlipie pochlipie i przestanie

Gość Iwona K-ceee
"uspać" :O

Gość nie martw się ja tez nic
bo sie prawdopodobnie przyzwyczail, że zawsze ktoś z nim spi i dlatego płacze gdy was nie ma.

Gość nie martw się ja tez nic
4 letnie dziecko to nie bobas - całkowita racja. Powinnas przeczytac mu bajke, powiedziec ze czas apac, dac buziaka i wyjść z pokoju.

Gość olga753
zapytaj go dlaczego płacze czy coś mu się złego śni, czy czegoś się w nocy boi. Jeśli okaże się że nic z tych rzeczy tylko płacze bo chce z toba spac to wytłumacz mu że jset juz dużym chłopcem a duzi chłopcy nie śpia z mamusiami przed snem poczytaj mu bajkę powiedz dobranoc możesz zostawić mu zapalona lampkę i wyjdź. Trochę się będzie buntował przez kilka dni ale po jakimś czasie nauczy sie że lamentami nic nie wskóra. Jeśli nie ma nocnych lęków i koszmarów to poprostu przyzwyczaiłaś go do takiej sytuacji i teraz niestety trzeba to konkretnie i stanowczo zmienić.

Gość Kilinianka
wiem że usypianie go nie jest najlepsze ale innej metody nie ma , naprawdę , jest nieugięty potrafi płakac nawet 3 godz , mąż mówi że po cholere ma płakac i się męzyczy jak ja go mogę uspać w ciągu 15 minut , jest mi przykro kiedy słyszę od męza ze nie jestem dobrą matką skoro nie chce się zając własnym dzieckiem , że nie mam wyrzutów sumienia jak widzę że mały płacze . przez to się tez kłócimy

twoj maz jest ojcem dziecka wiec niech spi z nim do rana, ma takie same obowiazki tak jak ty!!! niech mu tez powyrywa wlosy

Po pierwsze oduczcie sie raz na zawsze pisac:"USPAC"! Takiego zwrotu nie ma,nie istnieje.Jest natomiast bezokolicznik "USPIC". Po drugie,dobrze Ci pisza,ze 4 latek to juz duzy chlopiec.Nie musi zasypiac z mama a juz na pewno powinien zrozumiec,ze nie wolno ciagnac Cie za wlosy.Pewnie chodzi juz do przedszkola? Moj ma 4.5 roku i normalnie mozna z nim porozmawiac i wiele spraw wyjasnic.

Gość ejjjjaaaaaa
E tam neurolog. po prostu jest zakochanym w mamie małym ciągle jeszcze dzieckiem. Wyrośnie z tego, samo mu przejdzie. Do 18 na pewno nie będzie z Tobą spał. Córka była taka sama (też głaskała mnie po włosach przed zaśnięciem :) ) Teraz ma 6,5 i już od jakiegoś czasu sama wieczorem maszeruje do łóżka.

Gość Kilinianka
z męzem nie chce spać , musze być ja i koniec . mam tego dosyć . mały wieczorem płacze , ja go po raz kolejny daje buziaka i spowrotem prowadze do łózka . mąz zaczyna podniesionym głosem mówic że jest pózno mały się drze on chce spać , dla świętego spokoju kłade się z małym i go usypiam a codziennie obiecuje sobie że to był ostatni raz

Gość kawaherba
w sumie mąż ma rację, nie wiem jak to wytłumaczyć porządnie, ale tak jest mozecie sie oburzac lub nie, ale widocznie twoje dziekco potrzebuje ciebie bardzo i na siłę oduczanie nic nie pomoze a tylko wywoła wiele stresu niepotrzebnego u dziecka i u was sa dzieci, które szybko adaptują sie do nowej sytuacji, a sa dzieci trudniejsze, zwłaszcza chłopcy trzeba też trochę spojrzec oczami dzeicka, a nie tylko ja ja ja

Gość Kilinianka
tak chodzi do przedszkola , tłumacze mu ze jest duży chłopiec i powinien spac sam , nawet nu zaczełam mówić że jak sam zaśnie to mu prezent kupie ( wiem nie powinnam ) ale to już desperacja , ja też musze rano wstać do pracy i normalnie funkcjonować

Gość kawaherba
tyle sie naklepałam

ale dlaczego pozwalasz mu ciagnac za wlosy matko boska? twoje dziecko ma 4 lata !! powinnas byc bardziej stanowcza, ja bym posiedziala z synem pol godziny i poszla spac do sypialni ,dziecko by poplakalo nawet 3 godziny a z mezem za bardzo sie cackasz

Gość kawaherba
mozesz jedynie prosić małego, żeby za włosy nie ciągną, bo to boli, ale czekac aż 3 godziny na siłę się wypłacze to jest coś nie halo mozesz powiedzieć, ze jak bedzie szarpał twoje włosy ty nie bedziesz z nim zasypiać, powinno poskutkować

maz niestety nie ma zadnej racji! po pierwsze autorka gdzies zrobila duzy blad na wczesniejszym etapie, ta sytuacja ciagnela sie miesiacami , po drugie podejrzewam, ze tatus ma i mial zawsze maly udzial w wychowywaniu dziecka

Gość creative 84
Moja corka tez sie budzi w nocy-ale raczej placze czy piszczy przez sen, bo cos jej sie sni, gada tez do siebie. Czasem musze wstac i ja uspokoic a czasem wystarczy przeczekac. Oczywiscie wieczorem jest bajka, zapalam malenka lampke i zasypia sama. Co jakis czas budzi sie w nocy, bo bola ja nogi (te bole, gdy dziecko rosnie) i wtedy tez trzeba ja uspokoic. Spala (z mezem :P bo ja nie cierpie z nia spac) jedynie jak byla chora, nie mogla oddychac przez nos, czy jak dusila sie kaszlem w nocy. To aby nie latac do pokoju, to maz ja bral i spala spokojniej.

Gość creative 84
Moja corka tez sie budzi w nocy-ale raczej placze czy piszczy przez sen, bo cos jej sie sni, gada tez do siebie. Czasem musze wstac i ja uspokoic a czasem wystarczy przeczekac. Oczywiscie wieczorem jest bajka, zapalam malenka lampke i zasypia sama. Co jakis czas budzi sie w nocy, bo bola ja nogi (te bole, gdy dziecko rosnie) i wtedy tez trzeba ja uspokoic. Spala (z mezem :P bo ja nie cierpie z nia spac) jedynie jak byla chora, nie mogla oddychac przez nos, czy jak dusila sie kaszlem w nocy. To aby nie latac do pokoju, to maz ja bral i spala spokojniej.

Gość jak dla mnie
Ja nauczylam samodzielnego zasypiania 8 miesieczne dziecko! Cala noc sama przesypia od tamtej pory a dzis ma 1,5 roku. nie wierze w to co piszesz:-\

Gość jak dla mnie
Ja nauczylam samodzielnego zasypiania 8 miesieczne dziecko! Cala noc sama przesypia od tamtej pory a dzis ma 1,5 roku. nie wierze w to co piszesz:-\

Gość kawaherba
niestety, ale trochę ma racji maż, chodzi o mękę dziecka i płacz w tym wieku dzieci sa bardzo rozchwiane emocjonalnie, niedługo im to minie, ale juz można dużo wytłumaczyć, próbowac powoli tak to jets z dziećmi każdy popełnia jakieś błędy , nie ma idealnie, a amziany trzeba wporwadzac bardzo rozsądnie i ostrożnie, dzieci wsyztsko pzryjmują na serio, swoje strachy, obawy itd., a nie tylko zostawić aż sie zaryczy, okres buntu już minął, teraz czas na życie, prawdziwe życie, a dzieci są bardzo delikatne

Gość jdshsdh
Wstyd przyznac ale jak mialam z 10 lat tez przechodzilam podobny kryzys jak Twoje dziecko. Usypiałam tylko przy mamie :/ problem tkwił w tym, że nie mogłam usnąć sama i sie stresowałam i to było błedne koło. Sądze też że podświadomie bałam się że mnie mama zostawi. wtedy dużo pracowała i pozno do domu wracala, a ja zawsze w oknie czekalam aż wróci. No ale samo przeszło :)

Taka rada ,razem wspólnie ustalcie ,że bajkę na dobranoc czyta raz tata a raz mama i najlepiej jak rodzice sidzą na magicznym krześle przy łóżeczku ,trzeba szukać sposobu bo to tak jak z pozbyciem się smoczka ,taki nawyk i trzeba po malutku odzwyczaić .

Gość kslslkdslksl
Mój syn zaraz będzie miał dwa lata, i myślałam, że tylko ja mam problem, bo mój syn zasypiając ciągle gmera mi we włosach :D :D Teraz kupiliśmy mu już normalne łóżko ale i tak muszę go uśpić i dopiero przełożyć do niego.

Gość kslslkdslksl
Tak jak napisała Zuza to już chyba nawyk z tym gmeraniem we włosach bo chciałam, żeby sam zasnął ja poleżę u siebie na łóżku, to on "nie, mamunia" i przyszedł do mnie położył się i już do moich włosów. 5min i spał. Ja w ciąży z drugim dzieckiem, nie mam siły przenosić 15kg klocuszka :D a mąż nie zawsze jest w domu. Jak jest to i tak nie może usypiać bo musi mamunia :D

Gość ma dopiero! 1,5 roku :-P
także wszystko jeszcze przed Toba ( to do tej wyżej). Moja córka spala sama cale noce od 3msc i na 4lata podobnie miała z tym ze nie płakała a po prostu przychodziła do nas, z czasem jej się znudziło. Autorko czemu mąż sobie idzie? Powiedz dziecku że jak mu się coś dni czy coś to ma nie płakać bo np nie słychać go, moze wstać i sam przyjść do was. Czemu mu zabierać bliskość jak potrzebuje? Jedne dzieci maja gdzieś rodziców inne bardzo ich potrzebują, całe życie dziećmi nie będą a wcale nie wychowujesz przez to niezdary. Dziecko to dziecko i ma swoje potrzeby :-)

Gość uspać ? jakim tłukiem trzeba
być żeby podstaw języka polskiego nie znać ? chodziłaś do szkoły ? wiesz co to odmiana ? czy chcesz moze uśpić bachora u weterynarza ?