Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue ivy

jak zmotywować się do depilacji?

Polecane posty

Gość blue ivy

Cześć, mam problem z nadmiernym owłosieniem (brzuch, ręce, wąsik, pośladki, uda itp.) włosy są po prostu wszędzie. Jak mam się zmotywować do pozbycia się ich. Mam depilator i zamówiłam wosk w rolce. Jak Wy się depilujecie, gdzie i co ile? Po kąpieli? Z dobrą muzyką help me

Gość blue ivy
tak, tylko, że ja mam tam pełno ciemnych włosków i czuję się bardzo niekomfortowo a zbliża się lato i trzeba odkryć ręce

Gość niuonia
Witaj, ręce i uda można depilować jak najbardziej (np.u kosmetyczki).Jeżeli masz problem z nadmiernym owłosieniem to zrób badania, wyniki może masz coś z hormonami nie tak?

Gość treterwtrewtew
Ja mam bardzo fajną motywacje:P Myśle sobie, że jak np. złamię nogę i będe musiała pokazać taką owłosioną u lekarza to od razu lecę się depilowac:d

Gość niuonia
depilacja rąk w salonie kosmetycznym kosztuje(przynajmniej u mnie w mieście) 20zł uda 40zł łydki 20zł wąsik 15zł

Gość douewhfcpug
moze masz hirsutyzm? ja mam :(

Gość yyyKafeKrytykant
laser albo wosk u kosmetyczki nie chcialoby mi sie samej co chwile z tym babrac

Ja nawet nog i pach nie depiluje. Pachy zakrywam i nogi zakrywam. Nogi rajstopami, pachy bluzkami z rękawkami. Nie chce m isie. Depilowalam sie ostatnio z rok temu. To jakas wariacja. Najgrosze ze moj chlopak marudzi, choiaz ma takie same wlosy na nogach jak ja! No lae przeciez ja ich miec nie mogę, bo... bo co?

tzn. ja nie depiluje, ja gole jesli już. I tylko w niedziele podczas kapieli. Wystarczy mi na tydzien. Wo gole w niedziele robi wszystko, peeling, nogi, balsam, to mnie odpręża.

tzn. ja nie depiluje, ja gole jesli już. I tylko w niedziele podczas kapieli. Wystarczy mi na tydzien. Wo gole w niedziele robi wszystko, peeling, nogi, balsam, to mnie odpręża.

Gość kosmateuska
zawsze codziennie depiluje sie pod prysznicem maszynka raz zdecydowalam sie na depilacje pasta cukrowa u kosmetyczki bol jak cholera, a efekt nie utrzymal sie nawet przez tydzien, jakas masakra, zdecydowanie odradzam!!!

Pierwszą depilację może zostaw kosmetyczce. Potem możesz sama depilować się. Niestety początek boli :)

Gość wiśnióweczka
tre... ;-) ja mam podobną motywację ;-) generalnie zawsze na bieżąco się depilowałam, ale odkąd moja koleżanka zasłabła i zabrało ją pogotowie do szpitala, gdzie obudziła się w bieliźnie pod prześcieradłem, zaczęłam nawet bieliznę dobierać podświadomie ;-) ja depiluję nogi tylko, pachy i okolice bikini golarką. Na udach nie mam owłosienia, a na rękach pojedyncze cienkie włoski. Kiedyś moja siostra goliła ręce i później wyrastały jej mocniejsze i ciemne. Przetrzymała je, przestała golić i wypłowiały, pojaśniały. Myślę, że im dłużej będziesz je golić, tym będą silniejsze rosły. Może właśnie jakimś woskiem i jeszcze preparatem opóźniającym wzrost albo osłabiającym cebulki włosowe potraktować?

Gość wiśnióweczka
To na pewno też kwestia przyzwyczajenia, ja depiluję się i golę średnio raz w tygodniu, niezależnie od pory roku.

Gość fanka Manchesteru United
Ja najchętniej również poszłabym na laserową depilację, ale ona sporo kosztuje (podobno około 1 tyś. za zabieg, a trzeba zrobić co najmniej (!) 3), więc ja odpadam... A golenie maszynką zaczyna być powoli męczące, jednak wolę się trochę poświęcić niż wyglądać jak zarośnięta małpa :D I to jest moją motywacją.