Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na ile starczą pieluchy

To dobra cena za Pampers Premium Care 1 i 2? 36,99 za 78szt?

Polecane posty

Bo kupiłam w carrefourze 3 opakowania z numerem 1 i dwa z numerem 2...i tak mnie zastanawia czy to dobra cena-było ze promocja z 57,99 na 36,99 W 1jedynkach jest 78szt w 2dwójkach 72 szt co daje 47groszy za pampers.To dobra oferta? I na ile mi starczy tych pieluch? 78+78+78+72+72=378.?

zastanawiam sie tez czy szybko dziecko wyrosnie z 1jedynek? Czy po 3 opakowaniach juz przejde na 2dwójki...

Nikt nie używa tych? Słyszalam ze na początek duzo osób kupuje oryginalne pampersy...

Gość nie za dużo jedynek?
Do jakiej wagi są jedynki? Do 5-6 kg? Nie obraź się ale według mnie kupiłaś ich za dużo.. Są dzieci które prawie wcale jedynek nie używają, rodzą się duże i po 2 tygodniach pieluchy są za małe.. Noworodek robi kupkę po każdym posiłku - je co 3 godziny więc myślę że dziennie te 8 pieluch na pewno.. Moja córka przed karmieniem była przewijana i w trakcie jedzenia znów pampersa zapełniała :) jeśli masz paragon, radziłabym wymienić te 2 paczki najmniejszych pieluch na większe - zapasy warto robić w wyższych rozmiarach - 3, 4, 5 - one już dłużej posłużą. No i druga sprawa - co jeśli Twoje maleństwo będzie na te pieluchy uczulone? To się zdarza - mojej znajomej syn miał ciągle pupkę odparzoną nawet po pampers premium care, dopiero dada mu przypasowały.

one są 2-5kg. Szwagierki sie pytałam przed chwilą przez telefon i powiedziała ze cały miesiac używali jedynek -mała urodziłą sie 3.600. Dwójki są 3-6kg. Mam 3 op jedynek i 2 op dwójek. Powiedziała mi że jedynki spokojnie zużyje.I jeszcze wyszukałam gdzies ze premium care są troche wieksze niz te zwykłe zielone-nie wiem czy to prawda.

jeśli masz jeszcze jakieś pytania, wątpliwości podaj maila - moja córka ma już 9 miesięcy więc myślę że w niektórych sprawach jestem już doświadczona :D no i może przesadziłam z 2 paczkami do wymiany - na pewno więcej 2 niż 1. Według moich obliczeń paczka starczy na 9 dni. A cena dobra :) to na pewno premium care? Nie zielone active baby?

Akurat mam 7 tyg niemowlę,i od kilku dni jestesmy na pampersach nr 2, nr 1 zuzylam 4 paczki po 43 szt i jedna po 27 szt. Kornelia w tej chwili wazy 4700 i dwójki są ok.

aha, no jeśli są większe to w porzadku - moja była malutka, miała 3.200 i używałyśmy na początku active baby - tych w żółtym opakowaniu. I 1 i 2 zostało mi po pół paczki bo mała wyrastała i wszystko jej uciekało z zbyt małej pieluchy na plecy.

Nie nie to są takie białe stoją obok tych zielonych i sie nazywaja premium care. i były przecenione 20 zł od normalnej ceny. z 57 na 37 wiec kupiłam. Mam 3 paczki po 78 jedynek. Opinie czytałam o nich jak najlepsze.No to mysle ze 3 paczki po 78 akurat zejdą.

zielone też są w promocji ale 3, 4 ,5, 6. To zapasów jak wiewiórki robic nie bede:P W carrefourze są wszystkie te po 36,99 za duze opakowanie. Mozecie sobie sprawdzic na stronie carrefoura, są w gazetce tylko nie wiem czy w kazdym miescie.

My używaliśmy ok 5-6 pieluszek na dobe, z tym że prawie is poczatku dziecie jest na mleku mm, i robi kupy raz, góra dwa razy,a czasem i tylko raz na dwa dni, ale pokaźną:-) więc tych pieluch w naszym przypadku az tak duzo nie poszło

ja zamierzam piersia, przez 3-4miesiace i potem musze wrócić do leków sprzed ciąży..zobaczymy czy sie uda jak planuje ale słyszałam własnie ze te premium care dobrze chłoną kupki po mleku z piersi.To prawda?

Gość koza z nossa aa
bueheheh :D "ja zamierzam karmić piersią przez 3-4 miesiące" To, że Ty zamierzasz,to akurat mało ważne :D Nie zdziw się, jak nawet tygodnia nie pokarmisz.

Nie musisz sie ze mnie smiać- mówie że zamierzam to zamierzam, jak nie wyjdzie to histerii nie zrobie tylko dam mm. Wiem ze jest tysiąc przypadków ze coś sie stanie takiego ze jednak tą piersią nie pokarmie.

Moja córka urodziła się z wagą 3020 . Pieluszki rozmiaru 1 nosiła przez ok 1,5 miesiąca . Szło mi ok. paczka szła mi średnio co 7-9 dni .

Gość Dzieś u mnie jest promocja na
Te pileuchy:P Kupilam 4 paczki i zaoszczedzilam w porównaniu do poprzednich cen na paczce 2 dychy:)

1 uzywalismy ponad miesiac, teraz uzywamy 2 a pampersow zuzywa sie mase :D zdziwisz sie jak taka paka z 78 szt szybko ci zejdzie :D

i bardzo dobrze ze masz postanowienie ze chcesz karmic piersia i juz, uwierz mi ze pozytywne nastawienie to ok. 70% sukcesu i kazda normalna polozna ci tez tak powie, psychika odgrywa duza role, a jesli pojawia sie problemy to teraz jest masa rzeczy ktore pomagaja w laktacji, laktatory, herbatki, nakladki silikonowe, przy plaskiej brodawce uzywasz odcietej strzykawki itp. TYLKO TRZEBA CHCIEC takze ja mysle ze jesli jestes tak nastawiona to dasz rade :)