Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Totakmożna?

Palenie przy dzieciach

Polecane posty

Gość Totakmożna?

Dziś byłam świadkiem takiej sceny: Kuzynka zaprosiła mnie z córką (niespełna rok) do siebie na kawę, bo odwiedziły ją znajome, jedna - z synkiem 7m-cy i córką lat na oko 5. Dzieciaki miały się razem "pobawić", a że moje dziecko rzadko ma kontakt z jakimkolwiek młodszym towarzystwem to wydawało mi się, że będzie "fajnie". Do momentu (który nastąpił w 5 min po naszym przyjściu), kiedy kuzynka, siedząc na leżaku (leżak koło leżaka) wyciągnęła papierosa, zapaliła, dmuchając prosto przed siebie, czyli w biegającą starszą dziewczynkę i na moją córkę... Zaszokowało mnie to, że mamuśka z synkiem na rękach, siedząca METR od kuzynki nie zareagowała, ba, położyła małego na kocyku i sama zajarała. Do tego trzecia "pani", mimo, że to świeże powietrze, dym kotłował się nad nimi jak cholera. Wzięłam swoją młodą dobrych kilka metrów dalej, z głośnym tekstem "chodź mała, poczekamy aż panie skończą palić". Ktoś powie - własnie, świeże powietrze, ale trzeba było to zobaczyć, buchało jak kurwa z pieca...Zgroza, że tak można nie szanować zdrowia własnego dzieciaka... Powiem Wam, że uznaję to zachowanie za totalny brak kultury, zdrowego podejścia do dzieci, itp....Rozumiem, że palą (sama paliłam kiedyś), ale co za problem odejść kilkanaście kroków dalej, żeby nie kopcić na dzieciaki? Co myślicie? Przesadzam z oceną?

Gość Progesti27
Nie przesadzasz sama bylam palaczka i popelnilam blad palilam przy dziecku poniewaz bylam mloda matka 17 lat mialam ale myslalam sobie moja mama palaczka zawsze palila przy dzieciach i wszystkie zdrowe dzis majac 27 lat nigdy zyciu nie pozwolila bym aby kto kolwiek palil przy moich dzieciach mam 2 ale doroslam d tego ile szkody mozna sprawic dziecku takim glupim nalogiem njgorsze co moze byc !!! Palacze niech sobie pala ale niech szanuja czyjs dzeci

Gość Totakmożna?
dzięki :) Podnoszę, bo i mi się dziś ciśnienie podniosło!

Gość głupie baby, nie nalezy palic
przy niepalących, tym bardziej, przy dzieciach.

Mnie mój ojciec ciągle tak zaczadzał, okropne. jakoś gdy byłam w LO dopiero rzucił... ale do tego czasu miałam ciągle migreny od tego dymu, w samochodzie choroba lokomocyjna... Jeśli to nie prowo, to naprawdę głupie kobiety.

Gość Progesti27
Ja to wiem ze nie nlezy palic zaznacze tu ze nigdy nie pailam przy osobach nie palacych aczkolwiek ja muwilam w dmu u mnie zawsze sie pailo i nie uwazano tego za cos zlego ale bedac osoba dorosla nie popieram tego i nie od momentu kiedy zucilam palenie bo nie pale dopiero rok i fakt ze sam palilam przy dziecku nie dawal mi pozwolenia na to zeby palic przy innych dzieciach nigdy tego nie robilam gdyz mialam kontakt ze starszymi matkami raczej dojzalymi i sznaowalam fakt ze nie chca aby dziecko wdychalo ten smud a wiec szanujmy czyjes dziec jak swoich nie zawsze w pore mozemy !!!