Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lida38

Drugie dziecko

Polecane posty

Hej dziewczyny:) po jakim czasie zdecydowaliście się na drugie dziecko? mój mały za miesiąc będzie miał 2 latka i sądzę że to najwyższy czas,nie chcę żeby mały był jedynakiem.

Gość tasia 600
ja po 5 latach :)

Gość nigdy bo
wychowanie jednego to ogromny koszt i wysilek a po drugie nie mam zamiaru kolejnych lat spedzic w pieluchach i niewyspana a i wiek 38 lat...za duze ryzyko

Jak urodzi sie drugie to syn bedzie mial 2lata i 8miesięcy. Samo tak wyszło ;p myślę, ze to akurat. Młody juz kumaty, idzie sie z nim jako tako dogadać, a poza tym od wrzesnia do przedszkola, więc bede miała jakies kilka chwil dla siebie.

mój Skarb ma 12 tygodni a ja już myślę o drugim :) żartuje oczywiście :) chciałabym tak by maksymalnie różnica między nimi była 2-3 lata, ale mnie mama straszy, że przy dwulatku jest od cholery roboty i nie dam rady :/

Gość georginiaaa
Tryczka, u nas jest akirat taka roznica, tyle ze za drugim razem blixniaki. Teraz dzieciaki maja juz 4 i prawie 7 lat - dogaduja sie super!

Jak córka miała 3,5 roku. Dobrze, że szybko się udało bo i tak doszliśmy do wniosku, że za późno, tak z rok wcześniej nawet mogliśmy

Po urodzeniu pierwszego od razu pomyślałam o kolejnym, ale ostatecznie wstrzymaliśmy się rok, więc teraz córka ma 2 latka skończone a ja lada dzień będę rodzić drugie :)

u mnie różnica wieku bedzie wynosić 4 lata.. uważam że to dużo.. 2 lata to tak dla mnie idealnie.. bo dziecko już samo chodzi nie trzeba go cały czas nosić..

Kobieto o czym ty piszesz ja kiedy zaszlam w ciaze, i poszlam na pierwsze usg gdzie dowiedzailam sie ze to ciaza mnoga nie myslalam o kosztach, Pewnie, ze wszystko kosztuje ale jakosc niebylo tak zle, disi mam wspaniala pare 8 latkow i nieprzeliczam ile na nie wydalam bo to najlepsze comnie w zyciu spotkalo.Droga Marleno ja gdybym miala szanse na kolejne zajscie w ciaze niezastanawialabym sie dlugo.

Gość nigdy bo
nie porownuj ciazy mnogiej do planowania 2 dziecka w wieku 38 lat gdzie wzrasta ryzyko chorob ,poronienia !!!

Gość jhgyftgf
Synek będzie miał niecałe 2 lata jak urodzi się drugie, planowana ciążą, a jak będzie, cóż zobaczymy, za 5 lat si wyśpię ;P

nigdy bo a do czego pijesz??????? uwazasz, ze bycie w ciazy mnogiej to nieryzyko!!!!!! takie samo jak fakt ze dopiero w wieku 38 lat decydujesz sie na dziecko znam kobiety co urodzily zdroew silne dzieci po 40 wiec jak bendziesz w tym wieku to dopiero mozesz sie udzielic...

obecnie jestem w ciazy w drugim dzieckiem. Moja corka skonczy dwa lata miesiac po narodzinach brata lub siostry.

Gość kiiiiilimandżaro
planuj od razu bo jak im dziecko strasze tym trudniej zdecydować sie na kolejne, człowiek robi sie wygodny, nie chce mu sie wracać do pieluch, kupek, nieprzespanych nocy.

Gość dzisiaj przymierzyłam w ten
8 lat, dokładnie tak jak między mną a moją siostrą. Nie rozumiem za bardzo co znaczy, że 2/3/4/5/6/7/24 lata to "za późno". Za późno, przepraszam, na co? :o 🖐️

Gość gfbgfgfd
nhhjg

Gość 90na90
5 lat

Gość giinnniaz krakowa
boze jakie lochy roplodowe, ja mam 34 i mi sie nie chce w gowna wchodzic, ale stary mnie meczy, ale 2 rok po roku koszmar, jak wy wygladacie po tyc ciazaach?jak z robota tyraniem boze, podziwiam

Gość nnxxnn
co za durne pytanie

Jak durne to nie odpowiadaj:):):) macie racje dziewczyny ,ze im wczesniej tym lepiej,żeby dużej róznicy nie było i potem spokój:)

Gość mamusiaRAZYdwa
4 lata, więc będzie miała lekko ponad 4,5 jak się urodzi maleństwo.

Gość kiepsko to widzę, ogrzewanie
a ja jestem zbyt wygodna na małą różnicę, poza tym szkoda by mi było tego pierwszego dzieciaczka, bo nie mialabym juz dla niego tylo czasu - ja bardzo dbam o rozwoj córki spoleczny i emocjonsalny, wiec u nas starania zaczniemy za kilka miesicey i rodzensto pojawi sie jak mala bedzie miala ok. 5lat. Rozumna i kolo siebie zrobi i bede miala czas dla noworodka i dla malej panienki. Nie wyobrazam sobie karmic piersia a 2 letnie dziecko placze, ze chce siusiu albo ma mokra pieluche, albo chce jesc, pic itp.... masakara. ale to moje zdanie.

Gość mama wandy
moja corka ma 5 miesiecy...nie bralam tabsow i po 2 miesiacach zaszlan w ciaze kokoljny termin na styczen milam chwilowa depresje ztego pwoodu

Gość jjjjjjjjjjaaaaaaaaa
córka skończy we wrzesniu 4 a ja się zastanawiam czy nie zaliczyliśmy czasem "wpadki" z mężem

Gość mama wandy
moja siostra zas ma 2 dzieci i roznica pomedzy dziewczynkami jest 13 lat jedna ma teeraz 9 druga 22 i wyobrazacie sobie ze dziewczynki nie dogaduja sie.... nie wiem gdzie klezy problem moze mi dziewczyny podpowiecie?

Gość lisica84
Mój mały ma 2, 5 roku, jestem w 7 tc

Gość mama wandy
pomozecie?

Gość mama wandy
podpowiecie mi?