Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmelody

problem

Polecane posty

Gość mmmmmelody

Witajcie. Mamproblem. Mam 19latjestem zareczona . W drodze możliwe ze mam dziecko. No właśnie możliwe,ponieważ zrobiłam test fakt ,ze po południu i wyszły 2 kreski ,ale jedna niewidocznaprawie. Więc powtórzyłam test rano ,wyniktaki sam, ale tym razem kreska była ciemniejsza niż na poprzednim ,ale nie w 100% widoczna . Moje pytania to1. Czy to jest ciążą wczesna (wedługinternetu6 tydzień)2. Czytestwykrywa też ciążę pozamaciczna3. Kiedy najlepiej pójść do ginekologa by mógł cokolwiek stwierdzić.4. Czy badania w ciąży i prowadzenie ciąży jest w całości refundowane przez nfzMojego pytania mogą być śmieszne ale spadło na mnie to wszystko nagle więc w tych tematach jestem całkowicie zielona

Gość Może być ciąża,
chociaż w 6tygodniu to powinna być mocna kreska na teście ale może spóźniła ci się owulacja albo masz nieregularne miesiączki. Test wykrywa również ciąże pozamaciczna. Do ginekologa możesz się już zapisać. Jak chodzisz do lekarza na nfz to wszystkie badania masz darmowe - prócz badań prenatalnych (wykrywają choroby i wady genetyczne płodu) nie każda kobieta je robi, nie są one obowiązkowe.

Gość aniczkaa
Masz 19 lat i powinnas jeszcze szalec, bawic sie a nie myslec o slubie i zakladaniu rodziny! Pomysl troche bo bedziesz pozniej zalowac.

Gość cxcdfd
ja w 6 tc miałam jasną kreskę a ciąża była

Gość Do aniczkaa
Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie odpisuj nic lepiej :o Autorka zadała inne pytanie a kim ty jesteś zeby oceniać czyjeś postępowanie?

Gość mmmmmelody
Nie wszystkim w głowie szaleństwa. Sprawa indywidualna czy ktoś prowadzi beztroskie życie czy nie. Niektórzy radzili mi pójść do lekarza pierwszego kontaktu,ale nie wiem co o tym myśleć.

Gość atydfsdfsf
Po pierwsze gartuluje jestes w ciazy!!!! Po drugie: 1. tak, to jest wczesna ciaza 2. tak, wykrywa (bo chodzi o hormon) a nie o zagniezdzenie, ale pewnie jestes w normalnej a nie pozamacicznej ciazy(bo niby czemu masz byc w pozamacicznej?) 3. do ginekologa 2 tygodnie po zrobieiu testu (czyli miesiac od zaplodnienia, czyli srednio 6-7 tygodni od ostatniej miesiaczki) 4. tak, podstawa tak - chyba, ze chcesz zrobic dodatkowe (ktore w innych cywilizowanych krajach sa bezplatne)

Gość mmmmmelody
Właśnie moja największą obawa jest to ze może to być ciąża pozamaciczna . Oprócz braku okresu, sennosci nie mam innych objawów. A jak jest z paleniem papierosów w czasie ciąży? I czy badanie krwi na wykrycie ciąży jest tylko płatne czy są też bezpłatne?

Gość etretddds
rtr