Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kemelkaaa

zabieranie dziecka przez ojca - a karmienie piersi膮

Polecane posty

Go艣膰 kemelkaaa

Czy ktos orientuje si臋 jak wyglada w praktyce orzekanie przez sady spotkania ojca z dzieckiem w okresie karmienia piersi膮? Moje dziecko ma 18 miesiecy, nadal karmi臋 coreczk臋 piersi膮...Dodam ze zwiazana jest bardzo ze mn膮, ojciec dziecka rzadko si臋 ni膮 zajmowa艂 ( nie k膮pa艂, rzadko przebiera艂 itd) Ojciec dziecka zamieszka艂 ze swoj膮 by艂膮 zon膮, czy moge zabronic mu zabierac dziecko do tamtego domu? Ostanio chcia艂 dziecko zabrac od godz. 11-18..twierdzac ze zabiera dziecko na kilkugodzinn膮 wycieczk臋, nie zgodzi艂am si臋 na to ponieawaz dziecko ma regularny rytm dnia itd i nie zgodzi艂am sie aby dziecku to zaburzy艂

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiesz co, mo偶e
przepraszam bardzo, ale ty chyba jeste艣 nienormalna- twoje dziecko ma 18 miesi臋cy, wi臋c mo偶e je艣膰 sta艂e pokarmy, wi臋c co ci szkodzi 偶e sp臋dzi z ojcem kilka godzin bez ciebie? sama robisz jej krzywd臋, wi臋c si臋 mo偶e zastan贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wierze co czytam
18 miesiecy i karmienie piersia? dziecko ma swoj rytm dnia? wszystko bylo by ok jak bys pisala o niemowleciu (np 8miesiecznym) a nie 1.5 rocznym dziecku!! ogarnij sie dziecko potrzebuje tez ojca choc widac ze to jest tobie nie w smak bo go nie lubisz krzywdzisz dziecko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
Ja pytam na wypadek kiedy ojciec zechce dziecko zabierac do swojego domu i jego by艂ej...Ja sie wyprowadzam do innego miasta i zastanawim sie czy sady pozwalaj膮 zabierac tak ma艂e dziecko pomimo karmienia piersi膮 na ca艂y weekend..Coz w tym jest nienormalnego? Ja robie krzywde? Chyba ojciec zrobi艂 dziecku najwieksza krzywde zostawiajac je i nie zajmujac si臋 dzieckiem.

Udost臋pnij ten post

a i jeszcze jedno - rada dla ciebie nie mow w sadzie o okresie karmienia piersia itp bo jak powiesz zekarmisz prawie 2 latka to tylko sie osmieszysz jestes bardzo zwiazana z dzieckiem- w to akurat wierze :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
Nie rozumiem, co w tym z艂ego ze jeszcze karmie dziecko? To dla was takie dziwne?? Niezgodne z tym co pisz膮 w gazetkach tak? Tak , karmie i narazei nawet nie zamierzam przestawac! Nikt mi tego nie zabroni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
No wiesz co..Moze dla ciebie bylby to wstyd. Dla mnie nie jest wstydem ze jeszcze karmie i znam osoby ktore tez karmi膮 a maja dzieci nawet odrobine starsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
I jesli uwazasz ze dziecko 18 miesieczne nie ma swojego rytmu dnia...to gratuluje. Chyba nie masz dzieci, wiec najlepiej nie komentuj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co, mo偶e
problem polega na tym, 偶e jestes zazdrosna i wsciek艂a, 偶e facet ma kogos innego- ma i musisz si臋 z tym pogodzic- trudno sie m贸wi, ale ograniczajac dzieku kontakty z jcem zrobisz mu niesamowita krzywd臋, a chyba tego nie chcesz, bo przecie偶 bardzo kochasz c贸rk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem i ja
powiem ci cos, moze da ci to cos do myslenia moja osobista siostra jest w podobnej sytuacji, facet ja zostawil dla innej, bardzo ja zranil itp. ale ona pozwala dziecko zabierac do siebie, mowi ze robi to z bolem serca bo emocje nie opadly jeszcze i ciezko jest jej samej pozniej weekend spedzac ale wie i widzi jak dziecko sie cieszy na spotkania z ojcem jak jej pozniej opowiada co robili, gdzie byli. powiedziala ze dziecko jest szczesliwe i to jest dla mniej najwazniejsze... swoje uczucia, dume i bol schowala do kieszeni - widze jak ja to duzo kosztuje ale podziwiam ja - to jest madra i kochajaca matka ktora chce zeby dziecko bylo szczesliwe i czulo ze ma rodzicow oboje zycze tez tobie tego

Udost臋pnij ten post

mam syna 19 miesiecy mial staly i okreslony rytm dnia jak byl malutki- racja teraz to sie zmienia bo dziecko rosnie to raz, dzieci ok 2 lat przestawiaja sie np ze spaniem, wiecej czasu spedzaja na dworze, wiecej potrafia bo sie rozwijaja wiec chyba logiczne jest to ze ten staly rytm dnia zanika ale ty widze ze ty wolisz tkwic w tym rytmie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co, mo偶e
n

Udost臋pnij ten post

ty masz inny problem kombinujesz jak tu by zrobic zeby uniemozliwic kontakty dziecka z ojcem ten rytm dnia ktorym sie tak wykrecasz nie musi zostac zaburzony nie wierze w to ze ojciec dziecka nie nakarmi, nie polozy spac, czy nie wykapie ok! argument z karmieniem piersia jakby sie chlopak staral nie podola :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
Oczywiscie ze kocham cork臋..Chce by sie ojciec z ma艂a spotyka艂...ale nie chc臋 by poprostu zabiera艂 ja do swojej eks- tak od razu w nowe srodowisko poprostu nie chce i mam prawo chyba nie chciec?? Nie wyobrazam sobie rowniez zeby ma艂a by艂a przez ca艂y weekend beze mnie. Moze jestem nienormalna, myslcie co chcecie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
I nie jestem zazdrosna...Nie znacie dok艂adnie sytuacji ani powod贸w rozstania...Czuj臋 si臋 zraniona ale nie mysle o sobie tylko o moim dziecku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
nie wierzysz? to uwierz, ze nie kazdemu ojcu chce si臋 wlaczac w obowiazki zwiazane z dzieckiem tj, karmienie, przebieranie, kapanie...Moze ty trafi艂as inaczej ale uwierz...sa jeszcze gorsi faceci na tym swiecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
teraz kiedy dosz艂o do rozstania chce si臋 wykazac..nagle na potrzeby chyba sprawy sadowej ktora z pewnoscia si臋 odbedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co, mo偶e
hjdw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Luka.b
Ciebie nie denerwuje 偶e chce zabra膰 dziecko tylko to 偶e to z by艂膮 jest teraz. Wcale nie chodzi o dziecko a o ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
No tak...a Ty jestes wszystkowiedzaca...i od razu jasnowidz moze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszedzie dobrze ale
Tzn on nie zabierze ma艂ej do eks tylko do obecnej bo eks to jeste艣 Ty. Takie wielkie dziecko karmione piersi膮 ble.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Luka.b
Kemelko nie potrzeba by膰 wszystko wiedz膮cym by wyczu膰 偶e od ciebie nienawi艣ci膮 a偶 kipi. Dziecko jest na znacznie dalszym planie w roli g艂贸wnej twoja nienawi艣膰 i niemoc. Dop贸ki nie zrozumiesz 偶e on z ob膮 nie chce by膰 i nie b臋dzie to b臋dziesz si臋 odgrywa膰. Zastan贸w si臋 czy te resztki s膮 tego warte

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciezarowka31
dziewczyno ja karmilam swoja coreczke 22 msce te ostatnie dwa msce tylko w nocy Twoje dziecko nie je normlnych obiedkow zupek itd?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
O matkp boska...skad takie podejrzenie??? Oczywiscie ze je normalnie rowniez!! Zupy, drugie danie, owoce itd. Karmi臋 rano i wieczorem i bywa ze w poludnie jak ma艂a jest juz spi膮ca...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
Wyczu艂as nienawisc z moje strony?? Wiesz chyba si臋 pomyli艂as...bo to raczej 偶al si臋 wylewa ze mnie...A z drugiej strony jak by Ci臋 facet tak w konia zrobi艂 to czu艂abys do niego mi艂osc czy co? Podtrzymuj臋 pytanie swoje a tych ktorzy nie czytaj膮 ze zrozumieniem dziekuje za dyskusj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Luka.b
To ju偶 teraz wiesz jak czu艂a si臋 jego prawda???? A jak boli wiem dok艂adnie trzymam si臋 zasady zaj臋ty znaczy nietyka膰. Nie zak艂adaj dw贸ch temat贸w pod innymi nickami nawet g艂upi si臋 domy艣li. Teraz wiesz jak to jest to masz nauczke na ca艂e 偶ycie. I tylko chora zemsta na dziecku za co艣 co sobie sama zgotowa艂a艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
A kto mowi艂 ze on by艂 zajety...Chyba ze dla ciebie rozwodnik o nadal zajety

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kemelkaaa
I nie wiem czemu wszyscy mnie od azu atakuj膮..Ja zada艂am krotkie i rzeczowe pytanie jak to w praktyce wyglada,czy sady zgadzaja sie zabierac tak male dziecko przez ojca na dlugi czas..A wy robicie ze mnie matke ktora conajmniej chce odebrac wladze rodzicielska ojcu bo si臋 na pewno odgrywa skoro on odszed艂...Widac ze co niektorzy za duzo sie seriali naogladali.

Udost臋pnij ten post