Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frettkaaa

Ksiądz odmawia chrztu naszemu synkowi

Polecane posty

Gość Eelwira
Toś pojechała z tym islamem :D chyba bardzo mało o nim wiesz :D to bardzo piekna religia, tylko ma swoje poronione odłamy. Tigra dobrze napisała.

Gość A ja nie kumam
No i mamy sedno sprawy Muzulmanie zyja zgodnie z zasadami Koranu i nie maja problemu z niczym, wszystko jest jasno powiedziane co wolno a co jest zakazane A katolicy nie zyja zgodnie z biblia, zyja tym co powie ksiadz w niedziele na mszy Papiez traktowany jest jak drugi Bog Nie ma bardziej zaklamanej religii od katolicyzmu Ja na szczescie katoliczka nie jestem i moje dzieci nigdy nie beda do kosciola nalezec A o Koranie jak chcecie dyskutowac to slucham Przeczytalam caly od a do z

Gość ja miałam tą samą sytuację
Dość brutalna? Bardziej brutalnej religii od katolickiej chyba nie ma na świecie :) O tylu niewinnych ilu zabito w imię "boga", to wie chyba tylko ziemia, która wchłonęła litry krwi :-o

Tak sie sklada ze troche wiem o islamie. I nie powiesz mi ze jest inaczej niz pisalam. Szanuje ta religie jak kazda inna ale jest dla mnie dziwna. Jezeli jest ona taka piekna, to wytlumacz mi dlaczego kobiety nie maja tam zadnych praw? Dlaczego chodza opatulone w hijab? I dlaczego jezeli facet zgwalci muzulmanke to ona jest winna, bo prowokowala? Ciekawe w jaki sposob moze prowokowac kobieta od stop do glow w czerni. I slusznie stwierdzilas- ta religia ma swoje odlamy i to spore.

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
... ...

Gość A ja nie kumam
Kobiety nie maja zadnych praw owszem ale w niecywilizowanych krajach takich jak Pakistan Jemen czy Irak Ja swoja wiedze opieram na przykladach z Turcji Turcja jest krajem muzulmanskim i tam obowiazuja inne prawa niz np w Pakistanie W Koranie nie jest nigdzie napisane ze kobieta nie ma zadnych praw. W Turcji zabranione jest nawet zakladanie hijabu jezeli wchodzisz do urzedu czy szkoly. Wielozenstwo rowniez jest zabronione. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia W takiej Arabii Saudyjskiej panem jest krol i on wyznacza zakazy i nakazy W Turcji nie Szkoda ze ludzie wiedze swoja opieraja tylko i wylacznie na przykladach z tych niecywilizowanych krajow. Islam przedstawiany jest jako najwieksze zlo, co nie jest zgodne z prawda. Polecam ksiazke " status kobiety w islamie".

Gość A ja nie kumam
Dlaczego chodza opatulone w hijab W Koranie jest napisane aby wierzace kobiety zaslanialy swoje ozdoby Dozwolone jest jedynie odkrywanie dloni i twarzy W Turcji kobiety nosza eleganckie chusty na glowach - te wierzace oczywiscie Jak ktos nie ma ochoty zakrywac wlosow - nie robi tego

Gość Eelwira
no to troche agora jednak nie wiesz o prawdziwym Islamie :D

Gość .....,,,,,,,
up up

Gość tvrcxezq
idz do inne parafii, u nas tez ksiadz nie ochrzcil pewnym rodzicom dzieci, poszli gdzie indziej i maja go w dupie, maja tylko cywilzny, ale ksiadz jak jest fajny to nie problem

Gość .....,,,,,,,
upup

Gość ....,,,,,,,,,,,,,,,,,,
.............................

Gość mi też ksiądz nie chciał
ochrzcić córki bo nie mamy ślubu kościelnego. Powiedzialam mu że w takim razie pójdę do parafii w której ja przyjmowałam wszystkie sakramenty tylko niech dla męża zaświadczenie wystawi. wprost mu Powiedzialam że póki co odkładamy pieniądze na ślub itd. a ten do mnie że za darmo udzieli nam ślubu i chrztu. mówię że opłata dla kościoła to nie jest całość pieniędzy na ślub to powiedział że ochrzci tylko mamy podpisać papierek że weźmiemy ślub kościelny przed następnym sakramentem- komunia lub chrzest gdybyśmy mieli następne dziecko.

Gość .......,,,,,,,
upupup

Owszem swoja wiedze opieram na przykladzie niecywilizowanych krajow. Wiem ze w turcji jest inaczej i kraje takie jak pakistan i tak nie zamierzaja zmienic swoich rzadow. I opisywalam tylko wiedze o gorszych stronach tej religii. I nikt mu nie powie ze ta religia jest taka piekna. Ale to Moje zdanie.

Gość A ja nie kumam
Ksiadz jest od tego jak dupa od srania zeby udzielic chrztu