Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

danna99

kłopotliwe pytanie

Polecane posty

Witam! Mam pewne pytanie, które spędza mi sen z powiek .Wiem iż może się to wydać lekko dziwaczne jak również wielu może mnie uznać za osobę przewrażliwioną czy niepoważną jednak muszę o to spytać i proszę tylko o poważne odpowiedzi:-)!Otóż: niedawno byłam w publicznej toalecie znajdującej się w pewnej knajpce. Nie mam zwyczaju siadania na muszlach klozetowych w tego typu przybytkach jednak tym razem delikatnie dotknęłam tego klozetu na muszli były krople moczu z niewielką domieszką krwi (domyślam się że jakaś kobieta miała okres i niestety zabrudziła toaletę, której nie doprowadziła po sobie do porządku:-( ) i w związku z tym wracam do mojego pytania czy i jakimi choróbskami można się zarazić w takich okolicznościach?

Gość fgghhhgjhj
najpierw kladziesz papier, dopiero potem siadasz, ja bym sie brzydzila tak usiasc bez papieru

Typowe choroby ktorymi mozna sie zarazic w toalecie lub na basenie sa choroby weneryczne. Najbardziej znane to rzeżączka, kiła, rzęsistkowica, chlamydioza, intymna grzybica i opryszczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B i C. Od niedawna za chorobę weneryczną uznaje się też raka szyjki macicy, ustalono bowiem, że w większości wypadków jest za to odpowiedzialny wirus brodawczaka ludzkiego HPV.

Gość ciacho25
Lepiej omijać takie miejsca, ale jak już nie ma wyjścia to najlepiej nie siadać, podetrzeć się chusteczką higieniczną, umyć dokładnie ręce i lepiej niczego nie dotykać. Można też posmarować się provag żelem, który chroni przed infekcjami, ponieważ zawiera kwas mlekowy, nawilża, sprawdza również po basenie, saunie, siłowni, w podróży.