Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milano99999

czy wg katolików seks w gumce

Polecane posty

Gość wrozka piedziuszkaa
ale dlaczego musisz chodzic z dzieckiem? a ono samo nie moze? tylko z rodzicami trz a byC?

Gość wrozka piedziuszkaa
kaplani i politycy kaza miec jak najwiecej dzieci bo wg nich dzieci wychowuje sie tylko powietrzem a kasy na to nie trzeba- myslacy czlowiek sie tym nie przejmuje i srodki anty stosuje

Gość milano99999
niby się kieruję, ale wolałabym wiedzieć jak to jest. Wiem że jest grzechem, ale czy ciężkim? oto jest pytanie...

Gość milano99999
wiem, że szerzą propagandę, nawet cośtam kiedyś w telewizji taki był spot reklamowy o ilości dzieci. Mam to gdzieś. Mam jedno dziecko które ma 8 lat i planuję kiedyś drugie, ale nie wiem kiedy jeszcze poczekam.

Gość wrozka piedziuszkaa
ciemnota sredniowieczna panuje

Gość wrozka piedziuszkaa
ja juz dawno porzucilam religie w szkole owszem nawet chodzilam do spowiedzi ale potem doszlam do wniosku z e jest to niewolnicza mentalnosc-

Gość wrozka piedziuszkaa
a mi to lotto co sadzi jakis kaplan i polityk o jakiejsc sprawie

Gość milano99999
jakoś wcześniej mnie nie martwił ten temat. Teraz tak to wyszło. Moje dziecko pyta czy pójdę z nią do spowiedzi na pierwszy piątek. Muszę dać przykład/

Gość wrozka piedziuszkaa
trza myslec tylko w wygodzie i dobru swoim i dzieci a nie sluchac kaplanow i politykow co kaza rodzic co rok lub 2

Gość wrozka piedziuszkaa
czyli uczysz swoje dziecko z e kaplani to nieomylne autorytety i trz a ich sluchac/ ? sredniowiecze

Gość wrozka piedziuszkaa
hahha

Gość milano99999
nie moge z tymi wpisami, nic nie widac

Gość pad,kbgbnj
todos napisał : O O O po takich obserwacjach mojego organizmu urodził się mój syn nieplanowany :D

Gość pad,kbgbnj
todos napisał npr jest to obserwacja własnego ciała i wystarczy termometr tak słyszałem Kiedy kobieta doświadczy sama, co oznacza dla jej kobiecości obserwacja cyklu, łatwiej zrezygnuje z antykoncepcji. Powinno się najpierw uzmysłowić kobiecie, że obserwacja cyklu ma na celu lepsze poznanie własnego organizmu, przez co można zaoszczędzić sobie wiele badań ginekologicznych, a nawet operacji. - mówi prof. Josef Rtzer O O O po takich obserwacjach urodził się mój syn, nie planowany :D

Gość wrozka piedziuszkaa
hah

Gość wrozka piedziuszkaa
kapalani i politycy zwalczaja antykoncepcje , sterylizacje i proponuja metody naturaln e bo wiedza z e od tego bierz e sie wielodzietnosc- uwazaja kobiety za zwierzeta do produkcji dzieci i najlepiej zeby rodzily co rok

Gość wrozka piedziuszkaa
od starozytnosci podejscie do kobiet sie nie zmienilo- wystarczy poczytac co rozni swieci, mędrcy, ojcowie np sw tomasz , Augustyn, tertulian pisali o kobietach i seksie

Gość milano99999
i nie uczę. Robi to dla Boga a nie dla księdza.

Gość wrozka piedziuszkaa
sredniowiecze rządzi

Gość wrozka piedziuszkaa
są osoby wierzące w Boga które nie wyznaja żadnej religii- to madre podejscie

Gość asiaaaaaaaaaaaaa86
Wg mnie te zasady kk powinny dawno ulec zmianie... przecież skoro grzechem jest nawet stosunek przerywany, to większość kobiet stosując NPR co rok byłaby w ciąży albo nie uprawiala seksu w ogóle... Ja np. mam największą ochotę na seks w dni płodne, w niepłodne mogłaby seksu w ogóle nie uprawiać, chyba, że mąż się postara i jakoś ładnie "zachęci" to jeszcze jest w miarę ok, ale fajerwerków też nie ma, bardziej robię to dla niego niż z wlasnej potrzeby. Właśnie tego nie rozumiem w nauce kościoła, a także tego, że np. kobieta odchodzi od męża, który ja bił, pił itd. i uklada sobie życie z innym mężczyzną. A po rozwodzie jest "wyklęta" przez kosciól, nie może pójść do komunii, to wg kościola ma się męczyć przez całe życie, jeżeli raz źle trafila? Moim zdaniem powinny być rozwody kościelne, nie tylko ze względu na brak pożycia (jakaś obsesja kościola na punkcie seksu) ale np. jeżeli jedno z malżonków notorycznie stosuje przemoc, pije i nie chce się leczyć, ciągle zdradza itp.

Gość wrozka piedziuszkaa
przeciez sredniowiecze wiecznie zywe- kaplani i politycy chca powrotu do czasów kiedy wiekszosc kobiet nie umiala pisac i czytac, zyla srednio 30-40 lat , wieksozsc zycia byla w ciazy i masowo umierąły przy porodzie

Gość asiaaaaaaaaaaaaa86
Poza tym idąc tym myśleniem, nieuprawianie seksu w ogóle to grzech, zabezpieczając się też grzech, a bez zabezpieczenia ciąża. Z kolei mając dzieci np. 5-6 i więcej nie mogłabym im zapewnić odpowiedniego poziomu życia, nie mówię o luksusach, ale podstawowe środki jedzenie, ubrania, przybory szkolne. Czy to nie jest grzech? Powołanie dzieci na świat i nie zaspokojenie ich podstawowych potrzeb?

Gość asiaaaaaaaaaaaaa86
Dokładnie, kobiety są przez kk dyskryminowane, dotąd żaden katolik głeboko wierzący i praktykujący (wg ich deklaracji) nie potrafił rzeczowo odpowiedzieć na moje pytania. Poza tym trudno mi uwierzyć, że Bóg, skoro jest dobry i sprawiedliwy, uważa za większe zło seks przed ślubem, czy z zabezpieczeniem, niż bicie i poniżanie malżonka czy skazanie dzieci na nędzę i wyszydzania przez innych.

Gość wrozka piedziuszkaa
jest multum rodzin z nasciorgiem dzieci -kaplani i politycy kaza miec jak najwiecej dzieci nawet w najwiekszej nedzy, a durni ludzie ich sluchaja stosuja metody naturalne i zyja w biedzie ,wielodzienosci

Gość wrozka piedziuszkaa
trza miec jak najwiecej dzieci nawet w nedzy najwiekszej -to od tysiecy lat nakaz kaplanow i polityków

Gość milano99999
a co pisali?

Gość wrozka piedziuszkaa
ciemnota straszna

Gość milano99999
a co pisali?

Gość hdjjmc
no i?