Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slimek32

15 kg lżejsza do lipca

Polecane posty

Gość własnem3
Zuzka gratuluję, tez bym chciała pół kilo!

Wlasnem ja juz sie chyba wlasnie zdecydowalam na ta diete rozdzielana tylko jeszcze musze poczytac o neutralnych bo o tym nie wiedzialam :( ty masz super tylko 3 dni ci zostaly ja mam 6 przed soba a co do spadku wagi to ja tez na co dzien chudne 200 gram a dzis pewnie tyle bo wczoraj dzien bez kolacji byl milego dnia :)

Gość własnem3
puszczam buźkę:) bo coś ścieło i wpis po 12 w spisie tematów jest, a w temacie nie ma, może popchnę:D

Gość własnem3
ale się zblokowało

Wlasnem czyli wychodzi na to ze owoce czy warzywa moge dodawac do bialka i do weglowodanow skoro sa to produkty neutralne ? I jeszcze jedno kotlety sojowe to bialko czy wegl bo ogólnie znalazlam je w neutralnych i sie pogubilam

Witajcie dziewczyny :) już jestem :P wczoraj jak wyszłam do siostry na noc to dopiero teraz wróciłam P w każdym razie wczoraj zgrzeszyłam dziewczyny:( Mąż przyniósł ciasto domowej roboty od szwagierki takie pyszne z bitą śmietaną i ja nie mogłam się powstrzymać więc zjadłam dość solidny kawałek:( ale dzisiaj już dietetycznie:P Zuzka muszę poczytać coś więcej o tym Dukanowskim chlebie :) gratuluje spadku jeszcze trochę i mnie przegonisz:P Slimek ja to niestety jestem uzależniona od wagi niby liczy się dla mnie to ważenie sobotnie ale i tak jak w tygodniu jest coś więcej to już mam dola:( własnem gratuluje :) hehe jak się uchowałam bez diety sama nie wiem chyba byłam z byt leniwa by zacząć:P W przyszłym tygodniu prawdopodobnie zacznę kapuścianą :P była może któraś z was na tej zupce?:P

Hej pony ja dzis kupilam wszystie produkty na ten chlebek dukana ale jak tak sprawdzilam to slabo z tym bialkiem ale tak se mysle ze powino sie go zliczac do bialka ze wzgldu na to ze w diecie dukana to glownie chodzi o bialko jak sie czegos wiecej dowiesz to napisz bo ja juz sama nie wiem .po za tym moj 8 dzien dobiega konca czuje sie dobrze zobaczymy co waga powie :d :d

Zuzka a waga powie tak ,, Kochana gratuluje znowu schudłaś:P" laski mam doła siostra cioteczna się zaręczyła normalnie bym się cieszyła ale facet totalny drań :( miało być rozstanie tyle się z siostrą nagadałyśmy olej idiotę już nawet sama za czeła zauważać co z niego za typ wszystko było na dobrej drodze żeby się uwolniła a tu kaszana :( mam nadzieje ,że jeszcze się z tego wywinie:P Gdyby nie to , że jest już pózno a mąż na nocce to bym się jakiegoś drina napiła:P a niestety nic procentowego w domu nie mam:P wiem ,że to forum o dietach ale musiałam wam to napisać ,bo mój szok i oburzenie nie zna granic .

Pony no to przeraban najgorsze jst to ze nikt jej niejest w stanie niczego wytlumaczyc dopuki ona sama do tego nie dojdzie.chcialam jeszcz powiedziec ze znalazlam super przepis na chleb proteinowy o wiele lepszy ma 3 razy wiecej bialka niz weglowodanow a do przygotowania potrzebne sa tylko otreby zytnie 'przennejajka i serek homogenizowany naturalny musze wyprubowac koniecznie

Wyszlo ze przenne jajka tam mial byc przecinek po otrebach przennych:d i dodam ze przy tym chlebie chleb dukana wychodzi licho :d

Gość własnem3
Zuzka, soja i wszystkie produkty sojowe, mąka sojowa, kotlety, tofu, sos są białkowe, a tylko kiełki sojowe i olej sojowy są neutralne. Neutralne sa tłuszcze, awokado, oliwki, rodzynki, wszystkie surowe warzywa i gotowane warzywa, jedynie gotowane pomidory i sok i przecier pomidorowy są białkowe, surowe pomidory są neutralne. Z nabiałem tez jest śmiesznie, bo mleko to białko, a zakwaszone mleczne przetwory w tym twarogi są neutralne, neutralne tez są sery powyżej 50% tłuszczu i żółtko. Dobrze żebyś kupiła książkę tej Juda Moniki, lub inną w temacie, bo tam jest nieźle opisane i fajne przepisy, m.in na pyszny chleb, nawet na herbatniki czy ciasteczka, Jest super przepis na bułeczki śniadaniowe, bo drożdże są neutralne, więc kazde pieczywo z wody mąki i drożdży są dozwolone. Jest ułożone menu z dokładnym wykonaniem na dwa tygodnie o kaloryczności ok.1300. Np: śniadanie - twarożek truskawkowy 165kcal przekąska - banan 180kcal obiad - omlet z pieczarkami 265kcal 2 przekąska - pomidorowe grzanki 270kcal kolacja- zapiekanka z makaronu 450kcal razem 1330kcal itd Pony, ale życie jest pokopane, ale jak będziesz jej na siłę oczy otwierac, to efekt bedzie odwrotny, a jeszcze między Wami się popsuje, lepiej zaakceptować jej wybór i dać pewność, że może liczyć zawsze na Ciebie. Musi sama dojrzeć, miłość jest ślepa, małżeństwo przywraca wzrok, ale i to nie zawsze. Wybaczam Ci to ciasto Pony;), bo sama wiem jak to jest jak patrzy na ciebie słodkimi oczami i woła : zjedz mnie!:D

Gość własnem3
Byłam kiedyś na kapuścianej i nie dotrwałam, bo ta zupa rosła mi w gębie (ups) jak masz silną wolę, to ok. Nawet dobra tą zupę zrobiłam, ale nie dałam rady, zbyt monotonne, na trzeci dzień już miałam dość, ale odchudza, bo mam kilka kolezanek, co stosowały z powodzeniem. O kurcze to już ta godzina? Dobranoc:)

Wlasnem dziekuje za rady ksiazke napewno kupie tylko chwile to potrwa zanim ktos z polsi mi ja przysle a ja zaraz po kopenhasiej chcialam .dziekuje co za dobre rady dzis duzo czytalam o tym rodzieleniu i mam wieksze pojecie o czm mowie:d pospisywalam obie tabelki bialka wegle i neutralne po za tym cztalam tez o tych produktach kwasowotworczych itp wiec na poczatek jąs wiedze mam naprawde dziuekuje z póc.a teraz jeszcze chcualam sie pochwalic waze 60.9 wiec 600 gram mniej juz niedlugo moja wymazona 5 przodu :d

Gość slimek32
Dziewczyny, do niedzieli mam sredni dostep do netu, wyjechalismy w rejony rodzinne meza, pogoda niekoniecznie lepsza :( wlasnem, takie male cudenko to chyba naradsniejsza rzecz w zyciu :) tylko w zbyt szalonym tempie rosnie :) Pony kawalek ciasta raz na kilka dni moze sie zdarzyc, wazne, ze trzymasz dalejdiete., Co do narzeczonego juz siostry ciotecznej, to wydaje mi sie, ze jej potrzebna jest terapia szokowa z nim w roli glownej. Podejrzewam, ze kolo.zrobil jej pranie,mozgu, a to droga w zlym kierunku. Oby udalo jej sie wywinac. Wlasnem trzymam sie, bo na roczek chce pozbyc sie tych kg, ktore ostatnio zaczely mi wyjatkowo ciazyc. Chyba taka pora roku,, nie da $ie ic ukryc pod ciuchami. Ja was podziwiam za trzymanie sie diet, tak scisle to nie potrafie sie odchudzac, za duzo okazji I pokus dookola :) same wiecie, caly czas cos. Przy diecie wegetarianskiej jest mi duzo latwiej, bo sa to zdrowe potrawy, a zawsze mozna cos innego wybrac. Zuza pol kilo to nielada sukces! No kolejny duzy krok do przodu :) 6 dni to wcale nie tak duzo. Wlasnwm ciekawa jestem diety lnianej. Koncze, bo troche ciezko mi pisac, Bede zagladac na kafe ile dam rady. trzymajcie sie, pogoda sie poprawia, a my chudniemy :)

Witajcie perełki:) Zuzka ja to się właśnie zastanawiałam co to te jajka pszenne hehe:P Gratuluje super Ci waga leci :) Własnem3 dziękuję za rozgrzeszenie:P spróbuję z tą kapuścianą może nie będzie tak zle:P Slimek miłego wypoczynku :) Dziewczyny ile dni przed @ waga wam wzrasta ? Ja wiem ,że to tylko woda się zatrzymała ale i tak strasznie to drażni:(

Gość własnem3
Oj drażni, drazni jak waga rośnie, mi tez tak ze dwa dni przed rośnie. Dziewczyny, coś w powietrzu wisi, bo od wczoraj śpię, o 15-ej byłam na pogrzebie dalszego krewnego, potem na zakupach, rodzinka zamówiła pizzę, ale tylko skubnęłam czy dobra;), nic nie porobiłam w kuchni ani w domu a tam sajgon. Przespałam wszystko jak leci przed telewizorem, potem przeniosłam się do swojego łóżka, tezaz dopiero wstałam, a mój kochany mąż krząta się w kuchni, szykuje śniadanie, a ja dalej nieprzytomna. Idę pod prysznic, pa

Wlasnem moze cisnienie slabe czy cos :)ja dzis wstalam dosc wczesnie oczywiscie wskakuje na wage tam 100 gram wiecej niz wczoraj ale sie tym nie przejmuje chociaz trzymalam sie diety ale w poprzednich dniach duzo zjechalam wic moze wiecej wody wczoraj wypilam a tak po za tym zostaly mi 4 dni do konca :)&uz doczekac sie nie moge

Pony ja stosowalam sie w sumie do kazdej zasad pisze stosowalam bo sama nie wierze w to co sie dzis stalo a wiec robilam obiadek dziecia mezowi i comlode ziemniaczki koperek mizeria co zrobilam zjadlam z nimi nie wytrzymalam teraz siedze zalamana i nie wiem co dalej :( :( czy kontynuowac czy id jutra zaczac inna diete albo 1000 kcal albo rodzielna :(w depresje popadne ją ja glupia nie wiem c mnie pokusilo:(

Gość wlasnem3
Zuzka nie wiem co Ci poradzić, wiem że chciałaś bardzo dokładnie stosować diete, ale według mnie powinnaś dociągnąć, bo ładnie chudłaś i te kilka dni mogą jeszcze wagę zbić, a jak zaczniesz stosować coś innego to staniesz i spadnie Ci ale motywacja. Pony ja od poczatku mówiłam, że podjadam i modyfikuję, więc mój wynik nie jest miarodajny. Eliminuje się na kopenhaskiej śniadania i to daje efekt spadku wagi, ja czasami dogryzałam suchy razowiec lub piłam sok pomidorowy, dlatego nie mam się czym pochwalić chociaż dobre i to, bo przy mojej wadze szybkie schodzenie może się źle odbić na kondycję skóry. A teraz oficjalnie: zakończyłam 13 dni dietki i ubyło mi 4.1kg Ale to poczatek drogi, teraz zaczynam dietę lnianą. I tak: na śniadanie miałam 2 kromeczki chleba wieloziarnistego z pastą lnianą, pomidorem, szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki. 2śniadanie to koktajl z maślanki, łyżeczki mielonego siemienia, brzoskwini. obiad: pierś kurczaka z sałatką z lisci szpinaku, ogórkiem, papryką i czerwoną cebulką, polane winegretem na bazie oleju lnianego. przekąska: 3 orzechy włoskie kolacja: pasta lniana wymieszana z drobno pokrojona cebulką i makrelą, zawinięta w liście sałaty, paczuszki maczane w sosie czosnkowym (na bazie jogurtu) Menu na dzisiaj to ok.1000kcal Mam zamiar stosować tę diete aż mi się skończy butelka oleju lnianego, mam taki z krótką datą przydatności i nie wolno go trzymać poza lodówką, żeby omega 3 nie wyparowały:) Jeszcze tylko kaszkę lnianą muszę kupić w sklepie ze zdrową żywnością. Oprócz lnianej, stosować się będę do niełączenia i ostatni posiłek o 17-18, może taka fuzja da rezultaty:) slimek pewnie leni się, ja niestety grzeję stołek w pracy, ale wcześniej wychodzę' Zuzka, a kto mi napisał niedawno: nieważne jak upadamy, ale jak się podnosimy-co?

Gość slimek32
Zuza koniecznie kontynuj kopenhaska. Wlasnem ma racje, zmiana diety traz przyczyni sie do spadku motywacji. Niewiele cizostalo, a na pewno kg spadna mimo tej wpadki :) nie poddawaj sie! Nie.cofaj sietylko ruszaj dalej do przodu! Wlasnem gratulacje! Pisz koniecznie jak waga tylka przy diecie lnianej. Pony jak u ciebie? Ja troche wczoraj odstapilam Od diety, ale nie maialam wyvboru, pojechalismy do zamku I chcielismy cos zesc, z dan jarskich byly tylko ruskie I to zasmazane I w sosie czsnkowym (8 sztuk), wiec zjadlam je. A na kolacje trzy kawalki pizzy, na sniadanie jajecznica I dwie kromki z serem chrzaowym. Jakbym byla.w.domu jutro mialabym sie wazyc. Licze, ze do poniedzialku wszystko wroci na dobre Tory. Napisze jeszcze pozniej, krolewna zaraz idze spac I marudzi :)

Witajdzie dziewczyny ja sie zdecydiwalam wczoraj ze od dzis zaczne rodziena 1000 kca ale ja tak pocztalm co mi napisalyscie to ?acie racje dokoncze ta diedte to tylko 3 dni a teraz co do wagi stanela w miejscu spodzewalam sie nie wiem jakiego wzrostu a tu niespodzanka to daje mi wieksza motywacje aby dakonczyc diete.dziewc£ny wychodz na to ze kazda ma jakis slaby dzien ale wlasnem masz racje tak jak mowilam niewazne jak upadamy wazne jak sie podnosimy:)

Gość slimek32
Zuza I o to chodzi :)

Gość Hybrida
uffff dziś 25 kilometrów na rowerku za mną już, przed treningiem łyknęłam figura extraslim przez to spociłam się potwornie ale czułam jak wszytskie mięśnie pracują i jak pali się tłuszczyk. Teraz czekam aż mi kurczak się dogotuje na parze a sałatka grecka juz czeka. Jestem usatysfakcjonowana, jutro planuje powtórkę :D

Gość własnem3
Ooo! Koleżanka chyba zabłądziła, ale witam i podziwiam:) Zuzka, super że się nie poddajesz. Slimek no no, pierogi, pizza, wyhamuj lepiej:). Twoja córcia zaczyna juz stawiać kroczki? Za chwilę tak pobiegasz za uciekającym brzdacem, że spalisz niejedna pizze i to będzie taki permanentny jogging w ukłonie z rozłożonymi ramionami, a potrwa tak ze dwa lata -wszystko przed Tobą kochana. Ja już po wszystkich posiłkach, jestem syta, a te paczuszki z sałaty fantastyczne! Polecam. Twarożek z dużą ilością dodatków, zawinięty w liść sałaty i maczany w sosie czosnkowym-pychota i syci, będę często robić:) W gotowym menu był na obiad ryż do kurczaka, ale zrezygnowałam ze względu na niełączenie. Na kolację były kanapki z pasta, ja wolałam zjeść paste w sałacie. zobaczę jak to się na wadze jutro odbije, jestem dobrej myśli. Jutro zamiast dorsza mam łososia, płatki kukurydziane zastapię płatkami owsianymi i nie mam mango, najwyżej dam kawałek banana do koktajlu. Co tam u Was, piszcie:)

No simek wlasnem ma racje jeszcze pobiegasz troche za swoja corcia wszystko masz przed soba :) co to diety to trzymam sie nie podam sie tak latwo jedna wpadka :d kazdemu moze sie zdarzyc juz zaczynam kupowac produkty na diete rozdziena 1000 kcal .kurczak bedzie podstawa w mojej diecie bo za rybami nie przepadam a bed jesc co lubie:d a jescze chciąm powiedziec ze jestem w szoku od od 10 dzni nie dadlam nic sodkiego sama w to nie wierze :d

Witajcie:) Zuzka dokładnie nie załamuj się tylko brnij dalej na pewno uda ci się skończyć dietkę:) wszystkie mamy swoje grzeszki na sumieniu nie ma co się poddawać :) 10 dni bez słodyczy bardzo ładnie :) Własnem gratuluję 4,1 kg to extra wynik :) Slimek kusisz tymi pierogami i pizza :P. Dziewczyny u mnie kiepsko czekam na @ i mam spadek formy , jak zwykle co miesiąc mam mega doła i nic mi się nie chce , nawet o jedzeniu nie myślę chociaż to akurat dobrze :P

pony no niestety kobitki maja przepie**** z tym @ ale co zrobic nadejdzie i wszystko wruci do normy:d u nas chociaz pogoda ladna chyba wruce do jazdy na rowerze w wieksze trasy :d ale psychicznie musze sie jeszcze nastawic na razie za duzy wiatr a jak to w Ie same gorki i pagorgi z wiatrem nie wspolgraja :d zemna tez

Gość własnem3
Pony, ten stan nie trwa wiecznie, przejdzie i będzie ok. Dziewczyny, ubyło 30dkg na nowej diecie, jestem bardzo zadowolona:), ale jednak ostatni posiłek wczoraj zjadłam o 16.30 zawzięłam się żeby nic więcej nie zjeść nawet mini mini. Lecę na zakupy, też Zuzka myślę o rowerze, ale najpierw zrzucę jeszcze trochę balastu z siebie, po lesie lubię jeździć. Miłego dnia!