Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

salimali3302

co sadzicie i 35-latkach ktore twierdza ze to jeszcze nie czas na dziecko?

Polecane posty

Gość hmm....hmm...
że to ich sprawa

Gość Hgvk. N
Nic. Nie każdy dorasta do posiadania dziecka w wieku dwudziestu lat. Ja bym w tym wieku już nie zdecydowała sie na dziecko. Ale każda kobieta wie dokładnie czego chce.

Gość zonaKraka
Ze podejmują przemyślane decyzje i nie decydują się na dziecko z rozsądku (bo potem będzie za późno) czy presji rodziny, tylko czekają aż będą gotowe. Tak samo myślę o kobietach w każdym wieku które nie decydują się na dziecko bo to jeszcze nie ten czas.

Gość rtryr
ze to nie moja sprawa w jakim wieku inni chca miec dzieci

Gość yyyyyyyyyyyyyyykkkkkkkkkkkkkkk
Sądzę że każdy jest kowalem swojego losu (swojego a nie kogoś innego) . Dziecko to jedna z najpoważniejszych decyzji życiowych i dlatego lepiej by przypadła na wiek w którym czujemy że podołamy obowiązkom.

Gość sadze,ze
skoro TO JESZCZE NIE CZAS to beda babciami dla swojego dziecka.i nie mowcie,ze nie

Gość vbgbgfbgfb
a co sądzicie o wścibskich babach które nie mają co w życiu robić tylko zakładać durne tematy na forum? autorko co cię to obchodzi? pewnie jesteś jedną z tych osob co kochają zaglądać pod kołdrę innym

w temacie mowa o tym ze 35 latki nie sadza ze to ich wiek na dziecko i chca dalej czekac. Tylko pytam co o nich sadzicie bo na niektorych forach czytalam o takich babach ktore w mlodym wieku nie byly gotowe, po trzydziestce tez nie a gdy czterdziecha na karku to sie dziwia ze nie moga zajsc, stad moje pytanie:)

Gość Alison90
troche to egoistyczne, to nie jest najzdrowszy wiek na zostanie matka

Gość jak ja uwielbiam
takie debilki jak autorka co to wpieprząją się w cudze zycie, idą do kościoła tlyko po to zeby katem oka dostrzec kto byl, kogo nie bylo, kto przystapil do komunii, kto byl nieodpowiednio ubrany. w cudze zycie wpieprza sie tylko dlatego ze nie ma wlasnego, skomentuje kto kiedy i ile ma dzieci, kto jak je wychowuje i dlaczego. autorko jestes zdrowo jebnieta

Gość ieuuururyeury
salimali a ty własnego zdania nie masz?

Gość 48374832
Lepiej mieć pozniej dzieci niz plodzic je przed albo krotko po 20 roku zycia....

Gość autorko walnij sie w dekiel
Koleżanka mojej mamy urodziła dwójkę dzieci, jedno jak miała 35 a drugie jak miała 38 lat i jest szczęśliwa i dzieci są szczęśliwe. Zaszła bez problemów, a ciąże przebiegały znakomicie.

Gość gfddffgd
Sądzę że jeśli nie są jeszcze gotowe to dobrze, że się o dzieci nie starają. Normalny biologiczny czas na poczęcie to jakieś 11-13 do 50-55lat. Kobiety zawsze rodziły po 30 i po 40. Nie wiem czemu teraz nagle jakiś wielki problem. Znam też 20-latki które były gotowe na dziecko, a po urodzeniu juź nie są albo mąż nie był gotowy albo nie mogą zajść. Ale do 40 naprawdę nie ma problemu

#ak ja uwielbiam takie baby ktore zamiast odpowiedziec jak czlowiek to najezdzaja na innych i nic poza tym... A to tylko pytanie ktore nikogo nie obraza tak jak niektore osoby na tym forum. A moje zdanie jest takie: kobiety w takim wieku nie mysla o dziecku tylko o swoim dogodnym zyciu, stad biora sie dzieci z roznymi chorobami.

Gość sądze że to nagonka
Moja Mama urodziła pierwsze dziecko w wieku 23 lat a ostatnie w wieku 43. Wszystkie zdrowe i inteligentne, i przede wszystkim wszytskie CHCIANE i KOCHANE. Wszystkie były też poczęte NATURALNIE. Moja Mama w klasie u najmłodszej siostry należy do najstarszych matek, ale nie jest jedyna w podobnym wieku. Jako kobieta wykształcona nawet się nie zastnawia, czy może być odbierana przez młodsze matki jako babcia czy nie, bo przy okazji i tak jest już Babcią (moich dzieci). Tyle w temacie.

Gość terytoriumjukon
sądzę, ze myślą i zdają sobie sprawę z konsekwencji posiadania dzieciaka :)

nic nie sadzimy, nie chca to nie maja dzieci. W czym ty problem widzisz? Po 40 tez mozna miec dziecko, jedynie wieksze ryzyko urodzenia chorego dziecka, ale plodnosc spada dopiero po 35-39 roku zycia.

wiekszosc tych chorych dzieci to sie rodzi tam gdzie antykoncepcja jest abstrakcja a wspolzycie wyznacza kalendarzyk nadzorowany przez ksiedza:O

Gość autorko walnij sie w dekiel
A moje zdanie jest takie: kobiety w takim wieku nie mysla o dziecku tylko o swoim dogodnym zyciu, stad biora sie dzieci z roznymi chorobami. xxx chorobe to ty masz ale umysłową...

Gość kokokokokokos
autorka to pewnie jedna z tych dziewczyn której w wieku 18 lat gdzieś za stodołą jakiś napuścił spermy do dziury i została matką wtedy kiedy jeszcze sama dzieckiem był. Wykształcenie zero, praca zero, ojciec pierwszy lepszy

Gość mnkhmjnkoyth
NIC NIE SĄDZE, BO TO NIE MOJA SPRAWA, NIE MOJE ŻYCIE. KAZDY DECYDUJE SIE NA DZIECKO WTEDY KIEDY SAM CHCE

Gość kjbhnckb
sjihjlk

Gość Alison90
no ok kobiety moga rodzic w tym wieku ale nie bez przyczyny ewolucja sprawila ze mezczyzni wola mlode kobiety i nastolatki

Gość kredka782792392
autorko nie masz większych problemów??