Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia z wyspy

Antykoncepcja i problem z wierzącym mężem

Polecane posty

Gość lilialuiza
W Biblii Bóg mówi, że głos Kościoła Katolickiego jest Jego Głosem.

Gość gość
a mordowanie czarownic-niewinnych kobiet w minionych stuleciach to czym było według ciebie?- a kanalizacji tez sie miec w domu nie powinno bo ona nie wystepuje w naturze-jak mozna wierzyc w cos , co pisza zrodla powstale tysiace lat temu? ja wierze w nauke

Gość gość
ciemniaczki to na łozu smierci maja tylko błone -nic se w zyciu nie użyły, lilialuiza-ty masz niewolnicza mentalnosc- sluchasz kapłanów , ktorzy uwazaja kobiety za nic , zwierzęta do rodzenia dzieci-kobiety a religie to temat rzeka- sa ksiązki na ten temat albo jesli nie chcesz czytac to se sprawdz w necie-dla mnie jest niczym to co glosza kapłani

Gość lilialuiza
Nie mam niewolniczej mentalności, tylko przekonanie w sercu, że Bóg wie najlepiej, co jest dla mnie dobre. W Kościele też jest postęp związany z tym, że coraz więcej wiemy o świecie. Ja żyję tu i teraz; i tu i teraz słucham Kościoła, bo Bóg zechciał przez niego komunikować się ze mną.

Gość gość
ja wyznaje zasade,,zadnych obrazów nie darz czcią , prócz tych co na monecie lśnią,,-a ciemiaczki, co uważaja kapłanów za autorytety zwykle koncza jako biedne wieloródki-lilia luiza-chyb a wiesz z e seks małzenski to samo zlo-przeciez nie bez powodu przez stulecia kapłani wychwalali małżenstwa nieskonsumowane a małzonkom nakazywali rezygnacje z pozycia po doczekaniu sie dzieci? a nakaz noszenia włosiennicy , worka na ziemniaki, stroju ludowego chustki i czepka na głowie-sprawił ze stałam sie ateistką

Gość lilialuiza
Nie potrzebuję słuchać pseudoteologów, bo w Kościele mam prawdziwych-kapłanów, którzy mają od Boga Łaskę Stanu, by tłumaczyć Jego Słowo.

Gość gość
masz niewolnicza mentalnośc skoro pozwalasz by obcy faceci- kaplani sterowali twoim zyciem-mi zwisa i powiewa co glosz a kapłani i politycy - mam swój rozum

Gość lilialuiza
A dla mnie Miłość jest nieskończenie ważniejsza niż monety:)

Gość lilialuiza
Skoro wiem, że kapłan mówi w imieniu Boga a Boga kocham, to nie mam powodu, by ich nie słuchać. To nie jest niewolnicza mentalność, tylko wybór wolnego serca.

Gość gość
kaplani i politycy chcieliby zeby kobiety w ogole nie umialy czytac i pisac , rodzily non stop i umierały w wieku 30- 40 lata ty sluchasz takich ludzi/ coz niewolnicza mentalnosc az dymi

Gość gość
nie znasz histori religii/? polowania na czarownice, stosy ,walka z postepem -np potepianie znieczulenia przy porodzie ,sekcji zwłok- no rzeczywiscie -warto sluchac kaplanów

Gość gość
wierzysz ze zsyłanie milionom kobiet wielorództwa w biedzie i ruiny zdrowia jest dobre ?hhahaa

Gość Taka sobie pani
Luizo Ty nie bedziesz mieć męża! Nikt nie będzie czekał rok, dwa, trzy aż Ty zdecydujesz się rozłożyć nogi zapewne tylko w pozycji misjonarskiej, bo tak nakazuje ksiądz! Już nie wspomnę, że trzydzieści pare lat to troche póżno jak na pierwsze dziecko.

Gość gość
Luiza, jakoś, jak widać, żaden katopolak się nie garnie do ślubu z Tobą. 30. na karku, a ty wciąż bez męża. Czarno widzę Twoje szanse na białą suknie, a co za tym idzie seks (który jest przyjemny, wiesz?) i "błogosławieństwo" w postaci śmierdzących bachorów... Siedź dalej w domu z różańcem w pochwie.

Gość gość
w tivi raz były dziewice -jedna 41 lat a druga 44 i czekaly na meża co uszanuje ich dziewicza czystośc do slubu -ciekawe czy jakis poleciał na ich błonkę? raz był artykul o angielskiej artystce-która ma hahhaa-70 lat i ogłosila ze zamierza rozpocząc zycie seksualn e-hhahaha-trza by młota pneumatycznego na rozkucie takiej błony

Gość gość
bycie 70 letnia dziewica -to moze czekac ciemniaczki chroniące blonke jak skarb

Gość Taka sobie pani
Właśnie przeglądałam forum strony wielodzietni.org i tam naprawdę się martwią, że im macice pękną od ciąż, a tak chciałyby zajść w kolejną. Kobiety są jednak durne, zachowują się jak krowy rozpłodowe.

Gość Taka sobie pani
Właśnie przeglądałam forum strony wielodzietni.org i tam naprawdę się martwią, że im macice pękną od ciąż, a tak chciałyby zajść w kolejną. Kobiety są jednak durne, zachowują się jak krowy rozpłodowe.

Taka sobie pani Takim sposobem można wejść na forum o skutkach ubocznych antykoncepcji i wiele nieprzyjaznych objawów można się doczytać: od niechcianych krwawień, bólu głowy, bólach w podbrzuszu, spadku libido, problemów z ciśnieniem, nowotwory... Gdyby nie pigułki po to zawodność tabletek byłaby niższa wieloródka nie stosuje żadnej metody!!!! ani anty, ani NPR

"bycie 70 letnia dziewica -to moze czekac ciemniaczki chroniące blonke jak skarb" ale przynajmniej wiem że razem z Bogiem mając 70 lat będę mieć swojego ukochanego przy sobie :) (pod warunkiem jak dożyjemy) w młodym wieku łatwo znaleźć sobie partnera, sytuacja odwróci się na starość. "Czystość przedmałżeńska jest świadomością, że człowiek dysponuje takim darem, który tylko raz można ofiarować i tylko raz otrzymać." abp. Fulton Sheen

Gość gość
"Może on nie jest żadnym betonem, tylko ma tak głęboki szacunek dla własnego ciała-całego ciała-również plemników, jak i całego ciała partnerki; dla ich płodności. I przede wszystkim jako wierzący pozostawia wolność Bogu, bo ufa, że Bóg da zawsze to, co w danej chwili najlpsze." x x OMG co za pierdoły... jak wam Bóga da raka, to mam nadzieje, ze nie bedziecie sie leczyc, przeciez on zawsze wie, co dla was najlepsze. :) I bedzie paru debili na tym swiecie mniej

Gość gość
"Nie mam niewolniczej mentalności, tylko przekonanie w sercu, że Bóg wie najlepiej, co jest dla mnie dobre." x x i dlatego Bóg dał niektórym ludziom rozumy, aby wynalezli oni antykonepcje. Tak samo kosciół tłumaczy stosowanie leków... że bóg dał nam rozumy i wynalezliscmy leki... kosciół zreszta sam przyznaje, że nie ma pewnosci w sprawach naturalnych: http://wyborcza.pl/1,75515,5752125,Antykoncepcja_dzieli_Kosciol.html Po co trwac w tych srednowiecznych zabobonach??

Gość gość
"Nie mam niewolniczej mentalności, tylko przekonanie w sercu, że Bóg wie najlepiej, co jest dla mnie dobre." x x i dlatego Bóg dał niektórym ludziom rozumy, aby wynalezli oni antykonepcje. Tak samo kosciół tłumaczy stosowanie leków... że bóg dał nam rozumy i wynalezliscmy leki... kosciół zreszta sam przyznaje, że nie ma pewnosci w sprawach naturalnych: http://wyborcza.pl/1,75515,5752125,Antykoncepcja_dzieli_Kosciol.html Po co trwac w tych srednowiecznych zabobonach??

Gość lilialuiza
Po to Bóg dał ludziom rozum, żeby odróżniali dobre wynalazki od złych-badanie rentgenowskie od bomby atomowej a lek na raka od tabletki antykoncepcyjnej. Nie można się leczyć z płodności, bo płodność nie jest chorobą. Poprosisz lekarza, żeby rozerwał Twoje struny głosowe, byś nie mogła mówić? Raczej nie, bo to okaleczenie. Tak samo, a nawet bardziej okalecza tabletka antykoncepcyjna. Grzech, cierpienie, śmierć przyszły na świat przez szatana, a Bóg chciałby człowiekowi ulżyć. Nie ma więc nic złego w godnym leczeniu chorób. Ale antykoncepcja to nie leczenie, tylko okaleczanie-na różnych płaszczyznach.

Gość gość
myśląca kobieta uważa kapłanów i polityków za nic- a wielorództwo rujnuje kobiete ze hohho- wszystko wisi, sa zylaki, hemoroidy, otyłośc , nietrzymanie moczu i kału, przepuklina, bóle kregoslupa i inne sensacje-ale kaplani i politycy nie daja kobietom kasy na leczenie tych przypadlości-uwazanie kaplanów i polityków za autorytety oznacza niewolnicza mentalność

Gość gość
ja nigdy w zyciu nie przyjaznilam si z kobieta i nie spotykam sie towarzysko z żadnymi kobietami -bo drażni mnie niewolnicza mentalnosc a ma ją ogromna wiekszosc kobiet-uważaja kapłanow za autorytety , są im posłuszne na włąsną szkode i pozwalaja zeby kapłani kierowali ich zyciem -dla mnie to cos smiesznego i totalnie obcego

Gość gość
od tysiecy lat nakaz wielorodztwa -a durne baby tego sluchają

Gość gość
Ja nigdy w zyciu bym sie nie faszerowała chemią,mój mąz po ślubie powiedział ze nie pozwoli mi abym truła sie tabletkami,ze bedzie uwazał.Mamy trójke planowanych dzieci.Są to chlopcy,dlatego myslimy o kolejnym dzidziusiu,dziewczynce.Duzo czytalismy w necie jak wyliczyć dni w cyklu aby bylo wieksze prawdopodobieństwo poczecia dziewczynki i będziemy sie do tego stosować.Jeśli będzie chlopczyk,to też będziemt radośni.

Ty wyzej, gdzie i kiedy jakikolwiek ksiadz pwoiedzial zeby kobiety byly wielorodkami? Boze , ludzie jacy wy idioci jestescie to az sie nei chce takich ignorantow jak wy czytac. Kosciol glosi zeby miec dzieci wtedy kiedy jestesmy na nie gotowi a nie zeby rodzic co roku. Koscol chce zeby sex byl malzenski a nie zeby ludzie uzywali antykoncepcji i bzykali siie z kim popadnie.