Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje nogi sa tragiczne

Nietypowy problem z nogami - pomóżcie!

Polecane posty

Mój problem to nogi. Są szczupłe, zgrabne ale co z tego skoro i tak nie mogę ich pokazywać? Są całe w strupach i rankach. Po goleniu tak bardzo mnie swędzą, że drapię się aż do krwi :( Chciałam załozyć jutro krótkie spodenki ale wstydzę się :( Smaruję od kilku dni nogi maścią, już ich nie drapię i staram się robić co mogę. Czy do jutra trochę sie poprawi? A może nie powinnam sie przejmować i założyć szorty? Trochę mi wstyd tych ran :(

pomóżcie bo nie wiem czy założyć jutro te szorty - przecież w długich spodniach się ugotuję :(

Gość hermionaona
od jutra ma być już chłodniej. Staraj się natłuszczać skórę i często zmieniaj maszynki do golenia

Gość księżyc w pełni ....
albo zmień sposób pozbywania się włosków z nóg

Gość dxcscsdcsc
a może włoski ci wrastają?

Gość jolka prawdziwa
A próbowałaś kremów do depilacji?

pewnie masz skórę alergiczną albo skłonności do AZSu. ja mam AZS i maszynki poszły w odstawkę, odkąd używam depilatora/wosku u kosmetyczki to problem mam z głowy. zmień formę depilacji albo używaj męskich żeli do golenia, bo one aż tak nie uczulają. i koniecznie kup sobie jakiś balsam do skóry atomowej typu Pharmaceris A i smaruj po goleniu minimum 2x dziennie :classic_cool:🖐️

Gość 22222**
Zmien sposob depilacji nog. I jak juz masz te ranki to je odkrywaj tak szybciej sie zagoja,zastosuj masc clotrimazolum (ok 3zl bez recepty w aptece) jest bardzo dobra na podraznienia.

Właśnie na łydkach z tyłu trochę mi wrastają :( Kremów do depilacji próbowałam i po nich mnie nie swędzi, ale musiałabym używać ich co jakieś 2 dni, a golę również uda więc wychodzi kosmiczna ilość kremu.. A co do alergii to chyba muszę pójsć do lekarza, bo na twarzy mam takie suche łuszczące się placki, na rękach mniej ale też :/ no nic dzięki za rady, popróbuję!

a co do wychodzenia to gorsze przypadki widać na mieście typu kobiety z warkoczami na nogach, więc strupy, zaczerwienienia czy rany to mały pikuś :classic_cool: x x chociaż fakt jest taki, że ludzie lubią się gapić, czasem nieświadomie, więc jeśli nie lubisz takich spojrzeń i masz czuć się niekomfortowo to lepiej odpuść, mimo że skórze lepiej dać oddychać, w długich spodniach jeszcze bardziej ją podrażnisz.

Gość _też bez_
Jaja sobie robisz z tym tematem :D ? Załóż co chcesz, Ty będziesz w tym chodzić.

Gość efcia8467
Ktos tu napisal o masci clotrimazolum tez ja polecam mi pomogla a mialam podobny problem.

Hej dziewczyny, wiem ze odbiegam od tematu ale tez mam problem z nogami tylko, ze troszke inny. Chodzi o to, ze mam bardzo grube i ciemne wlosy na nogach, ktore odrastaja w bardzo szybkim tempie ;/ probowalam juz maszynek do golenia ( na drugi dzien mam juz wlosy, ktorych nie mozna ogolic bez bolu i podraznionej skory), uzywalam kremow do depilacji (prawie w ogole nie dzialaja, za grube wlosy), uzywalam takze plastrow i depilatora, ale one tez nie dzialaja tak jak bym chciala, za chwile od nowa mam wlosy, fakt ze troszke ciensze ale nadal sa czarne i dosyc grube, no i szybko odrastaja. juz nie wiem co robic z tymi nogami, szczegolnie ze juz niedlugo lato i gorąc.. jakies rady?

milka, nie kupuj gównianych plastrów tylko poszukaj na allegro podgrzewacz do wosku na rolki, kup kilka rolek i zestaw pasków do depilacji. Depilacja na ciepło jest skuteczniejsza, nawet łoniaki mozna tak usunąć a co dopiero zwykłe wloski :D

Gość Jakie to dziwne
Szczerze Wam współczuję.Golić nogi? Nie wyobrażam sobie tego! Przecież włosy prędzej odrastają, kłują i jeszcze bardziej widać!Pewnie rajstopy też się podrą? Na szczęście nie mam tego problemu i żadna z moich dziewcząt; córka i dorastające wnuczki też nie:D Synowej poleciłam perhydrol, posmaruje nogi i włos sie kruszy.Nie m usi golic juz nóg.Dawniej nie było żadnych depilatorów i kobiety sobie radziły.Golić nogi to jakiś bezsens.

Gość brzydkonoga
mam podobny problem i probowalam roznych kremow itp i nic piszcie jeszcze jakie sa sposoby! moze jakies domowe?

Gość lookrecjaaaaAaaaaaaa
up

Gość mrsNigga
masz sucha skore, to swedza po goleniu. Jedz jakies warzywka pij wiecej wodi i kupuj balsamy NAWILZAJACE nie Natluszczajace