Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anielicaaaaaaa

Jakie macie pralki?

Polecane posty

Witam, moja 3,5 letnia pralka wyzionęła dzisiaj ducha, była to Amica, no i teraz dylemat jaką pralkę kupić, chcę żeby miała wsadu 7 kg i była ładowana od frontu co polecacie?? Jakie macie pralki?

Gość lili 77nj
ja mam pralko suszarke hootpoint 9 kg wsadu jestem zadowolona chcociaz troche skomplikowana poprzednia byla whirlpool i tez byla ok

Polecam Ci taka jak ja mam czyli Bosch max7 . Jest super i od 6 lat sie nie zepsula ani razu a piore codziennie min raz a przewaznie kilka pran zalaczam.

Gość chyba w snach
Miele.

Gość gfhgfhj
nie ma znaczenia, dzisiaj robią tak pralki żeby je regularnie wymieniać, kazdy ci to powie. Ja mam Candy i też juz była 2 razy w naprawie i dalej zniej cieknie. Koleżanka też ma Candy i po miesiącu musiała wymieniac bo trafiła na bubel, dobrze ze po miesiącu i gwarancja była. Druga znajoma ma whirpool i też narzeka

Gość tak jakos
tez juz przekonalam sie, ze Amica to badziew i nie tylko ja. teraz mam ariston i jest ok

Gość a ja mam Whirpool od 13 lat
i ani jednej naprawy, kiedyś to robili solidny sprzet, lodowaka Aristona tez 13-letnia:)

Gość kokorokkko
gorenje

Gość a ja mam Franie 20 letnia
pięknie się sprawuje a nie tam jakies wynalazki:P

Dzięki, a ja właśnie zastanawiam się nad hotpoint ariston a dokładnie takim http://pl.hotpoint.eu/sprz%C4%99t_agd_h/Pralka_WMD_722B_EU/pid_F076265PL.do w media markt kosztuje 1200 zł, ale szukam kapke tańszej w pobliskich sklepach Agd myślicie, że warta ceny?

Gość ciężko powiedzieć bo nie znam
nie miałam,ja miałąm amice ,ponad 10 lat,działa dalej u teściowej a ja mam nową tez amice,wsad 7 kg,około roku,na razie jestem zadowolona,kupowałąm w neonet24,jest różnica w cenie,więc możesz sprawdzić co oferują, może znajdziesz coś dla siebie,pozdrawiam

Gość Whirpool sa najlpesze
tylko trzeba kupic dobra a nie najtańsza

Gość ciężko powiedzieć bo nie znam
jest ta twoja akurat nie dostępna http://www.neo24.pl/?p=hotpoint_ariston_wmd_722b_eu ale sa opinie to mozesz poczytac,mozesz napisac dowiedziec sie kiedy by była,jaka cena ta co ja chcialam tez nie bylo,powiedzieli ze sporowadza,czs okolo 3 tygodni,mnie sie nie spieszylo bo stara dobra wiec zamowilam i doslownie po paru dniach dostaje wiadomosc ze juz jest do odbioru,wszystko zamowilam mailowo,potem od nich wiadomosci to na maila i komorke,sami odbieralismy bo punkt mamy blizutko ale sa tez opcje z dowozem wiec wszystko zalezy czy masz gdzies blisko taki punkt i cena :)

Gość hana44
Ja mam LG z silnikiem direct Drive i z funkcją prania parowego. Pralka pierze i wiruje cicho, dobrze dopiera nawet najgorsze plamy. Polecam Big In na 11 kilogramów wsadu.

Gość lulu guinness
To jest czarna lista marek AGD, których się powinno unikać: Candy, Indesit, Ariston, Mastercook, Beko, Amica, Haier, Samsung, LG, Zanussi, Ikea/Whirlpool for Ikea, tańsze modele Whirlpool, tańsze modele Elextrolux, tańsze modele Gorenje i inne, których ceny są zbyt piękne, żeby były realne w przypadku naprawdę solidnego sprzętu.

Gość lulu guinness
a Hotpoint = Ariston

Gość lulu guinness
.

super, wymieniłeś prawie wszytstkie marki pralek, i sugerujesz, że wszytskie są do dupy, ostatecznie kupiłam właśnię tą ariston z linku wyzej.

Ja akurat uwazam, ze candy pralki ma c. Przyzwoite - wczesniejszy mikro model na 3kg wsadu rodzice mieli 15 lat I dalej dziala u mojej sasiadki, teraz maja jakis wiekszy model candy na 6kg. Osobiscie polecilabym pralke boscha lub elektroluxa.

Gość kjhgfdfghjikkihgfd
poprzednia mialam whirlpool i smigala 13 lat(przetrwala dluzej niz moje malzenstwo a byla kupowana dwa dni po slubie:) )teraz mam indesit i poki co od 4 lat nie mam z nia zadnych klopotow.

Gość kjhgfdfghjikkihgfd
moja siostra miala candy i 6 razy byla w naprawie i dalej ciekla plus kopala pradem.Kupila z niemiec uzywanego boscha i chodzi do dzis chyba z 10 lat plus to co odsluzyla u niemca

Gość kjhgfdfghjikkihgfd
to kwestia modelu po prostu i to o czym ktos pisal ze sa zaprogramowane ze po ilus latach sie psuja jest prawda,sa tzw dzialy planowania usterek w samochodach sprzetach agd ktore zmuszaja uzytkownika do naprawy za gruba kase albo wymiany...

Gość takaona*
NIE POLECAM pralki AMICA. Jeszcze na gwarancji zepsuła się 2 razy i po gwarancji chyba raz czy dwa. Nadal ją mam ale myślę, że to kwestia czasu jak będzie do wymiany:O Być może trafiłam na taki egzemplarz co jednak spowodowało skuteczne zniechęcenie do tej marki.

Gość kjhgfdfghjikkihgfd
to kwestia modelu po prostu i to o czym ktos pisal ze sa zaprogramowane ze po ilus latach sie psuja jest prawda,sa tzw dzialy planowania usterek w samochodach sprzetach agd ktore zmuszaja uzytkownika do naprawy za gruba kase albo wymiany...

Gość Rafaella4
mam LG 10 kg wsadu, hipalergiczna, pranie parą, Super higieniczna i oszczędna

Gość lulu guinness
Nie wszystkie. Drugie tyle jest dobrych. Ty kupiłaś słabą. Padnie wraz z dniem wygaśnięcia gwarancji lub coś koło tego. Miałam Aristona 10 lat temu, jak nie było kasy na lepszą. PS Do tej wyżej co pisała, że ją pralka kopie prądem: To akurat nie wina pralki. Nie masz uziemienia w gnieździe.

Gość mamuśka3chłopców
wcześniej amica 6 lat bez usterki aż synek powiesił się na drzwiach i urwał wymieniliśmy na LG z wsadem od 1 kg do 7 kg super cicha, pranie antyalergiczne ogólnie super

Gość gość
A jak działa te pranie antyalergiczne? Szukam takiej pralki, ale nawet nie wiedziałam, że pralka LG ma taki program, wiem tylko, że silniki maja dobre, direct drive czy coś w tym rodzaju