Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowce mientkie

ma ktoś z Was akwarium z koralowcami miękkimi?

Polecane posty

Gość koralowce mientkie

marzy mi się takie akwarium, jest tu ktoś kto się tym zajmuje?

wątpię żeby ktoś z kafe znał się na morskich akwariach.

Gość 432423423423
ja kiedys o tym jedynie czytałam. Sprawa realna, ale b droga, za spore akwarium potem wydatki na mc to 300-500 zł

Gość 432423423423
takie akwa potzrebuje b silnego swiatła, i wielu pomp, skompikowanej chemii, samo załozenie to srednio kilka tys

Gość koralowce mientkie
właśnie czytałam, że załozenie takiego akwarium to proces długofalowy i wymagający wiele pracy no i wkładu finansowego... myślałam, ze może ktoś tutaj ma i jakieś cenne rady czy coś ciekawego na ten temat z doświadczenia ma do powiedzenia... widziałam, ze koralowce jakoś strasznie drogie nie są od 50 zł wzwyż, ale całościowo to sporo kosztuje, fakt... no i chciałabym zacząć nie od jakiegoś gigantycznego akwarium, skupić się na koralowcach, do tego kilka błazenków może, krewetek kilka i tak stopniowo to poszerzać...

Gość 432423423423
iii

Gość 432423423423
sa tez firmy co zakładaja od podstaw, nawet się opiekuja, ale to juz w ogóle nie ma sensu chyba, bo to w końcu hobby, chyba że ktos chce zrobic wrazenie na rodzinie... u mnie w centrum handlowym stoja takie akwaria, całkiem niezłe... ale nie wiem czy to sie opłaca, bo rozlinne tez sa sliczne, ale o nieob tańsze, a masz w ogóle jakies akwarium?

Gość 432423423423
..

Gość koralowce mientkie
.

Gość koralowce mientkie
nie, nie mam żadnego akwarium, chociaż już dawno myślałąm o tym, by takowe założyć, a teraz napadło mnie na te koralowce, bo tak mi się to podoba, jest takie fascynujące, taki inny świat, że chciałabym cząstkę tego mieć u siebie, ale właśnie stworzoną przeze mnie i pielęgnowaną przeze mnie... nie widzę sensu, żeby zajmowała się tym jakaś firma, zadna to przyjemność z tego wtedy...