Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hania2131

Tanie podróżowanie

Polecane posty

Gość Hania2131

Wiem, że można tanio podróżować po świecie. Chciałabym dowiedzieć się skąd czerpac informacje o tych atrakcyjnych wyjazdach. Liczę na pomoc podróżujących.

Gość LATO201333
Rozwińmy ten wątek

Gość terree
Może przejrzyj sobie porady na stronie www.pintrip.pl . Przejrzyście opisują możliwości podrożowania za małe pieniądze bez biura. Tutaj właśnie znalazłam pomysł na wakacje marzeń w Egipcie. Zapłaciłam chyba połowę z tego co musiałabym wydać w biurze, a byłam całkowicie wolna, sama sobie ustaliłam co chcę na miejscu zobaczyć i jak spędzać czas.

Gość gość
Tanie podróżowanie nie jest wcale trudne. Wymaga jedynie umiejętności dobrego organizowania i pamiętania o kilku prostych zasadach: 1. To termin wybiera Ciebie, a nie Ty termin! Najtańsze bilety lotnicze czy autobusowe nie zawsze będą na ten termin, który nam pasuje. Musimy być elastyczni. Rozumiem, że większość ma osób ma prace, ale bilety w najlepszych cenach najlepiej upolować na kilka miesięcy przed, więc dosyć odległy termin pozwala na wybłaganie szefa czy szefowej o kilka dni urlopu. 2. Noclegi rezerwujcie na ostatnią chwilę O ile bilety lotnicze, autokarowe czy kolejowe osiągają najtańsze ceny na długo przed wyjazdem, to w przypadku cen noclegów jest odwrotnie. Ten sam hotel rezerwowany na jutro może kosztować nawet o 75%-80% mniej niż jakbyś go rezerwowała na wyjazd w przyszłym miesiącu. Rezerwowałam kiedyś hotel w Rzymie. Gdy jakiś miesiąc przed wyjazdem sprawdzałem ceny w tym hotelu to za pobyt zapłaciłabym 1300zł, a gdy rezerwowałam go dzień wcześniej zapłaciłam tylko 345zł. 3. Korzystajcie z pomocnych stron W internecie znajdziecie sporo stron o tematyce taniego podróżowania. Dla mnie niezastąpione podczas planowania podróży są: www.fly4free.pl - myślę, że każdy już o nich słyszał, bardzo dobra strona o promocjach lotniczych, hotelowych itd. www.sknerusy.pl - ostatnio odkryłam tą perełkę , znajdziemy tutaj dużo pomysłów podróży na własną rękę (wszystko szczegółowo opisane jak, gdzie i kiedy zarezerwować, aby nie zapłacić zbyt dużo). Nazwa strony mówi sama za siebie. Fajny pomysł www.mlecznepodroze.pl - podobne do fly4free, loty, noclegi itd.

Gość Ecolines Linie Autobusowe
ECOLINES to operator międzynarodowych przewozów autobusowych w krajach nadbałtyckich, Europy i WNP, który codziennie oferuje komfortowe połączenia do 21 krajów i około 205 miast. Oferujemy połączenie z setkami miast w Europie, gwarantowane miejsca siedzące, bezpieczeństwo podróży, Wi-Fi, brak dodatkowych opłat za bagaż i rezerwację, wygodne fotele, dużo miejsca na nogi, wyjeżdżamy z najważniejszych miast w Polsce i dowozimy do samego Centrum, blisko ważnych punktów. Wygoda, relaks i rozrywka: słuchaj muzyki, oglądaj filmy, pracuj – bez obaw ze skończy Ci się bateria, nasze siedzenia wyposażone są w gniazdka i tablety. Ekologia - nie musisz drukować biletu-wystarczy, że znasz numer. Zapraszamy do skorzystania z naszych usług i promocji, które najłatwiej znaleźć na naszym facebooku: https://www.facebook.com/ECOLINES/

Gość machalek
Jakby ktoś z Was był zainteresowany wynajem busów lub autokarów na terenie Łodzi, sprawdźcie sobie ofertę http://www.akita-bus.pl/wynajem-autokarow-busow.html Firma ma wiele lat doświadczenia, ich usługi obejmują przewozy krajowe i międzynarodowe zarówno osób, jak i towarów. Dysponują nowoczesną flotą i doświadczonymi kierowcami.

Gość gość
Podstawowa informacja to taka, że chcąc tanio latać musisz bukować bilety dużo wcześniej i najlepiej przez portal eloty.pl Tam na głównej stronie trzeba szukać biletów na tej wyszukiwarce- na tak zawsze robię i sporo oszczędzam :)

Gość gość
Wiesz co jak dla mnie to najlepiej sobie znaleźć jakieś fajne, zaufane biuro podróży, ja akurat od dawna już podróżuję z http://novumtravel.pl/- mają duże doświadczenie w organizowaniu wyjazdów i to się zwyczajnie czuje, nigdy nie musiałam się niczym przejmować bo zawsze wszystko było super zorganizowane a ceny mają konkurencyjne moim zdaniem

Też kiedyś wolałam sama organizować wyjazdy, ale jakoś z czasem zmieniłam podejście. Najbardziej lubię wycieczki zorganizowane. Właśnie się wybieram na wyjazd z biurem BUT, z którym jeździłam jeszcze w dzieciństwie. Myślę, że będzie super, a ceny bardzo fajne, jak na tak bogaty program wyjazdu!

Gość gość
Ja zwiedziłem już wiele. Wyjazdy organizuje sam a odnośnie przewozu to zawsze korzystam z firmy Europtour. http://busy-doholandii.eu

Gość gość
Jeśli interesuje was transport większych grup, to z pewnością opłaci się wynajem autokaru. Ja podróżowałam po Skandynawii z firmą Emka Trans http://www.emkatrans.com.pl i wspominam podróż bardzo dobrze.

Gość gość
Różne są spsooby na tanie podróżowanie, od Polskiego Busa, przez couchsurfing po autostop. Osobiście lubię wynajmować kampera i ruszać w podróz. Dlaczego kamper? Bo oszczędzam na hotelu i jedzeniu (sama mogę sobie gotować), a poza tym to świetny sposób na wyjazd (szczególnie ze znajomymi). Gdyby ktoś chciał wynająć kampera (lub interesuje go opcja kamper na sprzedaż) to warto zajrzeć do wypożyczalni Dethleffs w Zabrzu. Sama korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolona :)

Gość gość
Ja zawsze ogarniam na miejscu jakaś niedroga taksę, by nie tracić czasu na ‘autobusowe wędrówki’. Wygodnie i wcale nie tak drogo, przy okazji taksówkarze często potrafią doradzić gdzie NAPRAWDĘ WARTO jest pojechać, wiec ja polecam. Ostatnio byłam (tak przykładowo) w miejscowości Kłodzko, baaaaardzo przyjemnie wspominam wyjazd. Jeśli będziecie jakoś niebawem w tym miejscu, polecam szczególnie taksówkę z www.taxirynoklodzko.pl . Dobre ceny i miłe towarzystwo. :)

Gość gośćPodróżniczka
My jak już gdzieś jedziemy to raczej samochodem z dziećmi, a jak już jesteśmy na miejscu to raczej spacerowo. Zawsze wynajmujemy apartament Sun&Snow na kilka dni, tak się najbardziej opłaca, zwiedzamy, korzystamy z dobroci miejsc, w których jesteśmy. Stołujemy się czasem w knajpkach czasem sama coś gotuję różnie. Apartamenty są nie drogie i dobrze wyposażone. Wakacje wychodzą stosunkowo tanio, a zawsze jesteśmy mega zadowoleni i wypoczęci.

Gość gość
Dzięki, super sprawa - udało mi się zarezerwować ze zniżką!

Jest bardzo wiele metod zaoszczedzenia na wakacjach

Po pierwsze warto jest polować na promocyjne oferty lotów u operatorów lotniczych  - szczególnie jeśli kupuje się bilety nie na ostatnią chwilę ale z wyprzedzeniem 

Po drugie dobrze jest zaoszczędzić na noclegu i porównać sobie oferty noclegów na serwisach takich jak airbnb, trivago czy booking

Po trzecie dobrze jest samodzielnie zaplanować sobie zwiedzanie, będzie to na pewno tańsze niż wynajęcie na miejscu przewodnika. W sieci jest bardzo wiele dobrych przewodników, które pokażą nam co warto jest na pewno zobaczyć. 

Polecam zajrzeć sobie tutaj https://pozyczkaportal.pl/jak-tanio-podrozowac/ -  na stronie jest kilka podpowiedzi jak tanio podrożowac. 

Gość Gitta

Jestem zadowolona z ostatnich wyjazdów z Coral Travel - bardzo fajne biuro, mają spory wybór no i dobrze zorganizowane są te wyjazdy. Dla mnie bardzo dobry jest to organizator!