Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulka1854

HALUKSY!!!!!

Polecane posty

Witam wszystkich Mam duży problem ponieważ mam haluksy. Dowiadywałam się na temat operacji i się zastanawiam czy jest ona skuteczna. Haluksy są coraz większe i moje stopy wyglądają okropnie!!! Miała może któraś z was operację?? Czy znacie inne sposoby radzenia sobie z haluksami??

Operacja jest bardzo bolesna. w wiekszosci przpyadkow nieksuteczna, jesli problem nie jest udzy daruj sobie. Nie bedzieszm ogla chodzic. To bardzo powazna interwencja w nogi. Zniekszltalaa stopy, tak wiec trzeba sie zastanowic nad oparacja bardzo dobrze, bo cieprienie jest psore po...

Gość ja również....
Również mam haluksy , mówi się , że to ze zbyt ciasnych butów i wysokich obcasów .Cóż poradzić , skoro nogi puchną , każde buty latem są ciasne , stad haluksy u mnie . Nie są jeszcze tak duże jak zaobserwowałam u innych , jednak nadwyrężone ...bolą. Nie wierze w sposób , który kiedyś usłyszałam , który niby ból łagodzi , jednak przekażę -spróbuj. Na noc owiń stopę elastycznym bandażem , przykładając w bolące miejsce pięciozłotówkę , reszką do haluksa....niby pomaga , ale na pewno nie zaszkodzi .

Gość refwerfawsedfa
haluksy to cos okropnego, dziewczyny nawet nie zdaja sobie sprawy jak to okropnie wyglada. ja gdybym miała zoperowałąbym je i tobie tez radze jelsi jestes młoda. wstyd.

Gość Anulka184
no ale już je mam... Szukam na wszystkich forach i pytam się o rady... za rok mam ślub i chcę mieć śliczne stópki. Mój narzeczony twierdzi że to nie problem i nie chce abym szła na operacje bo akceptuje mnie taką jaką jestem, ale jak proszę o masaż stóp nagle coś musi szybko zrobić... Spróbuje ten pomysł z bandażem może coś da ma ktoś jeszcze jakieś propozycje??

Gość Mateja
Sama używałam www. hallufix.pl/?page=products&sub=hallufix po roku stosowania dało się zauważyć postępy i zmniejszenie haluksa. Używałam kiedyś też Marcina ale efekty były mizerne żeby nie powiedzieć że żadne!!!! Miałam kiedyś operację i była strasznie bolesna... po pół roku przestałąm odczuwać ból a po 2 latach haluks powrócił bo ma podłoże genetyczne jak się później okazało.... wpisz w googla haluksy .pl tutaj jest wszystko szczegółowo opisane

Gość gość
U mnie operacja okazała się skuteczna, więc polecam. Jeśli szukasz dobrego specjalisty to idź do Hallux center (pod Poznaniem w Suchym Lesie). Lekarz był przemiły i mogłabym mieć u niego jeszcze nie jedną operacją :D

Gość kulina88
Mi np. pomogl taki aparat korekcyjny hallu forte. Okazal sie naprawdę dobry. Wyprostowal mi palac. pozbylam sie tez bolu. A co dla mnie bylo wazne, nie kosztowal zbyt duzo.

Gość Maria932
Też stosowałam ten hallu forte. Nie był zbyt rewelacyjny, ale moze dlatego, ze stosowałam go nieregularnie. Poza tym, nie na kazdego nie dziala tak samo. Postanowiłam wiec zwrócic produkt bo taka opcje maja w ofercie. Ku mojemu zaskoczeniu pieniadze do mnie wrocily i to po kilku dniach.

Gość Estera_73
Ja np. bylam z niego bardzo zadowolona, stosowałam juz kilka aparatów i wydaje mi sie, ze ten dziala najskuteczniej. Rzeczywiscie palec zaczal sie powoli prostowac.

Gość reszka12
Tez kupilam to hallu forte. Zlikwidowal bol, jest wygodny. Nosze go od 3 tyg. i nie widze, zeby haluks byl mniejszy, ale czekam dalej :)

Gość teraz bez haluksow
równiez stsowałam ten korektor, zaczelam go nosic po lecie i moje nogi wreszcie zaczynaja wygladac normalnie, bol minal bardzo szybko i ani razu nie wrcocil :) ten halluforte dziala

Gość jolantazklody
własnie zatanawiam sie nad zakupem tego hallu forte i widze duzo pozytywnych opinii :) dzisiaj go zamowie

Gość MajeczkaNanana
trafny wybór! moja mama stosowała ten aparat i nie ma już klopoty z bolacymi nogami, moze bez problemu chodzic w ulubionych butach, a i jej nogi wygladaja o wiele lepiej, haluks jest ledwo widoczny

Gość gość
A czy ktoś może mi napisać o jakiś sprawdzonych, nieoperacyjnych metodach walki z haluksami? Może jakieś informacje o aparatach korekcyjnych? Coś o polskim Marcinie?

Gość gość
Ktoś już pisał aparatach Marcin, sama też mogę go polecić. Świetny, POLSKI produkt, w atrakcyjnej cenie, z potwierdzoną skutecznością (setki komentarzy w sieci), a do tego można go nosić kiedy się śpi. To naprawdę działa.

Gość gość
Ja polecam aparaty Marcin, są skuteczne i w bardzo atrakcyjnych cenach. Są bardzo dobre jakościowo, mają nawet skórzane elementy co wyróżnia ich spośród konkurencji. Produkt od polskiego producenta.

Gość gość
haluksy odrastaja ,po operacji .Nie ma zadnych skutecznych metod.Operacja,potem po czasie nastepna

Gość gość
Osobiście korzystałam z pomocy halluxcenter.pl. Miałam wielki problem z haluksami, a teraz mogę w końcu pokazać stopy na plaży :)

Gość Renata_989
Kochani, nie ma co zawodzić, tylko trzeba zainwestować w odpowiednie buciki. Ja odkąd kupuję przez Bm butik, nie mam żadnych problemów, a były i haluksy i wrastające paznokcie..

Gość gość
U mnie operacja okazała się skuteczna, więc polecam. Jeśli szukasz dobrego specjalisty to idź do Hallux center (pod Poznaniem w Suchym Lesie). Lekarz był przemiły i mogłabym mieć u niego jeszcze nie jedną operacją smiech.gif

Gość gość
Sokołowski, Doktor nauk medycynych, specjalista w ortopedii i traumatologii narządu ruchu Absolwent Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Starszy asystent na oddziale Chirurgii Kolana Kliniki Ortopedii i Traumatologii Szpitala im. W. Degi w Poznaniu. Polecam kontakt z nim.

Gość gość
Ja osobiście korzystałem z pomocy haluks center, czyli klinki która specializuje się właśnie w haluksach.

Gość gość
Również mam haluksy , mówi się , że to ze zbyt ciasnych butów i wysokich obcasów .Cóż poradzić , skoro nogi puchną , każde buty latem są ciasne , stad haluksy u mnie. Teraz leczę się w haluks center.

Ktoś słyszał coś kiedyś o Hallufree? Widziałam ostatnio reklamę w internecie i chciałabym się dowiedzieć jakiś opinii o nim, bo moja matka ma niestety haluksa a nie chcemy iść na operacje :/

Gość gość
U mojej mamy korektor Hallufree (jeśli o nim mowa) się sprawdził. Miała haluksy na obu stopach – po 3 tygodniach zniknęły i póki co nie było żadnego nawrotu. Pozdrawiam

Dokładnie, ja też stosowałam ten korektor i jest MEGA! ;) Haluksa wyleczyłam w niecały miesiąc, codziennie stosując po kilka godzin. Bez bólu, szybko i normalnie mogłam funkcjonować w pracy ;) Pozdrawiam

Gość gość
Również mam haluksy , mówi się , że to ze zbyt ciasnych butów i wysokich obcasów .Cóż poradzić , skoro nogi puchną , każde buty latem są ciasne , stad haluksy u mnie . Nie są jeszcze tak duże jak zaobserwowałam u innych , jednak nadwyrężone ...bolą. Nie wierze w sposób , który kiedyś usłyszałam , który niby ból łagodzi , jednak przekażę -spróbuj. Na noc owiń stopę elastycznym bandażem , przykładając w bolące miejsce pięciozłotówkę , reszką do haluksa....niby pomaga , ale na pewno nie zaszkodzi . Dlatego polecam haluks center