Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulka1854

HALUKSY!!!!!

Polecane posty

Gość JowitaXx
Ja tam używałam Hallufree i się nie zawiodłam, wyleczył haluksa w 1,5 miesiąca bez zbędnych operacji. Warunkiem było to, że musiałam go stosować 6h dziennie, ale to raczej nie był problem :p

Gość gość
Co wy piertolocie ze wyrośnie te zniekształcenia mina w 1 miesiąc po używaniu korektora? Bezczelna reklama tego g****a 5ja miałam operacje 3 lata temu nic nie odrastają inna sprawa ze super szpil juz nie nosze

Gość izabela1988
Atrakcyjne zgrabne dziewczyny chcą być modne i eleganckie, nie chcą - wygoda, nie wygoda - chodzić w butach za szerokich, w których można szybko sobie rozbić stopę i nie tyle są wygodne co często obcierają palce.U nas troska o wygodę poszła w niewłaściwym kierunku.W efekcie twierdzenia, że nie możemy na siłę wciskać nóg w zagraniczne szpilki, nawet piękne dziewczyny zamiast wydawać pieniądzę na piękne buty, kupują często bardzo brzydkie, szerokie koszmarne buty na niskim obcasie, w których zdeformowane nogi nigdy nie będą wyglądać elegancko.Dziewczyny nie kupując w firmowych sklepach markowych eleganckich ściśle obciskających butów mają rozbite, niezgrabne i szerokie stopy, które jest im trudno wcisnąć do modnych i eleganckich pantofelków, nie nosząc takich szpilek bardzo formujących stopę, często później mają stopę tak rozbitą i zdeformowaną, że nie wcisną już do żadnych eleganckich butów.

Gość izabela1988
Zamiast kupować modne eleganckie buty panie wydają ogromne sumy na różne szyny aparaty, na operację, wkładki i koszmarne ortopedyczne buty.Ostatnio panująca niepodzielnie moda na piękne nogi, zdrowe stopy sprawia, że atrakcyjne, zgrabne dziewczyny noszą na co dzień co raz wyższe szpilki, które jest nam dużo łatwiej kupić dzięki dziewczynom, paniom nie mogącym wcisnąć rozbitej stopy do żadnych eleganckich butów. Na ulicy często się spotyka panie w rozepchanych zdeformowanych przez halluksy butach, latem można pooglądać jakie mają deformacje stopy i palców, a w obuwniczym jak nie mogą wcisnąć nogi nawet do szerszych butów, nasza koleżanka pracuję, ma dość jak kupują godzinami buty i najczęściej nic nie mogą sobie dobrać bo najodpowiedniejszy jest dla nich bez formy but ortopedyczny. Zawsze z uśmiechem patrzymy na panie w takich butach stawiając obok stopę w modnym pantofelku.

Ja mam taki separator, który ubiera się na palce i haluksa. Noszę 1,5 miesiąca i uważam, że on sporo się zmniejszył. Mam czółenka, które zawsze ledwo na nogę wciskałam a po noszeniu zostawały ślady na stopie, a teraz już czegoś takiego nie ma. Spróbuj sobie, to kosztuje 5zł z groszami na insoles.pl. Wolę takie rozwiązanie niż operację. Ciocia miała i pamiętam, że przeżywała ogromne katusze a haluks i tak wrócił :(

Gość gość Dorota
Pracuję w sklepie medycznym. Od dłuższego czasu co raz więcej kobiet poszukuję butów dla stóp z haluksami. Mam dużo stałych klientek zwłaszcza pań po czterdziestce i po pięćdziesiątce. Korygując haluksy, zmniejszając ból i ochraniając stopę przed deformacją lecznicze buty są często lepsze od zabiegu operacyjnego. Często wystarczy nawet jedna para butów leczniczych najlepiej do noszenia w domu, mogą to być też dość eleganckie buty do pracy. Nosząc domowe kapcie i obuwie z materiału, które jest zbyt luźne kobiety mają bardzo zdeformowane stopy. Oglądając stopy klientek doszłam do wniosku, że przy leczeniu i korygowaniu haluksów najważniejsze jest odpowiednie obuwie.

Gość Wsparcie dla Ciebie
Cześć, Jestem tutaj po to, aby okazać Tobie wsparcie. Wysłuchać Cię, służyć Ci radą oraz obiektywną opinią. Jeśli jest coś o czym chciałbyś porozmawiać, lecz nie masz z kim, bądź masz - ale chciałbyś wygadać się komuś obcemu - zapraszam. Jeśli jest coś czym chciałbyś się pochwalić - zapraszam. Na świecie jest mnóstwo ludzi, którzy potrzebują przyjacielskiego wsparcia, a z jakiegoś powodu go nie otrzymują. Postaram się (choć w wirtualny, ale nie mniej ważny sposób) być Twoim przyjacielem. Korzystając z formularza na facebooku (nazwa: wsparcie dla ciebie) możesz do mnie napisać wiadomość, która oczywiście pozostanie tylko do mojej wiadomości. Chcąc pozostać anonimowym - zapraszam Cię na moją skrzynkę meilową: wsparciedlaciebie@onet.pl. Życzę Tobie miłego dnia i dużo uśmiechu :)

Gość gość
Siostra miała operacje na haluksy i jakoś ją przetrwała bez większych komplikacji. Ja wolę zapobiegać niż leczyć więc profilaktycznie do każdych butów noszę wkładki ortopedyczne stepforward. I nie tylko zakładam je do wysokich obcasów, ale do sportowego obuwia też. Inaczej stopa się układa i chodzić wygodniej

Gość gość
Lepiej zapobiegać niż leczyć. Problem początku haluksów to nie dramat, są urządzenia, które poprawiają komfort i rozwiązują problem.

Gość gość
Ostrzeżenie przed stroną internetowąwww.hallufree.com Wysyłają produkt na haluksy niewiadomego pochodzenia na pewno z Chin za parę złotych a wysyłają za 185 zł. W paczce nie ma orginalnego pudełka tylko pudełko z napisem hallufree a w środku co prawda aparat na haluksy bez instrukcji obsługi i bez żadnej faktury czy rachunku, żadnego jakiekolwiek potwierdzenia zakupu towaru. Ponadto zauważcie że na stronie nie ma żadnego kontaktu - nie ma adresu i nr telefonu a wszystko pięknie opisane, certyfikaty nie można powiększyć żeby zobaczyć co na nich napisane i nie można dokonać zwrotów bo nie ma gdzie się zwrócić. Ta sprzedaż to jedno wielkie oszustwo. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED ZAKUPAMI NA TEJ STRONIE!

Gość gość
Wysyłają paczkę z nieistniejącego adresu - nie ma takiej firmy w danej miejscowości

Gość Rafał Mikołajczyk
Jesteś w stu procentach pewna, że operacja jest potrzebna? Często profilaktyka leczenia tego schorzenia zakłada, że trzeba "zaoptarzyć" nasz organizm w odpowiednie wspomagacze, co w tym wypadku byłoby odpowiednią wkładką, która stabilizowałaby paluch koślawy. Zobacz sobie ich produkt http://haluksy-leczenie.pl a najlepiej zacznij ogólnie od artykułów, które umieścili na swojej stronie. Pamiętaj, że w jednym opisywali jak wyglądało leczenie haluksów w przeszłości.. i właśnie tam było wspominka, że zabieg operacyjny (inwazyjny), to były najbardziej "średniowieczne" metody :) Powodzenia z leczeniem! Rafał

Gość gość
absolutnie operacja to ostateczność. Lepiej zapobiegać. Jako że jestem właścicielką haluksa, walczę z nim już dłuższy czas. Używam Marcina na noc, to taka szyna zakładana do snu, bardzo dobrze odwodzi palec, a o to chod******orekcji haluksa. Próbowałam kiedyś takich ruchomych i niestety nie bardzo rozumiem ideę używania tego w ciągu dnia- że niby w bucie? Nie da się, jest to nie wygodne. No i kosztuje. Te polskie Marciny są zdecydowanie tańsze. I mają taką gumę do ćwiczen w gratisie, co jest bardzo fajnym gadżetem, bo wspomaga walkę z haluksem.

Gość 31123356
zgadzam sie z zpostem wyzej, mam za soba operacje na haluksy i bylo to mega mega ciezkie przezycie jak dla mnie. Moja najblizsza przyjaciolka ma też haluksy i uzywa tych szyn na noc Marcin 1 z guma do cwiczen i naprawde sobie chwali efekty. Gdybym wiedziala wtedy ze nie musze sie tak meczyc, od razu kupilabym te szyny.

Gość gość
dziwie sie tym którzy kupują takie drogie aparaty korekcyjne nie wiadomego pochodzenia, przez internet. Serio wierzycie ze aparat za 185zł wyleczy wam haluksy w 10 dni czy ile tam piszą?? przecież to z daleka smierdzi ściemą. po operacji ludzie dochodzą do siebie przez miesiąc, a wy myslicie ze w 10 dni łagodnie, bezbolesnie zniknie wam haluks??? strasznie jesteście naiwni, ale swoja droga producenci tych aparatów powinni beknąc za takie naciąganie. Wszedłem kiedyś na taka strone i masakra, toż to wymuszanie na kliencie, te niby promocje " tylko dziś w super cenie", a cena taka sama od pół roku, albo to ze stronę odwiedziło ileś tam osób czy że pani kazia z pcimia własnie kupiła - przecież to oszustwa mające na celu zmuszenie nas do podjecia szybkiej decyzji i kupienia szmelcu za 185. Nie dawajcie sie ludzie nabierac, lepiej isc do normalnego sklepu medycznego, lub do apteki i kupic coś sprawdzonego, taniego.

Gość gość
Mam haluksy odkąd pamiętam ,a jestem już babcią ,u mnie w rodzinie są dziedziczone ,mój ojciec miał i jego mama ,a na obcasach nigdy nie chodziłam .Mam dopiero 46 lat

Gość gość Hela
Nie kupujcie w internecie zadnych aparatów, przeciez to nie jest wyrób medyczny.Ja mam haluksy na obu stopach i nie bardzo wierzylam w jakies aparaty,ale lekarz przekonał mnie zebym kupiła, ale tylko w sklepie ortopedyczno-medycznym takie ktore mają certyfikat. Od dwóch miesiecy zakladam na noc i az trudno w to uwierzyć, ale haluksy sa mniejsze i mniej bolą. Naprawdę polecam

Gość delonaX
gość 2018.05.10 idź i nie zwlekaj bo będzie tylko gorzej. haluksy mają to do tego że nie odpuszczają. niby można się ratować jakimiś wkładkami ale skuteczność jest masakrycznie niska :) przejdź się do poradni chorób stopy na Bartniczą do dr Bryłki to jest najlepszy lekarz od stóp. zobaczy jak to u ciebie wygląda i jesli konieczna będzie operacja to się nei martw to nic strasznego. już następnego dnia będziesz mogła normalnie chodzić w takich specjalnych butkach, żadnych gipsów ani nic w tym stylu ;)

Operacja nie jest niczym strasznym. Nie należy się jej bać, jeśli przedtem wybierzesz lekarza który wie co robi i rozumie potrzebę swoich pacjentów. Jeśli miałbym kogoś polecić, to tylko ekspertów z halluxduo.pl. Pomogli mi pozbyć się tego uporczywego problemu. Jeśli też masz problem z haluksami, lepiej nie czekaj, bo takie dolegliwości wraz z upływem czasu tylko się pogarszają. Myślę, że powinnaś przynajmniej zapisać się na konsultację lub wizytę.

Gość gość123456321
trzeba ćwiczyć palce stóp. fajne są cwiczenia na tej stronce https://www.youtube.com/watch?v=O5hYRn77BYM&t=2s. Do tego odpowiednie obuwie. Można ratować się szynami na noc np Marcin. ( w gratisie mają ekspander do ćwiczeń! )Jest wiele sposobów walki z halluksami, nie można się załamywać :) Powodzenia!!

Gość gość1977
czytam i czytam i chyba skuszę się na te Marciny, bo z tego co widzę mają bardzo dobre opinie, gdzie bym nie spojrzała. Używacie? Skuteczne??

Gość gość
Marciny są w porządku. Naprawdę, można stosować bez obaw ;)

Gość gość
popieram że z tych co są obecnie na rynku to chyba najlepszym rozwiązaniem są Marciny. Ale te neuronowskie, nie żadne podróbki potocznie nazywane marcinami. te prawdziwe mają gumę do cwiczeń w środku i skórzane elementy, podróbki mają jakieś sztuczne pianki czy coś.

Gość gość

jak jesteś z Rzeszowa to szczerze polecam Instytut Podologiczny i pana Piotra Bielawskiego mi bardzo pomógł w kwestii haluksów

Gość gość

są ortezy które korygują , ja mam taką z dwoma zawiasami, jest wygodniejsza