Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama, to ja

Dylematy dzieci butelkowych - POMOGĘ odn. MLEKA MODYFIKOWANEGO

Polecane posty

Doradzę, jakie Mleko Modyfikowane wybrać. Posiadam pewne doświadczenie - mam dwoje małych dzieci. Znam aktualne rodzaje i producentów Mlek Modyfikowanych.

Gość limonkas
urzekła nas twoja historia ps. napisz dla jakiego producenta piszesz te brednie:O

Miałam dużo problemów przy pierwszym dziecku - kolki, zielone kupki. Rozwiązałam problem. A obecnie mam 3. tyg. dziecko i także różne kłopoty, które rozwiązuję.

Gość to ja mam pierwsze pytanie
w jakiej temperaturze powinno być rozrabiane mm?

Gość heheh_ladnieee
po pierwsze to, że masz dwoje dzieci nie znaczy, że jesteś ekspertem :O każde dziecko jest inne po drugie "mlek modyfikowanych"??? co to za składnia? urodziłaś dwoje dzieci i czujesz się kompetentna w doradzaniu innym?! :O

Gość ja chce chceee
To jakie mleko polecasz. Dziecko ma 7 mies było na pepti bo miało podejrzenie skazy, jednak skazy nie ma mamy ostatnie 2 puszki pepti. Zastanawiam się nad wprowadzaniem NAN 2.

MM podaje się zazwyczaj w temp. 40 st. C. ja chce chceee, nie polecam NAN z powodu wykrycia w posiłkach Nestle, a właściwie w kaszkach większą ilość niedozwolonego pierwiastka.

ja chce chceee, kolejna afera wynikła ze szkłem w słoiczku Nestle we Francji, był to przecier bananowy.

Gość tildone
posiadam "pewne " doswiadczenie sbuahahahhahahahah, przyszla idiotka i chce inne mamy pouczac a wypierdalaj

Gość ototylkoja
mój syn jest na Nutramigenie od 2 m.z, co podać dodatkowo aby wzbogacić dietę w wapń? i od kiedy moge próbować podawać mu inny rodzaj mm. No i jakie mleko najlepiej jako kolejne po Nutramigenie?

Gość mamusiaRAZYdwa
Ja podawalam Bebilon, ale przeszłam na tańsze- BeBIKO, od kiedy lekarka mi powiedziała, że skład jest IDENTYCZNY. Nie miałam żadnych problemów, przy drugim dziecku chętnie do niego wrócę.

Gość mamusia chlopcow
Moj pierwszy syn wychowal sie na Nan-ie. Teraz ma 5 lat, jest zdrowy, pelen energii, bez nadwagi. Drugi od 5 tyg.zycia do 8-9 m-ca byl na Nutramigenie. Teraz tez jest na Nan-ie. Poza tym,ze jest drobniejszy od starszego rozwija sie super. Ma 1,5 roku. Dzieci sa rozne i ciezko tak naprawde jednoznacznie stwierdzic czy dane mleko jest dobre czy zle. Zreszta tak jest ze wszystkim. Ja tez mam dwoje dzieci, troche z nimi przeszlam i ekspertka sie nie czuje.

Gość bueheheheheheheeh
PO PIERWSZE: mleka nie podajesz dziecku 40 stopniowego tylko ok. 36.6 (dlatego jak sprawdzasz nie odczuwasz go na nadgarstku!!!) PO DRUGIE: znajoma mówiła, że wszystko u swojego dziecka wyleczyła najgorszym substytutem mleka-nutramigenem... PO TRZECIE: każde dziecko inne, moje na początku nie tolerowało innego mleka niż NAN PRO HA, nie uważam tego mleka za świństwo!!! PO CZWARTE: weź się ogarnij bo jeszcze ktos cie posłucha i oparzy dziecko, a pyt było w jakiej temp się rozrabia nie podaje...

Gość loiuhg
A ja NAN polecam, po podaniu tego mleka wszystkie dolegliwości brzuszkowe mojego dziecka ustały :).

Gość pusty świat
Takie rady i porady zatrzymaj dla siebie! KPW?

Gość nogę w szprrychę
jako matka 3 dzieci powiem tak: usuń ten temat dziewczyno zanim komuś źle doradzisz. tak jak to zauważyła eheheh_ładnie- KAŻDE dziecko jest inne.

Gość loiuhg
ototylkoja Po Nutramigenie niestety przechodzisz na mleko HA, dopiero później na zwykłe. U mojej córki pierwszą próbę przejścia na inne mleko alergolog zaleciła po pół roku. I obyło się bez problemów. Zabroniła jakichkolwiek wcześniejszych prób.

Gość buhehehehehehe
ekspertka :D

ja chce chceee, proponuję Bebiko 2 lub Bebilon 2, bo te mleka są dostępne wszędzie. Są też inne, mniej popularne, ale nie wiem, czy dostępne u Ciebie. Czy masz dostęp do mleka MAMI LAC, mleka płynne z candii?

Po pierwsze, nie robię się ekspertką. Chcę pomóc. Po drugie, skutki w odżywianiu dziecka widać w życiu dorosłym. Po trzecie, widocznie Nutricia chce poparzyć dzieci pisząc, że schodzić wodę do temp. 40 st. C i rozrobić proszek.

Każde dziecko jest inne, ale mogę zaproponować kilka mlek. Nikt nie powiedział, że mamy do wyboru jedno.

Każde dziecko jest inne, ale mleka są różne, więc pozostaje wybór. To nie będzie tylko jedno mleko.

Gość mmmmmmmamaaaaaa
to ja mam pytanie, dlaczego po 3 rodz. mm dziecko 2 miesieczne robi rzadko kupe? było tak po bebilonie, bebiku i teraz bebilon pepti i jest to samo. każde mleko dziecko piło oczywiście po kilka tygodni, i sytuacja się powtarza. Dostaje też probiotyk. Aha no i ma kolki i płacz przy puszczaniu gazów.

ototylkoja, dobrze kontynuować z Nutramigenem 2, ew. zmienić na Bebiko HA 2 lub Bebilon HA 2 po pół roku.

Gość ototylkoja
po Bebilonie pepti wojna w domu, płacz do 4 rano. Nutramigen bo alergia na białko mleka krowiego

Gość mój pieje Enfamil
Mój ma 4 miesiące i jest na Enfamilu +nutriton.. Najpierw był Nan Pro.. dziecko mi ulewało itp.. przeszłam na Bebilon AR- cholernie gęste, ciężko leciało przez butelkę, a kupa była okropnie twarda.. Wróciłam do Nana, zagęszczając do nutritonem, ale na krótko.. bo były problemy z pierdzeniem.. mały chciał, a nie mógł .. przez pół nocy się prężył, wiginał, stękał.... no przesada.. W końcu przeszłam na Enfamil +nutriton i wszystkie problemy zniknęły... tzn. z ulewaniem nie do końca,... ale jak miał 2,5 miesiąca wieczorne mleko zagęszczałam porządnie kleikiem ryżowym, i przynajmniej w nocy mi przestał ulewać.. także, dla mojego dziecka Enfamil jest najlepszy.

Polecam także Neocate do postępowania dietetycznego u niemowląt w alergii na białka mleka krowiego, złożonej nietolerancji białek pokarmowychi innych schorzeniach, w których wskazana jest dieta elementarna.