Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcccia ,,

jakie slodycze dajecie dzieciom do przedszkola z okazji urodzin

Polecane posty

Gość hi hi hi !!!!
ostatnio stała w kolejce do kasy przede mną kobieta z dzieckiem, miała w koszyku: gotowe spody biszkoptowe, bitą śmietanę w spray-u, zagęstnik, i kolorową posypke do torów :) stała i opowiadała swojej córce jaki to pyszny jej tort na urodziny zrobi :) nie wiem czy pyszny ale na pewno niezdrowy i tort pt: szczyt lenistwa.

Gość a ja uważamm
ze przynoszenie tortu do przedszkola to głupota.

Gość ;l;l;ll
tak jasne gotowe spody biszkoptowe.... same lenie tu siedzą... normalne ciasto dziecku upiec na urodziny to czasu nie mają za to siedzieć na kafe całymi dniami to i owszem.

Gość Blistuz
Znalazły się matki idealne które karmią dzieci tylko zdrowym zarciem aż zygac się chce od tych pierdol waszych

Gość gulec lorkiestra
do mamy3latki-no na pewno TORCIK twoj nie byl sztuczny,zupelnie naturalny na tych KUBISIACH:D a te Panie twoje,Boginie,Matrony-allachu dbaj o ich dusze,to sie chyba pokupaly ze szczescia,z twojej relacji tak wynika:D

Gość hmmmmmm ????
cukierki owocowe pianki w czekoladzie

Gość gość
Teraz na urodziny upiekłam do przedszkola tzw. makaroniki - ciastka na bazie płatków owsianych z cukrem trzcinowym na maśle. Polałam je roztopiona gorzką czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi. Wyszło z 30 sztuk, ale do przedszkola potrzeba było 20 szt.

Gość gość
polecam upiec mufinki, to naprawde proste jak budowa cepa :P A do Pani "Ja własnie się rozgladam"- co bio i zdrowo chce poczestowac dzieci mam mala uwage. Co z tego, ze kupisz bio zelki, jesli wszystkie zelki maja wysoka zawartosc cukru :P Skoro przedszkole prowadzi program zdrowego trybu zywienia, to za bio zelki zostaniesz wysmiana :D :D :S

Gość gość
Jak moj mial urodziny to kupilam takie specjalne male torebki urodzinowe dla kazdego dziecka i wlozylam do nich zelki pakowane oddzielnie,lizaka,male czekoladki i takie chrupki w malych paczuszkach. Wezcie przestancie juz wydziwiac z ta zdrowa zywnoscia bo to sie smieszne zaczyna robic.Kazda ekologiczna masakra jakas

Gość gość
Bio żelki są na bazie cukru trzcinowego - a ten jest zdrowy.

Gość łe tammmm
jaki dobry ?cukier to cukier . I koleżanka wyżej ma racje ...opanujcie się z tym eko ,bio jedzeniem .Nic się nie stanie jak dzieciaki zjedzą kila cukierków.

Gość gość
A właśnie że sie stanie. Skad biora się choroby? Właśnie od słodyczy. Mówisz: Kilka cukierków... tak, ale kilka w domu, kilka w przedszkolu czy szkole, a kilka u Babci, u Cioci.... i tak nasze dziecko zostaje zakwaszone i nakarmione chemią... bo czym sa słodycze? Własnie chemia na której firmy zarabiaja pieniądze wymyślając co chwile nowe "słodkości" aby nas skusić. A cukier trzcinowy nierfinowany jest duzo, DUŻO zdrowszy. nie będę tu opisywac dlaczego - zainteresowani wiedzą gdzie szukać info na ten temat.

Gość gość
Wszystkie mamy tu takie eko sa. Ciekawe jak to naprawde wyglada. Szkoda tylko ze dzieciaki takie chorowite sa i co jeden to alergik bo mamusia go od poczatku trzymala z dala "syfu dzisiejszego swiata" i male organizmy nie przystosowane do normalnego zycia codziennego. Takie dziecko pojdzie do szkoly zacznie podjadac chipsy czekaoladki i inne smieciowe jedzenie ktorego teraz nie dajecie mu sprobowac i potem efekty sa takie ze dzieciak choruje i ma problemy. Gratulacje EKO mamuski.

Gość łe tammmm
Ja nie pisze ze dziecko ma codziennie jeść kilko cukierków no aleee już bez przesady .Jak zje raz w tygodniu to mu nic nie będzie .

Gość hmmmmmmmmmmm
U nas w przedszkolu przynosi się cukierki czekoladowe (michałki ) .Nie wolno przynosić żadnych ciastek .

Gość gość
"gość Wszystkie mamy tu takie eko sa. Ciekawe jak to naprawde wyglada. Szkoda tylko ze dzieciaki takie chorowite sa i co jeden to alergik bo mamusia go od poczatku trzymala z dala "syfu dzisiejszego swiata" i male organizmy nie przystosowane do normalnego zycia codziennego. Takie dziecko pojdzie do szkoly zacznie podjadac chipsy czekaoladki i inne smieciowe jedzenie ktorego teraz nie dajecie mu sprobowac i potem efekty sa takie ze dzieciak choruje i ma problemy. Gratulacje EKO mamuski. " XXXXXXXXXXXXXXXX Dzieciaki nie są chorowite od zdrowego jedzenia. Dziciaki dobrze odzywiane są zdrowe i w razie zjedzenia śmieciowego czegoś - moga się źle poczuć, co prowdzi do tego, że dziecko pamięta ze źle się po tym czuło i nie zje tego więcej. Natomiast dzieci sa chorowite po długotrwałym złym zywieniu - i od tego biora się alergie, AZSy itp.

Gość gość
U nas przynosi sie , cukierki, lizaki albo żelki. Ciastka, ciasteczka i mafinki to nie jest dobry pomysł, w sali się kruszy wiec dzieci musza najpierw obowaizkowo usiaśc przy stolikach a cukierka dostana bach do buzi papierewk do kosza i nie ma zamieszania z sadzaniem dzieci

Gość gość
U nas przynosi sie , cukierki, lizaki albo żelki. Ciastka, ciasteczka i mafinki to nie jest dobry pomysł, w sali się kruszy wiec dzieci musza najpierw obowaizkowo usiaśc przy stolikach a cukierka dostana bach do buzi papierewk do kosza i nie ma zamieszania z sadzaniem dzieci

Gość ddeanna
Ja daję jakieś dobre wedlowskie cukierki, a ostatnio to nawet kupiłam szkolne batoniki z kawałkami pomarańczy... ale dzieci miały uciechę. Batoniki są małe także mogą śmiało zastąpić cukierki

Gość gość
Eko mamy z kafe daja strugana marchewke, ogorka pokrojonego w paski, papryke i inne warzywa. Owocow nie za duzo,bo to sam cukier -fruktoza.

Gość gość
Jeśli ktoś nie chce dawać typowych słodyczy ciasteczka można zrobić samemu znajdźcie sobie przepis, do ich zrobienia mieli się płatki owsiane zamiast mąki i dodaje się jogurt naturalny nie ma tam cukru ani margaryny , słodyczy dodają suszone śliwki żurawina rodzynki ewentualnie figi i na prawdę są w sam raz córa uwielbia nawet mąż który jest typowym ciasteczkowym potworem, dla którego dzień bez słodkiego to dzień tracony Ciasteczka bardzo dobre - nie mam teraz przed sobą przepisu, jak odszukam wrzucę.

Gość gość
Dlaczego bez wiedzy i zgody innych rodziców dokarmiacie dzieci słodyczami?

Gość ozuch
Wlasnie Moja Siostra ma zaniedlugo 3 latka i mam zamiar jej i przedszkolu Kupic Batony Milky Way i bedzie git ;d

Gość gość
pało z 13.28 urodziny w przedszkolu więc i słodycze są za wiedzą i zgodą rodziców!

Gość po prostu ja 12134
Holle ma takie fajne batony ekologiczne,to są jakby musli w formie batonika, bardzo dobre i nie maja tyle kalorii, co zwykłe twixy czy milky waye.

Gość gość
myślałam, że przeczytam w tym wątku jakieś fajne pomysły a tu tylko jakieś wyzywanie i walka na to kto ma zdrowsze cukierki i torty . Ogarnijcie się.

Gość gość
Tak też myślałam że znajdę tu jakiś fajny pomysł na urodzinki ale widzę że tu tylko jabłko i to jeszcze bio może by przeszło na poczęstunek dla dzieciaków inaczej będziesz już złą matką... Masakra....

Gość gabrielasz
Ostatnio, jako że wokół tego, że cukier jest niezdrowy zrobiło się głośno, to kupiłam lizaki bez cukru mniam mniam. Ciekawa byłam, czy dzieciakom posmakują (moim tak) i w sumie były zadowolone.

Gość gość
gabrielasz dziś WYPERIDALAJ ściero zafaydana ze spamem tego góowna!!! :O