Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zozpaczone serce oczy

czemu bogaty zawsze chce kase od biednego a biednemu juz nie wypada wziac od bog

Polecane posty

Gość zozpaczone serce oczy

jesli bogaty pomaga biednemu to zawsze chce kase , ale jak biedny cos ma zrobic bogatemu to juz nie moze upominac sie o pieniadze! ja mam dosc tego tak jest w mojej rodzinie rodzicow juz nie mam wiec chodzi o te troche blizsza i dalsza rodzine :(:(:(

Gość nie jarzę
bo bogaty jesli chodzi o zarabianie pieniędzy to nie ma honoru. I rzeczywiście zazwyczaj chce, by inni robili dla niego coś za darmo, a sam każe sobie za wszystko słono płacić. na szczęscie nie każdy :P

Gość MAMWd..E HASŁO I LOGOWANIE SIĘ
Bo bogaci najczęściej są bogaci właśnie dlatego, ze nie darują nikomu nawet złotówki i nie pomagają innym. Od bogatego pożyczysz 5 zł to ci się upomni nawet przed umówionym terminem, żebyś oddał, a biedny pożyczy ci 50zł i jak widzi, ze nadal masz ciężko to podaruje. Bogacze nie mają serc. Nawet Jezus powiedział, wielbłąd prędzej przekroczy ucho igielne, niż bogaty wejdzie do Królestwa Bożego.

Gość możesz podać przykład
bo trochę nie wiem o co ci chodzi

Gość zrozpaczone serce oczy
cos mi forum nie dzialalo i nie widzialam postow. tak ogolnie pytam, mowie, takie przemyslenia dzis mi sie nasuwaja. Jak wspomnialam nie mam juz rodzicow, wszyscy z boku narzekaja ze kasy malo, ze to tylko kosztuje a to tyle , a ja widze ze maja coraz wiecej - rodzina blizsza i dalsza. dostalam prace w wiekszym miescie , niby ta bardzo bogata rodzina mi pomogla bo dala nocleg w mieszkaniu ( myslalam ze w zamian za sprzatanie i media bym placila ) , na poczatku wujek mowil ze mam sie tym nie martwic , bo sama mam mieszkanie w swojej miejscowosci . Dostalam prace , i w piatek po pracy bym jechala do domu a w poniedzialek rano wracala do pracy, wiec 4 nocki bym nocowala .... i jak juz wszystko pomyslnie przeszlam , to odezwala sie ciocia , ktora jest wlascicielem tego mieszkania , w ktorym bym nocowala , i powiedziala ze jak chce mieszkac to musze placic. oni wynajmuja to studentom, ale od jakiegos czasu nikogo nie ma. Podjelam natychmiastowa decyzje, zrezygnowalam z pracy, bo wiem ze NIE dalabym rady , a oni dobrze wiedzieli o tym , a mieszkan, wolnych pokoi maja co nie miara .. a odwrotna sytuacja , gdy ktos cos chce ode mnie , nawet zada ze zostane z dzieckiem siostry , a ja czasem nie chce , bo nie pracuje, a grosz by mi sie przydal, ona z mezem pracuja, i maja sie swietnie , ale inna rodzina patrzy na mnie zlowrogo , bo raz sie postawilam i powiedzialam nie , bo to byl sylwester. wtedy pracowalam a bylam bardzo zmeczona i moglam isc do kolezanki ale chcialam w domu odpaczac (praca fizyczna) a siostra na balu byla i rodzina pretensje do mnei ze ja powinnam zostac z dzieckiem cala noc u niej. a siostra mnie zapytala sie w Wigilie . juz raz bylam w nocy pilnowac jej dziecka, to potem caly dzien odsypialam u siebie. nie dosc ze nie mam pracy , i nie mam kasy przez to, a jesc musze i opaty robic, to chociaz te 10zl za pol dnia jakbym dostala to jak glupia bym sie cieszyla, a tak to ja smutna zmeczona wracam do domu, a dziecko siostry jest bardzo nieposluszne . i dzis mysle tak kuzynki bogatsze , w ogole ciotki wujkowie , wyniosli... ich nawet o pomoc nie pytac, strach sie bac, a oni jak chca cos to ja MUsze sie zgodzic, bo jak tego nie zrobie to jestem ta czana owca:(

Gość gość

bogaty jest dlatego że nie rozdaje pieniędzy ,a bogacz który rozdaje bedzie biedny bo nie oszczędza, kwestia tylko czy warto mieć wszystko i nic czy nie nie mieć nic a wszystko