Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mishka18

Łozysko na przedniej scianie 20 tydzien / Pomocy

Polecane posty

Gość mishka18

Witam jestem w 20 tyg ciazy lozysko mam na przedniej scianie prosze nie mylic z lozyskiem przodujacym jednak martwi mnie to ze ejszcze nie poczulam do tego mometu ruchow dziecka ;( Martwi mnie tez to ze mam maly bardzo brzuszek czy to normalne ??? Pisze na forum poniewaz bardzo sie nie pokoje mieszkam za granica i zeby dostac sie do lekarza sa bardzo dlugie kolejki na kase chorych a ja tez pracuje prosze pomuzcie mi i odpowiedzcie jesli wiecie cos na ten temat .!

Gość gość
takie łozysko może tłumic ruchy dziecka, zwłaszcza jeśli to pierwsza ciąża, albo ich nie rozpoznałaś... nie wiem za jaką granicą mieszkasz, ale ok. 20 tyg. chyba wszędzie robią USG genetyczne?

Tak mialam robione w 18 tyg pani powiedziala ze wszytko jest dobrze tylko ze jednak martwi mnie to ze juz 20 tydzien a ja jeszcze dzidzi nie czuje ?

Gość auriol
Ja też miałam łożysko na przedniej ścianie,pierwsze ruchy.. typowe ruchy poczułam w 21 tygodniu ciąży więc też się naczekałam ;) będzie dobrze łozysko amortyzuje kopniaki i dlatego nie czujesz a mały brzuszek nie świadczy o żadnej patologii,jedne maja wielkie brzuchy a inne malutkie każda ciąża inna.

ją też miałam łożysko na przedniej ściance i pierwszy raz ruchy poczułam w 23 tygodniu i to na badaniu usg. Do tego miałam bardzo grube łożysko i bardzo malutkie dzieciątko i przez całą ciążę słabo czułam ruchy.

Gość gość
Ja też miałam łożysko na przedniej ścianie ruchy poczułam w 22 tyg też się strasznie niepokoiłam ale było ok :) Za to od razu poczułam kopniaczki.

W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie, ruchy poczułam pod koniec 21 tygodnia. Także nic się nie martw ;]

Gość ja też mam łożysko na
przedniej ścianie i ruchy poczułam w 22 tygodniu :) a dziś jestem w 24 tygodniu po wypitej glukozie i mała szaleje po tym cukrze jak wariatka :)

Gość gość
Tez mam na przedniej ścianie, co prawda ruchy czułam już w 19 tc, ale bardzo nieregularnie, na codzienne kopniaki musiałm czekac gdzieś do 24 tc.

Bardzo mnie uspokoily wasze odpowiedzi bede jeszcze cierpliwie czekac chcoiaz juz bym chciala poczuc swoja córeczke ;) Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze do 24 tyg bardzo dlogo jeszcze 4 tygodnie musze czekac choc mam nadzieje ze niebawem juz poczyje malenstwo .

Martwi mnie jeszcze moj maly brzuszek od poczatku ciazy przytulam tylko 5 kg i to troszke poszlo w piersi troszke w brzuszek troszke w tylek i nie widac tak nawet nic po mnie ..dodam ze moja waga przed ciaza byla 55 kg takze jestem szczupla z natury

Gość hejkkkkkkkkaaaaaaaaaaa
Ja też późno czułam ruchy, dopiero w 22 tc.. A co do brzuszka to nie masz powodu do niepokoju...każda z nas jest inna.,....leżałam na patologii z dziewczyną, która miała ten sam termin porodu co ja, ja wyglądałam jak słoń a ona do samego porodu miała taki malutki brzuszek jakby wzdęcia miała, urodziła zdrową dziewczynkę a poród mimo, że pierwszy miała bardzo szybki i lekki...naprawdę nie masz powodu do niepokoju:) Pozdrawiam:)

Gość kuperek
Tez miałam łożysko z przodu. Rzadko czułam ruchy dziecka a urodził się zdrowy chłopak, prawie 4kg ;)nie schizuj się. A brzuch wyszedł mi dopiero w 8 miesiącu więc ciesz się figurą póki możesz.

Gość kuperek
A 2 tyg po porodzie nosiłam spodnie sprzed ciąży także masz duże szanse że też szybko wrócisz do formy jak mało tyjesz. Ja miałam na plusie kg na miesiąc ciąży :)w 9 miesiącu więcej ale to była chyba woda.

Gość gość
tez miałam na przedniej ścianie. pierwsze ruchy czułam w 21tc a brzuch też miałam caly czas malutki. dopiero pod koniec 8miesiaca trochę bardziej mnie 'wydeło'

Gość gość
tez miałam na przedniej ścianie. pierwsze ruchy czułam w 21tc a brzuch też miałam caly czas malutki. dopiero pod koniec 8miesiaca trochę bardziej mnie 'wydeło'