Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolelibyście mieszkać w takim czy takim kraju?

Polecane posty

Gość Marcin28WWA
idźmy dalej, warto wpisać tytoń na listę substancji zakazanych i za posiadanie karać więzieniem, jest on szkodliwy bardziej niz wiekszosc narkotykow.Znam juz kilka osob ktore zmarly w wyniku palenia, nieznam nikogo co zmarł od narkotykow.Oczywiscie nie popieram ich zazywania,kazdy ma swoj rozum.

Szczerze? Tak powinno być, leczenie palaczy jest bardzo kosztowne dla systemu

No i właśnie z tego powodu papierosy powinny być zakazane. Ale niestety, to za dobry biznes 🖐️. Śmierdzące, trujące pety. Nie wiem jak można to brać do ust :/

Gość Marcin28WWA
ale w ten sposob sami zostaniemy faszystami.Po tytoniu trzeba by zakazać alkoholu,kawy,napojow gazowanych i chipsów.A moze dla osob z nadwagą praca w kamieniołomie o chlebie i wodzie?

Lepszą rzecz można zrobić - odebrać opiekę zdrowotną. :)

Nadwaga może być spowodowana np. braniem leków sterydowych. Palenie papierosów może być spowodowane tylko idiotyzmem palącego. Dlaczego ja mam płacić za to, że ktoś jest idiotą i się truje na własne życzenie?

Gość Marcin28WWA
ta nasza opieka zdrowotna to o kant d... potłuc, pół roku trzeba czekac na wizytę bo kolejka. Nadwaga jest glownie spowodowana brakiem ruchu i złym odżywianiem.

Gość jeśli takie państwo by się mną
zaopiekowało, karmiło mnie i tak dalej i byłby spokój i byłoby by mi dobrze nie byłoby ćpunów i bandytów to mogę śpiewać dla niego pieśni pochwalne i wszystko i nawet wolę to tzw totalitarne od Polski. Może to dziwne, ale ja cenie sobie porządek i spokój.

Głównie to nie znaczy, że zawsze. Znam ludzi, którzy przytyli po lekach, kobiety które przytyły po ciąży. A jakoś nie znam nikogo, kto pali przez coś innego niż własną głupotę.

Gość Marcin28WWA
Panstwo by cie karmilo? a co to caritas? byloby tak jak za czasów niemieckiej okupacji

oj, masz trudności z pojmowaniem tak prostych wypowiedzi. Jak chcesz zrozumieć o co chodzi to np. ZSRR w pewnym okresie, KRLD też w pewnym okresie (tzn przed problemami ekonomicznymi z lat 90tych), PRL

Gość julka19xx
tak za PRL to szczególnie państwo karmiło, głównie octem bo nic innego nie było.

każdy miał prace od państwa i miał sobie za co kupić jedzenie więc owszem, karmiło. Z tym octem to nie bądź taka mądra bo np. za Gierka były pełne półki łącznie z zachodnimi towarami. A w latach 80tych może i były problemy, ale jednak na te kartki się coś kupiło bo na samym occie raczej ludzie nie wyżyli, zresztą pamiętam jeszcze trochę te lata 80te. Wiadomo było, że nie straci się pracy i nie wyląduje na ulicy.

Gość julka19xx
przypomnij sobie że na te pełne półki państwo zaciągnęło kredyt ktory splacamy do dziś.To jest ta twoja opieka panstwa? Jak nie masz kasy to idziesz do Providenta?

jakby to potem nie zaciągnęło wielkich kredytów. A teraz politycy odstawiają dziadostwo i chcąc odwrócić uwagę od tego nadaje się w TV propagandę jak to źle było z PRLu... Ja tam byłbym szczęśliwszy gdyby ten PRL był taki dobry i wrócił najlepiej wraz z całym blokiem wschodnim.

Gość gość
jednak przy takim wyborze zdecydowanie w tym pierwszym

Gość chyba już opcja 1
ale najlepiej to w jakimś normalnym

Gość ja też jestem za PRLem
ale zaznaczam, że nie był on totalitarny, totalitaryzm to III Rzesza była