Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiadkową będę

Czy bliscy pomagają Wam w przygotowaniach do wesela jeśli tak to w jaki sposób

Polecane posty

Gość swiadkową będę

I w co są zaangażowani? czym zajmują się rodzice teściowie świadkowa świadek brat/siostra moja siostra za 3 miesiące bierze ślub i a nasza rodzina w ogóle nie jest zainteresowana pomocą jej. Tzn nie oferuje się stwierdziłam, że wszystkich sprężę. Bo może ona sama nie chce prosić? A ja jako siostra i świadkowa w czym mogę okazać się potrzebna?:)

Gość josaannaa244
nam dużo pomagała rodzina: mój tata załatwił kobiete która piekła ciasta i torty, jezdził z nami po wódkę i napoje, pomagał zwizic. moja mama załatwiała kwiaciarkę i pomagała mi w wyborze kwiatów, dekoracji, jezdziła ze mną na przymiarki sukienki tesc jezdził z nami do zespołu bo to jego znajomi i wytargował nam zniżkę, tesciowa tez coś tam doradzała. siostry meża jezdziły z nami ustawiac winietki, dekorowac kościół, odbierac ciasta i zawozic na sale. szwagier wiózł nas do ślubu. ogolnie dostaliśmy dużo pomocy od najblizszej rodziny. świadkowie nie pomagali, tylko w dniu ślubu

Gość Aero
mama - pomogła w wyborze sukienki tata - olał zupełnie sprawę teściowa - pomogła znaleźć salę teść - pojechał z nami po alkohol świadkowa - była za granicą, więc nie mogła pomóc świadek - pomagał dopiero w dniu ślubu Z pozostałych osób koleżanka zaoferowała, że posłuży dobrą radą, a ciotka, że zaopiekuje się dziadkami.

Gość gość
moj slub w sierpniu. rodzina jak narazie prawie wcale nie pomaga. jedyne co cokolwiek pomagaja to nasze matki. moja zamawia na internecie rozne duperelki typu zawieszki na alko i uszyla poduszeczke na obraczki. a moja przyszla tesciowa zalatwila mi suknie slubna.

Ja już dawno po ślubie.... Nam nikt nie pomagał. Teściowa chciała się tylko wpierdalać :o Szwagierka (a jednocześnie nasza świadkowa ) obiecała pomoc przy dekoracji sali....A potem przyszła spóźniona i po pół godzinie się zmyła :o Mamę i moją babcię (zawodowa ,dobra kucharka) poprosiłam o doradzenie w sprawie jedzenia i sali.

Gość gość
teściowa znalazła salę i zespół,mama znalazła foto i kam,teść kupił alko

Gość zderr
Ślub mamy we wrześniu - najbardziej zaangażowane są oczywiście mamy: moja dała obrączki do przetopienia, kupiła wstążki do przyczepienia na klatkę, jechała ze mną po suknię, patrzy za butami, myśli co by dać sąsiadom z klatki, jak ubrać salę, kogo gdzie pomieścić do spania i takie tam. Mama narzeczonego załatwiła dekoracje i była z nami przy podpisywaniu umowy z cateringiem. Mojego wujka żona (z którą miałam kiedyś zatargi) pomogła mi załatwić suknię ślubną i to z własnej woli, dała mi też podwiązkę. Moja babcia mnie wspomogła finansowo, a wujek narzeczonego zdeklarował się pożyczyć samochód do ślubu. Nie mogę narzekać na pomoc rodziny:)