Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krypton

Lilac farba do włosów

Polecane posty

Gość Krypton

Czy jest stała farba do włosów w kolorze lilac lub jakieś pastelowe?

Ale to nie jest takie proste, musisz rozjaśnić włosy do białości prawie, później niebieską płukanką zdjąć żółć i może na to toner, ale jest niezbyt trwały, za to japońskie firmy na bank mają takie odcienie w palecie. Goldwell miał chyba coś takiego.

Gość Krypton
Tak właśnie się zastanawiałam czy mieszając farby tych samych firm mogłabym takie kolory uzyskać. Mam aktualnie ciemny blond.

Jak dojdziesz do siwego odcienia, to na to jakiś toner i bedzie ok. Jest troche mniej trwały od farby, ale nie niszczy włosów a po takich zabiegach lepiej ich nie obciazac.

Gość Krypton
Chodziło mi o nałożenie mieszanki farb trwałych w takich kolorach typu lilac czy lawenda. Wiem, że jest farba fioletowa do włosów i gdyby ją z białą farbą zmieszać i nałożyć to czy by wyszedł

To nie jest takie proste, zależy od składu i pigmentacji farb. To nie akryle ;) Może Ci wyjść z tego i zielony, bez fryzjera chyba nic nie wymyślisz sama a popalisz włosy tylko albo wejdzie Ci w nie taki kolor, którego nie pokryje nawet czerń a wtedy jest ból i trzeba czekać aż odrosną.

Gość .wredna jędza
Nie słyszałam o takich farbach trwałych. Jak miałam fazę na kolorowe włosy, to fryzjerka najpierw całkowicie pozbawiała moje włosy pigmentu, potem jak już były białe nakładała odpowiedni toner. Odświeżałam kolor tak co 4 tygodnie.

Gość Krypton
Kurczę... Chyba jednak będę musiała do fryzjera z tym iść... Szkoda bo to by kasy oszczędziło sporo