Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skladacie jutro zyczenia tesciowym?

Polecane posty

Gość gość

Ja nie mam ochoty a ona bedzie tego oczekiwac,bo caly czas mowi do mnie:"moja coraczka". Niedobrze mi sie robi na sama mysl. Matke ma sie tylko jedna.

Gość gregrehgrt
ja też mówię do nich mamo i tato, ale zyczen na dzien matki i ojca nie skladam. skladam tlyko moim

Gość gość
Ja bym nawet złożyła, chociaż jej specjalnie nie kocham, zresztą do tej pory składałam, ale ostatnio zdałam sobie sprawę, że ona nigdy nie dzwoni z życzeniami na urodziny naszych dzieci ani mojego męża ( ani moje) i zawsze mi odmawia pomocy wiec olewam.

Gość gość
nie skaldam mimo, ze tesciowa jest pomocna, mila i mi sklada na dzien dziecka dla mnie matka jest tylko jedna a odkad stracilam mame -nie jestem w stanie nazwac tesciowej mama

Gość Liliana1982
tak składam .

Gość synowa od 12 lat
zawsze składam jej życzenia

Gość gość
nie bo to nie moja mama tylko teściowa

Gość skladam, dlaczego nie
mnie nic z tego powodu nie ubedzie :D a tesciowej jest przyjemnie.

Gość zonaKraka
Nigdy nie składam, to nie moja mama przecież, to tak jakbym babci składała bo to mama mojej mamy... Zresztą, nawet nie mówię do niej "mamo" tylko po imieniu. Ale przypominam mężowi, wysyłam go po kwiatki czy czekoladki. Nie mają w rodzinie zwyczaju jakiegoś specjalnego celebrowania takich świąt, ale wiem że teściowej jest miło jak on przyjdzie z życzeniami.

Gość sama prawdaa
teściowa jest matką męża, więc niech on jesj składa życzenia. Nigdy do teściowej nie powiedziałam mamo.

Gość łooo matkooooo
Tak mówie do tesciowej mamo i skladam jej zyczenia .

Gość gość
Nie, to nie moja matka przeciez.

Gość gość
Nie, nie składam teściowej życzeń na Dzień Matki, bo to nie moja matka. Może jakbym miała z nią lepsze stosunki, nie wiem. Autorko, jak nie masz ochoty, to nie składaj. Ot.

Gość gość
Boże, jakie to wy jesteście ambitne:o Ja złożę, wiem że mnie lubi i jest zawsze po mojej stronie. Nie ubędzie mi, jak to wyżej ktoś napisał:) "Matkę ma się tylko jedną"- co za patos, ja tam wolę mieć dwie, od przybytku głowa nie boli:classic_cool:

Gość gość
teściowa to nie matka przecież

Gość wiśnióweczka
Ja nie składam życzeń i nie daję prezentów, idę do swojej mamy ;-) Myślę, że składanie życzeń teściowej żeby jej było miło to nieporozumienie, zawsze jest miło dostać kwiatek czy usłyszeć coś miłego, ale matka jest tylko jedna.

Gość POCZWARKA - to moja wina, wiem
"Myślę, że składanie życzeń teściowej żeby jej było miło to nieporozumienie" A niby w jakim innym celu składa się życzenia? :) Matce po co życzenia składasz? I też mnie to stwierdzenia rozwala - matkę ma się tylko jedną.. A zauważyłyście, że tylko kobiety mają z tym problem? Znam gro kobiet, które "matkę mają tylko jedną",ale nie znam faceta, który miałby problemy z mówieniem do teściowej "mamo".

Gość jej synowa
pewnie ze zloze ...oby stara franca jak najszybciej zd...chła bo rujnuje mi zycie

Gość gość
Straciłam mamę niedawno. Będzie mi miło złożyć życzenia teściowej.

Gość gość
A ja skladam zyczenia tesciowej, mojej mamie, mojej siostrze i innym napotkanym bliskim mi kobietom, ktore sa mamami. To dzien matki a nie dzien MOJEJ matki wiec nie widze problemu. Kazdemu jest zawsze milo dostac zyczenia czy kwiatka

Gość gość
moja mama również zmarła niedawno, tym bardziej życzenia złożę teściowej. Mój mąż bardzo lubił mamę, składał jej zyczenia, nie mam więc żadnego problemu. Dziwią mnie te nadęte, co matkę mają tylko jedną:D Durne zawzięte i wrogie matki polki :o pępki świata!

Gość gość
ale dla mnie to bez sensu i nie ma nic w tym z bycia bufonem dzien mamy to dzien mamy...od kiedy tesciowa jest wasza matka? czyli na dzien ojca powinnam zlozyc zyczenia mojemu tacie, tesciowi, wujkowi, wszystkim wujkom, dziadkom..no bo czemu nie? brat mojej mamy to przeciez bliska rodzina, blizsza niz tesciowa bo ta sama krew przeciez jest dzien tesciowej 5 marca! to komu mam skladac zyczenia tego dnia? mojej mamie ?

Gość daszaha
Skladam. Nie wazne, ze nie jest moja prawdziwa matka. Jest matka czlowieka, ktorego kocham najbardziej na swiecie :D Maz rowniez skalda zyczenia mojej mamie. My jakos zyjemy normalnie, bez nienawisci a zrobienie drugiej osobie przyjemnosci jest rowniez przyjemnoscia dla mnie.

Gość gość
niestety. dlatego mój mąz jest taki mily, bo chce zebym pojechala i zlozyla:(

Gość gość
ja nie muszę jeździć, wystarczy, że zadzwonię- przecież jesteśmy rodziną:)

Gość gość
...Nosimy to samo nazwisko, jest matką męża, nazywa mnie córeczką, jest babcią moich dzieci. Jest matką dla nas wszystkich, nie mam z tym problemu.

Gość gość
Ja mam jedna mame i tylko jej skladam zyczenia.Ja do tesciowej nawet mamo nie mowie,nie uznaje tego zwyczaju.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie w tym dniu nie odwiedzić razem z mężem i dzieckiem do teściowej i złożyć jej życzenia. Ona jest matką mojego męża i babcią naszego syna, nie mam problemów ze złożeniem jej życzeń i nazwanie jej matką. Jest takie powiedzenie - "Pokorne cielę dwie matki ssie". Do mojej mamy też pójdziemy w odwiedziny, mój mąż też jej złoży życzenia.