Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 goscica

Czy jest tutaj kobieta, ktora uwolnila sie od tyrana?

Polecane posty

Go艣膰 goscica

Czy jest tutaj kobieta, kt贸ra uwolni艂a si臋 z toksycznego zwi膮zku?Potrzebuje motywacji by to zrobi膰, nie tupne nog膮, bo us艂ysz臋, 偶e jestem zerem, albo mnie uderzy...chc臋 si臋 rozsta膰 z klas膮 ...jak? Targaj膮 mn膮 emocje...nie umiem powiedzie膰 do艣膰...do domu rodzinnego nie wr贸c臋, min臋艂o ju偶 kilka lat jak po k艂贸tni wyprowadzi艂am si臋 stamt膮d do niego...na zbyt wiele sobie pozwala...nie wiem co robi膰..nie oceniajcie mnie prosz臋, doradzcie... Kocham go wog贸le, czy si臋 uzaleznilam? Raczej kocham...ale wida膰, on nie skoro tak mnie traktuje czasami...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kant dupy
To nie mi艂o艣膰 tylko uzale偶nienie. Nie uzywaj s艂owa kocham w stosunku do niego, bo Ci sie wbije w m贸zg, mysl o nim jako o toksycznym uzale偶nieniu bedzie Ci 艂atwiej. No i musisz sobie zdawac sprawe, ze jak zdecydujesz ze odchodzisz to na dobre, bo kazdy krok w jego strone skonczy sie tym ze uzna ze moze wszystko i dostaniesz wp*****l zycia. Wiem co m贸wi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Wiele razy przechodzi艂am przy nim zdrady emocjonalne...niby mia艂am go zostawi膰 ale nic z tego...s艂odkie oczy...i wszystko by艂o po staremu(dla niego) chce si臋 wyprowadzi膰...wiem, 偶e rodzice mnie przyjm膮 , tylko co im powiem? Nie chce 偶eby wiedzieli w co si臋 wpakowalam...zawsze mam wyrzuty do siebie...偶e to moja wina, 偶e mnie wyzywa lub bije.. Chce p贸j艣膰 teraz i mu powiedzie膰 , 偶e to koniec... Nie 艣pi..ale jak to zrobi膰? Jak wsta膰, spakowa膰 si臋 i wyjecha膰, bez s艂owa, bez s艂uchania manipulacji? Jak si臋 z tego uwolni膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
Nie r贸b tego, bo jak Cie bije to jeszcze dojdzie do r臋koczyn贸w. Jak wyjdzie z domu spakuj sie, zostaw kartke ze to koniec, wylacz telefon i zniknij. 呕adnych kontakt贸w, 偶adnych chocby pisa艂 ze umiera

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Prosz臋 dajcie mi motywacj臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
On, gdy chcia艂am wyjecha膰, nie uderzy艂 mnie, ale powiedzia艂, 偶e w takim razie go nigdy nie kocha艂am...chce si臋 z nim po偶egna膰...chce si臋 rozsta膰 spokojnie...ale jak?

Udost臋pnij ten post

masz dzieci? jaesli tak zrob to dla nich. jesli nie-zrob to dla wlasnej przyszlosci. bo z takim czlowiekiem bedziesz traktowana jak nikt i tak bedziesz sie czula.A tego chyba niechcesz. Poza tym mozeszmiec prawdziwego mezczyzne,a nie damskiego boksera!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
Wyobra偶am sobie jak jest Ci ci臋偶ko, ale musisz zrozumie膰, 偶e to dopeiro pocz膮tek. Jesli nie odejdziesz, kiedys bedziecie mieli dziecko a on bedzie Cie bi艂 i poniza艂 przy dziecku, moze nawet bi艂 i je. Pomy艣l o tym, ze to wszystko sie pog艂ebi, bedziesz jedna z tych bitych, zastraszonych 偶on a z drogiej strony masz perspektyw臋 na normalne 偶ycie, kochajacego meza i fajne dzieciaki, spok贸j szacunek, wsparcie. Zas艂u偶y艂a艣 na to wszystko a to co m贸wi Tw贸j obecny partner to tylko zagrywki psychologiczne, wie co Cie zaboli i czuje w艂adze, kazde Twoje zawahanie to jego si艂a, jes jak wampir energetyczny, kt贸ry bedzie sie na Tobie pozywia艂 az calkiem opadniesz z si艂 i bedziesz chodzic jak w zegarku na jego zawo艂anie. Poczytaj sobie historie takich kobiet. One nigdy nie koncza dobrze, masz szanse na szczesliwe zycie tylko musisz przejsc przez drzwi i nigdy nie wracac, Nic wiecej. Zas艂ugujesz na szczescie a on Cie zniszczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Nie mam dzieci...nie jeste艣my ma艂偶e艅stwem...tyle, 偶e go kocham...ale ju偶 nie wytrzymuje jego braku szacunku...wiem, 偶e on si臋 nie zmieni, nie pasujemy do siebie...zawsze znalaz艂 pretekst, 偶eby mnie op******ic...nawet gdy ja stara艂am si臋 zmieni膰 siebie...wi臋c wiem, 偶e musz臋 go zostawi膰, tylko jak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Czytam to co piszecie i p艂aka膰 si臋 chce...ze wzruszenia.. Poza domem jestem silna, wiele os贸b powtarza, 偶e inteligentna...tutaj jestem jak totalne zero...najgorsze, 偶e on my艣li, 偶e nic z艂ego nie robi... Tylko raz przez 4 lata us艂ysza艂am od niego "przepraszam"...pami臋tam do dzi艣...

Udost臋pnij ten post

A moze szczera rozmowa miedzy wami,wyjasnij ze niechcesz tak zyc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Jak pr贸buje wyja艣ni膰, s艂ysz臋, 偶e p*****le bez sensu, i mam zamkn膮膰 mord臋, a jak ma dobry dzie艅, 偶e mam przesta膰 o tym m贸wi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
Bedzie ci臋偶ko przez jaki艣 czas, ale nied艂ugo poczujesz si臋 jak nowo narodzona. Jaby艣 zrzuci艂a kajdany i poznasz fajnego faceta o wiele lepszego niz ten, wtedy zobaczysz co to mi艂osc i jak dobrze posiedziec i porozmawiac z mezczyzna, kt贸ry Cie kocha i przy kt贸rym mozesz byc sob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goscica
Je艣li si臋 z nim rozstane , z nikim ju偶 nie b臋d臋, wstydz臋 si臋 siebie, jego zdanie na temat mojej c*pki cho膰by, 偶e jest du偶膮, sprawia, 偶e nie chce z nikim si臋 kocha膰, poza tym jak nie on, to nikt...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
Teraz tak Ci sie wydaje, bo Cie zniszczy艂 i zdo艂owa艂, ale z czasem od偶yjesz i znajdziesz szcz臋scie. Wiem co m贸wi臋, znam takie przypadki, bardzo blisko siebie mia艂am podobne, zawsze kobiecie odejscie z takiego zwiazku wychodzi艂o na dobre. Wychodzisz wyniszczona, ale p贸藕niej sie odradzasz i zaczynasz od nowa. Jasne, ze ciezko jest zaufac, ale znajdzie sie ktos kto zdobedzie do zaufanie i bedzie Ciebie wart. Nie marnuj czasu na niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
To on jest tym kamieniem, kt贸ry ci膮gnie Cie na dno, wiele kobiet ma podobne do艣wiadczenia, ale wychodza z tego i zyja dalej. Nie macie dzieci, nie jestescie ma艂zenstwem masz jeszcze szanse, pozniej bedzie gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja natomiast dam ci rad臋 偶eby艣 skorzysta艂a z pomocy psychologa bo od tyrana mo偶e uwolnisz si臋 wyprowadzaj膮c si臋 ale to jak opisujesz wasze relacje 艣wiadczy o tym 偶e potrzebujesz d艂ugoletniej terapii psychologicznej w og贸le nie wiesz czym jest zdrowy zwi膮zek. Facet jest typowym przyk艂adem kata a ty jego ofiar膮 i jak si臋 od niego uwolnisz daj sobie spok贸j z facetami na d艂u偶szy czas 偶eby艣 nie "wpad艂a z deszczu pod rynn臋".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
Jesli bedziesz potrzebowa艂a pomocy czy wsparcia to bardzo chetnie pomog臋, ale ten krok musisz zrobic sama. P贸藕niej juz bedzie tylko lepiej i w koncu zaczniesz zyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kant dupy
To prawda, tyle 偶e 70% sukcesu to odejscie, odciecie sie od zr贸d艂a problem贸w, pozniej zaczniesz nad soba pracowac, oczywiscie najlepiej z psychologiem. Odpoczac, pozbierac si艂y, nabrac wiary w siebie i znale藕膰 porz膮dnego faceta. Wszystko mozna zrobic, ale nie z tym baga偶em jakim jest ten facet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja odeszlam od tyrana.dostalam porzadny wp*****l i musialam uciekac!!!!!bo by mnie zabil....codzienne szmacenie przez 2dlugie lata.minelo 6 lat a ja....dalej jestem w psychicznym dole.nie potrafie zapomniec tego mimo iz jestem teraz z cudownym facetem co nawet muchy nie zabije

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Macie swoich bad boyow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka8484
Witaj. Wiele razy udziela艂am sie tu na forum,szuka艂am pomocy dla siebie. By艂am w toksycznym zwi膮zku. Zako艅czy艂am go po 6 latach i 7 miesi膮cach. Nie jeste艣my razem od 9 miesi臋cy. Teraz pluje sobi w brod臋,偶e tak d艂ugo to ci膮gn臋艂am,my艣l膮c jako艣 to b臋dzie ,on si臋 zmieni,przecie偶 mnie kocha, usprawiedliwiaj膮c go na ka偶dym kroku,robi艂am co chcia艂,bo ba艂am si臋 wybuchu z艂o艣ci. G贸w...prawda,on mnie nawet nie kocha艂. Nie mo偶na kocha膰 i tak poniewiera膰 drug膮 osob膮. By艂am wyzywana,od debili,idiotek,kretynek,pustak贸w,zamknij ryj,spierd... i takie tam. Kiedy si臋 nie k艂贸cili艣my by艂o okey, ale jak dosz艂o do k艂贸tni wpada艂 w sza艂. Wyzywa艂,poniza艂, poniewiera艂, demolowa艂 mieszkanie,niszczy艂 rzeczy. Morze 艂ez przez niego wyla艂am,coraz na tabletkach uspokajaj膮cych, nie mog艂am skupi膰 si臋 w pracy, wieczne nerwy,偶ycie w stresie. Dochodzi艂o do r贸znego rodzaju sytuacji o kt贸rych nie chce tu nawet pisa膰. Wiele razy my艣lalam o odej艣ciu,mysla艂am sobie nie chc臋 tak 偶y膰,i marnowa膰 sobie 偶ycie. Ale tyle lat razem jakie艣 przyzwyczajenie,nie wiem czy by艂a tam mi艂o艣膰,z perspektywy czasu nie wiem. Rozstawali艣my si臋 i wracali艣my,tak by艂o w k贸艂ko.K艂贸tnie,rozstawanie ,godzenie i dalej to samo. Miarka sie w ko艅cu przebra艂a, coraz ci臋偶ej by艂o z nim 偶yc. Mimo wsp贸lnego mieszkania, wsp贸lnych rzeczy,plan贸w,d艂ug贸w,zar臋czyn powiedzia艂am do艣膰. Co艣 we mnie p臋k艂o. Wiedzia艂am,偶e jakby nie wiem jak prosi艂 nie wr贸c臋. Ba艂am si臋 jak to b臋dzie. Ale nie wiedzia艂am,偶e b臋dzie a偶 tak dobrze jak jest teraz. Mam nowego partnera,kt贸ry jest po prostu wspania艂y. Nie wiem jak ja mog艂am 偶y膰 z tamtym cz艂owiekiem, marnowa膰 czas ,zdrowie,偶ycie. Gdybym tylko wiedzia艂a jak si臋 potoczy moje 偶ycie przerwa艂a bym to wcze艣niej. Walcz o siebie dziewczyno,nie warto sie tak m臋czy膰,cierpie膰,naprawd臋 nie warto!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelka8484
Po paru miesi膮cach od rozstania poczu艂am sie jak nowonarodzona,wolna,szc臋艣liwa, naprawd臋 nie da sie tago opisa膰,chcia艂o mi si臋 w ko艅cu zy膰. Kurde az mnie 艣ciska w dolku jak pomy艣l臋 o tym zmarnowanym czasie,najlepsze lata mojej m艂odo艣ci. Ale nie ma co p艂aka膰 nad rozlanym mlekiem,dobrze,偶e jest teraz tak jak jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciotka bardzo dobra rada
Chcesz si臋 z klasa rozsta膰 z gostkiem, kt贸remu brakuje klasy? To z gruntu rzeczy niemo偶liwe. Wi臋c pakuj manatki i odejd藕 dla w艂asnego dobra. Wy艂膮cz telefon, nie odpowiadaj na maile. Chyba juz dotar艂o do ciebie, 偶e on sie nie zmieni. Wi臋c pod 偶adnym pozorem nie wracaj - cho膰by umiera艂 z t臋sknoty. Nie umrze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem w trakcie uwalniania si臋, sprawa w s膮dzie, ale powiem Ci tak Jak to zrobisz, to te偶 si臋 uwolnisz. na wszelkie rady odpowiadasz, albo my艣lisz "NIE" ja tego nie zrobi臋 bo... co艣 tam. No wi臋c zacznij my艣le膰 "TAK" P贸jd臋, powiem, zrobi臋, odejd臋, nie odezw臋 si臋, plun臋 w oczy. To on jest tym zerem i odwraca ci膮gle sytuacj臋 偶eby艣 ty czu艂a si臋 winna tego, 偶e on jest chamem. Pojmij to i zr贸b przeciwnie do tego co robisz. Nie da si臋 go odmieni膰, on ci臋 po prostu nie szanuje i tak ju偶 b臋dzie. Sama zdajesz sobie z tego spraw臋, wi臋c zr贸b co艣 dobrego dla siebie. Kopnij go w d**臋 zanim on kopnie Ciebie. I jeszcze jedno. Nie ukrywaj niczego przed rodzicami i znajomymi. Rozpowiedz wsz臋dzie i wszystkim jaki on jest, co robi. To on ma si臋 wstydzi膰 swojego zachowania a nie Ty rozumiesz? Powiedz rodzicom, wr贸膰 do nich, przyznaj im 偶e mieli racj臋. Oni to widzieli du偶o wcze艣niej jaki on jest, a Ty za艣lepiona bo kocha艂a艣 polecia艂a艣. Widzisz, nie warto by艂o popada膰 w konflikt z rodzin膮 z jego powodu. 呕ycz臋 Ci poznania warto艣ciowej osoby, hej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dobra rada: " Rozpowiedz wsz臋dzie i wszystkim jaki on jest, co robi. To on ma si臋 wstydzi膰 swojego zachowania a nie Ty rozumiesz? " I jeszcze KONIECZNIE przeczytaj ksi膮偶k臋 Robin Norwood"Kobiety kt贸re kochaj膮 za bardzo". Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tkwilam w takim zwiazku 12 lat przez pierwsze 2 lata myslalam ze jest nawet bardzo dobrze pozniej bylo coraz gorzej na poczatku wszyscy ktorzy widzieli widzieli nasze malzenstwo twierdzili cyt." na poczatku jest tak zawsze, przezywacie pierwszy kryzys, musicie sie dotrzec" itp. itd czekalam, czekalam, czekalam, ale na co i po co? a po to, by potem mogl mnie ponizac, wyzaywac, nawet rekoczyny niezaleznie od tego czy bylismy sami czy wsrod znajomych x x x chcialam odejsc, ale balam sie wystarczyl jeden dzien jego w miare normalnego zachowania i czulam sie cala w skowronkach nawet nie wierzylam, ze on potrafi byc i moze,byc, az tak perfidnym czlowiekiem i katem emocjonalnym, fizycznym x x x stalam sie wrakiem czlowieka, bez zadnych ambicji, przyszlosci potrafil ze mnie zrobic taka niemote w kazdym calu az balam sie wyjsc do ludzi, do pracy, wstydzilam sie mialam wrazenie, ze kazdy sie na mnie przyglada wytyka palcami i sie wysmiewa x x x dzieki pewnej osobie, ktora wziela mnie w ryzy, odzylam zostawilam go, zmienilam prace, poszlam na studia zaoczne, wynajelam malutka kawalerke (przy pomocy znajomych) nachodzil mnie w pracy pozniej w wynajetym mieszkaniu kontrolowal na odlegolosc ale sie nie poddalam x x x wzielam rozwod z orzeczeniem o winie po ktorym probowal mnie jeszcze zastraszac ale z marnym skutkiem teraz jestem szczesliwa kobieta, z w wolnym zwiazku kilkuletnim, z od poczatku naszej znajomosci wolnym mezczyzna z rocznym dzieckiem x slubu juz nie chce, o nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dodam jeszcze do powyzszego wpisu x x x teraz eks maz jest zapijaczonym wrakiem czlowieka ktorego nie tylko ja opuscilam ale tez wszyscy jego i nasi wspolni znajomi i to bez zadnych komentarzy z mojej strony x x x juz przestali dawac ludziom durne rady "dotrzecie sie, trzeba przetrzymac"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzaszczuta
Przez rok czasu ufnie wierzylam ze b臋dzie dobrze... Pomylilam sie i mam do siebie straszny 偶al ze nie odeszlam po pierwszym policzku w twarz za zbyt wzywaj膮cy makija偶. Mia艂am jednak w sobie tyle si艂y aby przez ten czas pisa膰 w malutkim zeszyciku wszystkie przykro艣ci jakie mnie z jego strony spotka艂y i teraz kiedy jest mi bardzo ci臋偶ko czytam to wszystko i wiem ze zrobilam dobrze. Mam wsparcie w艣r贸d kilku przyjaci贸艂 reszta si臋 ode mnie odwr贸ci艂a pomaga mi rodzina i my艣l ze to toksycZny zwi膮zek. Wytrzymam ta cisz臋, cho膰 skr臋ca mnie 偶eby do niego napisa膰 zadzwoni膰 powiedzie膰 ze kocham ale nie mog臋 tegon zrobi膰. Zmanipuluje mnie i po raz kolejny pozbawi szacunku do samej siebie. Dla ka偶dej kobiety radze aby zrobi艂a tak samo. Ludzie si臋 nie zmieniaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powinnas odejsc od niego.bo on cie moze zniszczyc.

Udost臋pnij ten post