Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to na pewno dlatego

poronilam przez seks

Polecane posty

Gość to na pewno dlatego

Podejrzewam, ze przez seks, bo pewnosci nie mam. Bylam w 7 tygodniu ciazy, w srode z mezem sie kochalismy bardzo ostro, lubimy seks ostry naprawde, lekkie sm, ale bez zadnej wyraznej przemocy. Po seksie bolal mnie strasznie brzuch, w dole brzucha tez i to tak bardzo. W nocy wstalam i mialam plamienia, pomyslalam ze zdarza sie czasem. O 6 rano obudzil mnie strasnzy bol, rpzescieradlo bylo we krwi. Pojechalismy do szpitala i jak sie okazalo to poronienie. Pytalam lekarza czy to przez seks, ale powiedzial, ze niekoniecznie chociaz to niewykluczone. Teraz tak sie zastanawiam nad tym, moze ktoras z was miala podobnie?

Gość to na pewno dlatego
zadna tutaj nie poronila?

Gość mam juz dosyć
ogólnie poronienia w tak wczesnej ciazy nie nalezą do rzadkości, ale myslę, że taki ostry seks tez mógł byc tego przyczyną. Nie wiaodmo czy ciąża nie była zagrożona itp

Gość to na pewno dlatego
zabilismy? nie wypisuj dziecko glupot

Gość zxzx
Cóż, widać ciąża nie była całkiem zdrowa albo było naprawdę ostro (skoro miałaś potem straszny ból brzucha -pewnie skurcze się pojawiły).

Gość pennyyy
w tak wczesnej ciąży to nic nie wiadomo. ja poroniłam dwie, też myślałam, że przez seks, bo poronienie następowało w drugiej dobie od stosunki (wcale nie ostrego). okazało się inaczej - zarodek i tak był martwy wczesniej (mam trombofilie) a seks tylko przyspieszył "wydalenie" obumarlego zarodka. tak czy owak, ja bym uważała do 3 miesiąca, nawet jeśi lekarz nie mowi ze ciąza jest zagrozona, no bo przecież skąd moze wiedziec tak wczesnie, gdy nie ma przesłanek typu skurcze czy szyjka.

Gość to na pewno dlatego
lekarz mowil, ze nie ma co sie obwiniac, ze do 12 tyg sie zdarza i nie ma co sie przejmowac. Ja doskonale o tym wiem tylko zastanawia mnie to czy od seksu jest to mozliwe, bo kolezanka miala podobnie, w 8 tygodniu kochala sie, potem bol brzucha czula i poronila. I tez przyczyny zadnej niby nie bylo

Gość KAFE X
O Boze:((

Gość to na pewno dlatego
zastanawia mnie to bardzo, bo kolezanka twierdzila, ze do 12 tygodnia lepiej sie wstrzymac, ale mi sie wydaje to sreasznie dlugo

Gość wiedziałaś, że jestes w ciąży
więc dlaczego uprawialiście ostry seks? jednak ciaza to pewne ograniczenia. Trzeba pytać się gina cyz nie ma przeciwwskazań do seksu i moim zdaniem seks nie powinien byc ostry.

Gość to na pewno dlatego
skoro ciaza nie byla zagrozona to dlaczego mielismy sie nie kochac? Ginekolog nie widzial zadnych przeciwskazan, co innego jakby ciaza byla zagrozona.

Gość wiedziałaś, że jestes w ciąży
trzeba umiec rozróżnić co to seks a co to ostry seks podchodzący pod sm.

Gość to na pewno dlatego
no tak, ale przeciez maz nie nie bil po brzuchu ani nie kopal:D Seks ostry czyli szybki i intensywny, troche ostrych slowek, klepania po pupie, ale przeciez nie jakies wkladanie reki czy kija do pochwy:O

Gość to na pewno dlatego
poza tym seks podchodzacy pod sm to wizanie, ciagniecie za wlosy, klapsy ale zadna z tych rzeczy nie wplywa na uszkodzenie plodu.

Gość gość
Mnie lekarz powiedział że do 12 tygodnia ciąży lepiej bym wstrzymała się od seksu połączonego z orgazmem i wszelkimi pieszczotami do tego prowadzącymi i tak też zrobiłam. Ja nie miałam problemu by wytrzymać bo to nie jest rzecz z którą nie da rady poczekać. Jesteśmy dorosłymi ludźmi a nie zwierzętami którymi rządzi popęd . W opisu wynika że to seks był powodem poronienia , cieżko byłoby powiedzieć że nie.

Gość mama dwóch dziewczynek
Seks może wywołać skurcze, które z kolei mogą być niebezpieczne w ciąży; możliwe, że u Ciebie tak się właśnie stało ;-(

Gość to na pewno dlatego
tez mysle,z e to przez seks, no coz nastepnym razem bedziemy bardziej uwazac;)

Gość to na pewno dlatego
nie pisz takich glupot, nikogo nie zabilismy. Jestesmy malzenstwem, ktore ma bardzo udane pozycie skoro wiec nikt nam nie powiedzial, ze seksu do 12 tyg uprawiac nie wolno to skad moglismy wiedziec??? Myslalam, ze to normalne ze ludzie sie bzykaja przeciez lekarz nie powiedzial, ze ciaza jest zagrozona.

Gość to na pewno dlatego
jestescie smieszni:) Pietno? zabicie? Boze ludzie opanujcie sie. Skad moglam wiedziec, ze nie wolno uprawiac seksu jesli ciaza nie ejst zagrozona. Gdyby byla to przeciez bysmy sie w ogole wstrzymali.

Gość gość
Mi lekarz też nic nie mówił ale ja mam rozum i wiem że ciąża to taki stan kiedy z pewnych rzeczy się rezygnuje na rzecz maleństwa. Podczas pierwszego trymestru trzeba uważać najbardziej. Kurde myślałam że człowiek nie jest zwierzakiem i potrafi panować nad niektórymi rzeczami ale jak zwykle myliłam się. I zgadzam się z niektórymi przedmówcami że z twojej winy zmarł kolejny aniołek.

Gość to na pewno dlatego
tepa dzido? co za slownictwo i zyczysz mi bym dzieci nie miala? co za matki musza byc na tym forum:O

Gość MCMLXXV
jak to nikogo nie zabiliście-a dzieciaka juz nie ma. bo seks wazniejszy

Gość to na pewno dlatego
ale ja nie wiedzialam, ze nie wilni sie kochac przez 12 tyg!!!! Pytalam lekarza i nie zabronil, nie tylko ja nie wiedziala, bo kolezanka tez wiec nie jestem jedyna osoba, ktora nie miala o tym pojecia:O

Gość MCMLXXV
jak to nikogo nie zabiliście-a dzieciaka juz nie ma. bo seks wazniejszy

Gość to na pewno dlatego
po pierwsze bue wiadomo dlaczego poronilam, skoro lekarz tego nie wie to chyba my tym bardziej. To tylko przypuszczenia, bo kolezanka miala podobnie dlatego szukam podobnych przypadkow. Po drugie nie zabilam, bo to byl zarodek, moze nawet z powaznymi wadami i dlatego zostal poroniony.

Gość lauferkaa
tak, powtorze ci bo widac nie kumasz -jestes tępą dzida,myśląca wylacznie c*pskiem....fagasa tez masz niezlego,ilu jest rozsadnych facetow, ktorzy na czas ciązy partnerki potrafia nawet sobie fiuta na supeł zawiązac byle sie nic nie stalo... zenada,moze podwiaz sobie jajowody tania dziwko...

Gość to na pewno dlatego
lauferkaa tania dziwko? ty tez nia jestes w takim razie jesli sie bzykasz z mezem. Fagas? tak mowisz do swojego meza mam rozumiec? Masz slownictwo jak jakis menel z rynsztoka. Nie bede rozmawiala z kims kto mysli, ze klasa to slowo powiazane tylko z edukacja.

Po pierwsze, zarodek to nie dziecko. Po drugie, seks jest jak najbardziej dozwolony w czasie ciąży, jeśli nie jest zagrożona i nie otrzyma się przeciwwskazań od lekarza. Przyczyn poronienia może być pięćset sto dziewięćset. Ale wy oczywiście wiecie najlepiej bo jesteście alfą i omegą :/.

Gość to na pewno dlatego
gdybym wiedziala to bym przeciez nie uprawiala seksu, mam wrazenie, ze niektorzy nie rozumia co pisze. Moja kolezanka miala podobnie i tez sie zastanawiala czy to przez seks, bo jej lekarz tak jak i mi seksu nie zabronil. Takze to nie jest tak, ze lekarz powiedzial, ze nie wolno a my swoje.