Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojnie.....

zmiana w piersi

Polecane posty

Gość spokojnie.....

Jakie macie doświadczenia z tym tematem? Jestem na etapie wykrycia ZMIANY, za 2 miesiące biopsja. Tak postanowił lekarz, to znaczy że już jest źle prawda?

Gość spokojnie.....
ja nie wyczuwam, ale na usg widać, generalnie kazał nie macać

Kazał nie macać? Przecież kobieta powinna się badać regularnie. Moim zdaniem nie masz się o co martwić. Niewiele kobiet wie, że 90% z nas ma w piersiach guzki - nieszkodliwe włókniaki, o których istnieniu nie wiemy, bo ich nie czujemy. Mój ginekolog-onkolog powiedział mi, że nawet jego 11-letnia córka ma już włókniaki, choć prawie nie ma biustu. Biopsję zrób, to nic strasznego. Nie myśl o najgorszym, bo wiem jak takie myśli dają popalić. Sama jestem po usunięciu dwóch guzów, które były wyczuwalne "na dotyk" i przekonałam się, że więcej stresu napędzamy sobie same niż jest rzeczywiście powodów, żeby się stresować. Glowa do góry. :)

Gość spokojnie.........
dziękuję za pozytywny post, faktycznie moja psycha trochę siadła, dookoła tyle chorób, strach jest dość duży, czasem jak patrzę na swoją 3 letnią córkę to mam łzy w oczach, że może coś mi być. Skoro to nie torbiel, to czy włókniak wymaga biopsji..?

Gość spokojnie.........
nie dodałam, że lekarz stwierdził na usg że to nie torbiel

Najbardziej przygnębiającym dla Ciebie ,jest ten długi okres wyczekiwania na biopsję. Musisz w tym czasie starać się o dystans do tego co cię czeka, myślenie ciągle o tym nic nie zmieni, a możesz osłabić psychikę. Arion-bioenergoterapeuta.