Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślę że mam tasiemca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 21 lat jestem mężczyzna. Mam taki problem otóż jestem bardzo szczupły waźę 60kg przy wzroście 178cm..jem często dosłownie co trochę mi się jeść chce zjem coś najem się i za pół godziny znów mam chęć coś zjeść i tak ciągle jem przed snem tłuste rzeczy ale to nie pomaga też.. Problem że nie mogę przytyc nawet grama :/ bracia moi są dobrze zbudowani widzę że wgl mają inna budowę ciała odemnie nie takiego chudzielca jak ja u mnie w rodzinie nie było szczupłych aż tak ludzi . Okres dojrzewania dawno mi minął więc powinienem już coś tyc ale stoję w miejscu denerwuje mnie to powoli .. Myślę że przez ten ciągły apetyt częste głośne burczenie w brzuchu że aż droga osoba to słyszę gdy od rana np do 11 nic nie zjem oraz dziwny posmak w ustach po przebudzeniu nasuwają mi myśl że może mam tasiemca ? Proszę pomoc mi jak wykryć tasiemca czy od razu mam się udać do lekarza .

Gość adasasa
Do lekarza i to szybko tasiemiec , Lambria itp moga byc rózne przyczyny zrobisz badania , kupke do pojemniczka i zobaczysz .Wiem ze takie robale nie lubia kapusty kiszonej i soku z niej :) Powodzenia

Gość gość
ja tasiemca wypłukałem 2 litrami coli. wyskoczył jak oparzony. złapałem dziada, założyłem mu obrożę, teraz często przypinam mu smycz i wychodzę z nim na spacer czy to knajpy na piwo:classic_cool:

Gość gość
Właśnie dzisiaj mam iść do lekarza po zwolnienie z pracy bo mam rożyczke :/ jestem na czczo to może od razu dziś zanióse kał do badania?

Gość adasasa
To idz masz pojemnik nie wiem jak to jest z rózyczka czy mozesz robic badania czy ?

Gość gość
No właśnie niewiem . Najlepiej pójdę powiem jak jest i że chciałem jakieś badanie na wykrycie tasiemca . Bo naprawdę ciągle jem a nie widzę nic po sobie jeszcze ten posmak w ustach dziwny już od około 4 lat go mam ogólne osłabiony jestem często śpiący do tego bardzo często ziewam i to nie z niewyspania.. Czasem jak czuje po sobie że nie jestem głodny ale muszę jakąś kanapkę zjeść :/

Gość adasasa
To moze byc objaw jakiejs choroby napewno .Nie koniecznie tasiemiec moze tarczyca zadbaj o siebie .Zycze powodzenia i pozdrawiam oraz duzo zdrowia

Gość dix ae
Objawy tasiemczycy: bóle głowy; znużenie, bezsenność, osłabienie; nadmierna pobudliwość; brak apetytu lub wilczy głód; spadek masy ciała; wysypki (np. pokrzywka); nudności, wymioty; biegunka, bóle brzucha. Uwaga! Tasiemczyca może przebiegać bezobjawowo.