Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michal Paryz

Jakie prezenty dla rodziny po powrocie z zagranicy?

Polecane posty

Gość Michal Paryz

Witajcie dziewczyny! Pisze tutaj, na tym forum bo wiem ze kobiety sa najlepszymi pomyslodawcami jesli chodzi o kwestie podarunkowa :) Nazywam sie Michal i w tym roku koncze 20 lat. Wyjechalem z kraju na okres 5 miesiecy i przez ten czas nie widzialem sie z rodzina. Mam brata 14 lat, babcie, mame i tate jako osoby ktorym chce sprawic podarunek. Jak myslicie dziewczyny jaki procent z zarobku powinien byc przeznaczony na prezenty? I jakie ciekawe prezenty moge kupic mojej rodzinie? Moze ktoras z was mieszka we Francji i zna jakies ciekawe oryginalne rzeczy ktore swietnie nadawalyby sie na prezenty? Moj budzet na czysto po powrocie do kraju bedzie wynosil 13.000 prosze nie komentowac tej kwoty bo ja bylem tutaj w Paryzu nie tylko dla pracy ale takze dla zabawy :) Bardzo prosze o pomoc :)

Gość gość
samsung galaxy s4 np🖐️

Gość Michal Paryz
no dobrze ale ja nie napisalem budzetu na prezenty tylko ogolnie ile bede mial na czysto.. na prezenty chce wydac maximum 500 euro. Nastepne pytanie co i dla kogo? Samsung nie wydaje sie ciekawym prezentem.. Samsunga mozna kupic w Polsce

Gość hermionaona
tacie jakieś alko, mamie i babci - torebkę albo apaszkę, bratu może jakiś gadżet - mp3/mp4, słuchawki, gra

Gość Michal Paryz
hermionaona Alkohol dla ojca odpada :) Wydaje mi sie ze jak na 5 miesiecy do zbyt slabe prezenty:) Nie obrazaj sie :)

Gość hermionaona
apaszka np. Hermesa (od 300 do ponad 1000zł) czy markowa torebka nie będą kosztowały mało. A 5 m-cy za granicą to wcale nie tak dużo...

Gość gość
samsunga niby można kupić w PL, ale przecież pewnie nie stać brata na to

Gość gość
samsunga niby można kupić w PL, ale przecież pewnie nie stać brata na to

Gość gość
Ma ktos jakies ciekawe prezenty. Ktora z was ma jakies pomysly na szczegolne prezenty? etc Jakie prezenty chcialybyscie dostac z zagranicy? Oczywiscie w rozsadnych cenach

Gość gość
Ma ktos jakies ciekawe prezenty. Ktora z was ma jakies pomysly na szczegolne prezenty? etc Jakie prezenty chcialybyscie dostac z zagranicy? Oczywiscie w rozsadnych cenach

Gość lgsgag
Torebka Coco Chanel :D

Gość Michal Paryz
Jak dla mnie 5 miesiecy to duzo :D Zastanawiam sie czy apaszka Hermesa bylaby odpowiednim prezentem. To jest malo a jednak nie tak malo :) Glupio tak tylko z apaszka. Chcialbym tutaj kupic jakis bardziej pamietny prezent. Moja mama bardzo rzadko chodzi w apaszkach. Babcia juz czesciej. Od kupna telefonu tez odchodze bo jak dla mnie jest za mlody na dobry telefon. Ma swoj nawet dobry.

Gość hermionaona
perfumy Kenzo, Chanel, Dior

Gość Michal Paryz
Igsgag Chyba mnie nie stac ;/

Gość Michal Paryz
hermionaona Temat perfum juz bardziej mi sie podoba. Moze jakis duzy flakon zeby starczyl na dluzej? Jaki jest tutaj dobry brand po sredniej cenie? Czy te ktore wymienilas sa bardzo drogie? Moge sprawdzic w internecie ale ceny moga sie wachac. Moze warto zapytac osoby ktora orientuje sie w temacie. Rozumiem, ze jestes z Paryza?

Gość hermionaona
kosmetyki, francuski szampan

ja przewaznie w polsce jestem na swieta, wiec robie rodzinie paczki ze slodyczami z portugalii, bratu kupuje cos z nike - np koszulki do kosza, bo lubi, zawsze mam ze soba portugalskie wino, muszle, mamie cos z bizuterii, z tata zawsze mam problem :D 2 lata temu kupilam im zestaw fondue do miesa

Gość gość
miniaturki wiezy Eiffla, coś z disneylendu dla brata, dla mamy torebka, dla ojca jakies polo

Gość hermionaona
Dior czy Chanel w PL to cena koło 300zł za 50ml, tam na pewno znajdziesz dużo tańsze. Nie kupuj większego flakonu, lepiej 2-3 różne. Ojciec też pewnie byłby zadowolony z markowych perfum

Gość Michal Paryz
lady love No wlasnie z tym ojcem to chyba bedzie najwiekszy problem :) Apropos lokalnych produktow moze uda mi sie kupic jakies czekolady.. Nie wiem.. Tez myslalem o jakichs ciuchach dla brata ale nie bardzo orientuje sie czy funkcjonuja jakies tanie sklepy z firmowa odzieza tutaj w Paryzu. Moze ktos cos wie? hermionaona Dobry pomysl kosmetyki. Masz konkretnie jakies sprawdzone na mysli z ktorych cieszyla by sie kobieta? Przepraszam nie znam sie na tym i jak cos kupio to prezent moze okazac sie nie trafionym :/

Gość hermionaona
A byłeś w Galerii Lafayette ?

Gość Michal Paryz
Hermionaona 2-3 flakony to juz prawie tysiak na osobe:D nie ma jakichs tanszych a nadal dobrych? nie, nie ojciec nie bylby zadowolony.. ojca jedyna rozrywka to palenie papierosow. myslalem o fajnej zapalniczce i slodyczach ale okazalo sie ze pierwsza lepiej wygladajaca zapalniczka oscyluje w granicach 400 zlotych:/

kawa (inny smak niz w pl), wino (francja to place to be jesli chodzi o wino), musztarda z dijon (slynna), akwarele spod wiezy ajfla... absint, kier, pastis... sery.

Gość hermionaona
u nas kosztują 300zł, tam jest taniej :) Jeśli jesteś z Paryża to może odwiedź Fragonard - fabryka perfum

Gość Michal Paryz
Nie bylem w Galerii La Fayette. Ale mam ciuchy stamtad ktore byly zamowione przez internet. Tam mozna cos fajnego zlowic? Nie mialem zbyt duzo czasu na chodzenie gdziekolwiek dopiero teraz bedzie na to czas :) Gosc - Jestem chlopakiem :) zaraz rzuce okiem na Twoj link :)

Gość gość
bratu kup beret i bluzke w paski 🖐️

Gość hermionaona
sery odpadają, współpasażerowie umrą, no chyba, że autor będzie miał małą lodóweczkę