Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrrręcona

WSG Bydgoszcz

Polecane posty

Gość zakrrręcona

Szukam opinii o tej szkole. Jak się studiuje w tej szkole. Głównie chodzi mi o filologię angielską ale chętnie poczytam też o innych kierunkach.

Gość gość
Też wybieram się na tą uczelnię i przyłączę się do tematu

Gość zakrrręcona
Ktoś coś wie??

Gość gość
Przecież macie inne fora na temat tej uczelni.:-)

Powiem tak...opinia ciągnie się za studentami tej uczelni długo. Przynajmniej było tak w moim przypadku i osób po kierunku, który tam skończyliśmy - architektura i urbanistyka. Jest to bardzo krzywdzące ponieważ w trakcie rozmów o pracę potencjalny pracodawca był zainteresowany zatrudnieniem do momentu pytania o uczelnię. Wtedy się słyszało, że nie chcą nikogo z WSG gdybym była z UTP to by mnie zatrudniono. I nie ważne, że po 1 roku wykonywałam już samodzielnie projekty budowlane, starałam się zdobywać doświadczenie poprzez praktyki i luźna współpracę z kilkoma biurami (właśnie mając na uwadze fakt, że jest to mimo wszystko prywatna uczelnia). Wykładowcy na tym kierunku sprowadzani byli z Gdańska, Poznania, Wrocławia, z Niemiec czy też Hiszpanii. Byli też i z UTP. A obecnie UTP ściągnęło do siebie kilkoro wykładowców z WSG. W chwili obecnej mam pracę (z polecenia oczywiście, niestety inaczej wtedy nie było opcji, ale od czegoś trzeba było zacząć). Powiem więcej... mam nadmiar pracy, bo prócz stałej mam również sporo zleceń aż momentami doba za krótka. Niedawno nawet student magisterki z UTP zgłosił się do mnie żeby zrobić mu projekty zaliczeniowe u wykładowcy który był moim promotorem - nie było opcji, żebym do tego rękę przyłożyła chociażby z samej zasady. Jeśli chodzi o inne kierunki znam osoby po dietetyce czy tez turystyce i świetnie sobie radzą. W każdym bądź razie ma się duże szanse na zagraniczną wymianę studencką. I tu wielki plus. I osób chętnych żaby skorzystać jest mało więc się ma duże szanse. Zazwyczaj się boją czy dadzą radę - a z tych, którzy wyjechali i których znam nie ma takich co by nie dali.