Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

afii po punkcji to normalne ze trochę boli, dużo odpoczywaj i dużo pij. u mnie w klinice na drugi dzień do punkcji dzwoni się do laboratorium i wtedy informują ile się zaplodnilo i do którego dnia maja zamiar hodowac( 3-5 dzień) i wtedy mniej więcej mowia kiedy transfer. Najlepiej jak sama zadzwonisz to powinni Ci powiedzieć ile się zaplodnilo, itd powodzenia!

Gość afii
Stefania 31 Bardzo Ci dziekuję Kochana!! Jestem troche spokojniejsza :) Zaraz zadzwonię :)

Gość gość 29
Hej.Mam do Was małe pytanie.Czy podając dwa zarodki nastepuje ciąża bliźniacza?I co jeśli jedno obumrze?Jest szansa ze drugie się rozwinie w normalna ciąże?Moje pierwsze in vitro dlatego nie bardzo wiem jak to jest.Pozdrawiam.

Gość29, jeśli podadzą 2 zarodki, niekoniecznie muszą się oba przyjąć. Ja miałam podane 2 a ze mną został jeden i ciąża się rozwija normalnie.

Gość gość 29
Czyli moge być spokojna ;) Myślałam że albo dwa się przyjmą albo żaden.Dziękuję Wam za szybką odpowiedź :) Kochane jesteście i 3mam kciuki :)

Gość gosć 29
Kobietki a jeszcze jak to jest z mrozakami? Opłatę uiszcza się w dniu transferu za przechowanie reszty?

To chyba zależy od kliniki ale wydaje mi się, że wszystkie należności trzeba od razu uregulować przynajmniej my tak mieliśmy z nasieniem zarodki mam zamrożone ale to było na NFZ to nie płaci się za 3 lata przechowywania dalej trzeba już płacić

gość29 każda klinika ma jakieś swoje procedury więc najlepiej będzie jak zapytasz w swojej. My płaciliśmy za cały "program" z góry, który obejmuje przechowywanie przez rok, później trzeba dopłacać. * Stefania31 powodzenia na jutrzejszym transferze :) ** Ella33 kiedy testujesz?

Madziula30 fajnie że już - nareszcie :) jesteście w domku. Jesteś bardzo dzielna i Twoja córeczka też. Pozdrawiam serdecznie :) Emilik dzięki, ale gorzej znoszę stymulację tym razem. Kuruj się i wracaj do walki w kwietniu! :)

Gość pełna nadziej
witam tez jestem po in vitro .To moje drugie podejscie bo pierwsza kompletna klapa. Ja pcso a M sąłbe plemniki po chemi . Podano mi blastocyste 4AA jestem drugi dzien po transferze. Ktos tez miał blastusia podany ??

Pelna nadziej ja mialam dziś podane 2 blastocysty. To moje 3-cie podejście i pierwszy raz mam podane zarodki 5 dniowe. Tez mam PCO.

Gość pełna nadziej
stefania to trzymam kciuki a jakie te blastusie byly ?? jestes na rzadowym programie czy prywatnie?? kurcze ja tez zaciekle walczylam o dwa blastusie ale sie nie zgodzili bo nie mam 35 lat :/

Gość pełna nadziej
aha jakie leki bierzesz??

Pełna nadziej lecze sie w niemczech i tu nie podaja takiej oceny jak ty masz, mówią ze ladne i tyle. Biore dowcipnie progesteron, jakieś 100 mg.

Gość pełna nadziej
jak ładne to to aa albo bb a kiedy mzna najwczesniej robic test ?

Gość pełna nadziej
ja tez biore progesteron luteine 3 razy dziennie po 1oo i dhuphaston tez 3 razy dziennie oraz proghinove no i dodatkowo tabletki dla kobiet w ciazy omege3 i łykam olej lniany bo ponoc pomaga w zagniezdzeniu.. mozna duzo o tym poczytac :)

No wlasnie też nie wiem kiedy test. Przy 3dniowych kazali czekac 14 dni, więc mysle ze możemy za 10 dni zrobic. A ty jak myślisz?

Gość aluta
Dziewczyny a jak długo miałyście obrzęk brzucha po punkcji?I czy też tak Was bolało? ;(

Gość pełna nadziej
ja zrobie test w czwartek a co a z krwi w piatek zobaczymy :) mi mowili ze po 10-12 dniach moge probowac ale czytalam na forum ze dziewczyna wychodzilo z krwi juz 7-8 dnia :) co do obrzeku to tak juz jest aluta wiesz... ja przyznam ze przy tym in vitro mam mniejszy obrzek niz po poprzednim .. moze dlatego ze troszke wiecej sie ruszam i jem duzo owocow i warzyw :) w sumie na poczatku po punkcji mialam problem z zaparciami i wypilam herbatke z senesu i juz jest ok do dzis :)

Gość afii
Ja mam to samo :( Jutro transfer a mnie wszystko boli jak po wypadku i do tego mam wieeelki,nabrzmiały brzuch :( Straszne uczucie.Biorę 3x dziennie dopochwowo lutinus i boje sie jutrzejszego dnia :( Najlepiej zapytać lekarza o te obrzęki.Pozdrawiam :)

Gość pełna nadziej
kochane przejdzie wan zobaczycie :) mi juz przeszlo a jest 3dpt

Gość pelna nadziej
pijcie duzo wody :)

Stefania i Pełna nadziej czekamy na dobre wieści za 10 dni :) Ella, jak u Ciebie? Testowałaś już?

Gość pełna nadziej
ja tam 10 dni nie wytrzymam zrobie wczesniej ;p

Madziula super ze jesteście w domku i że Julcia szybko doszła do siebie:) Fajnie ze taka *****iwa jest, nas mały tez *****iwy i uwielbia zeby sie nim zajmowac cały czas ale bardzo nie lubi lezec na brzuszku, troche leniuszek z niego!!! LENIWIEC tak go nazywamy:) Ale jest kochany. Madziula całuje Was gorąco!!!!!

Gość afii
No i po transferze teraz czekanie :( Chyba gorsze od bólu ...

Madziula super że już w domku jesteście to teraz tylko się cieszyć Ja robiłam test z krwi w 9dpt i wyszedł (5dniowy zarodek jeden oczywiście z bo z dofinansowania) a sikany na drugi dzień czyli 10dpt i była bladziutka kreseczka więc myślę że ze zwykłym testem to lepiej poczekać nie ma się co niepotrzebnie denerwować no chyba że BETA HCG to jak najbardziej

Afii, Pełna nadziei , Stefania trzymam kciuki za wysoka bete teraz żyjcie normalnie i nie myślcie o tym wszystkim :) będzie dobrze :)

To ale teraz będzie wysyp mam :) Jedna po drugiej, trzymam za Was oczekujące kciuki . Uważam, że nie ma co się spieszyć z testowaniem, żeby się nie rozczarować. Ja dwukrotnie robiłam test sikany w 9 dpt i w obu była bladziutka kreska, chociaż w drugiej ciąży to miałam nawet wątpliwości czy tam jest, była tak blada :)