Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfhgjddk

to juz jest nie do wytrzymania, doradzcie;/

Polecane posty

Gość dfhgjddk

Mam od dluzszego juz czasu taki intymny problem. Otoz chodzi o skore w okolicach odbytu, jest podrazniona. Do swedzenia sie juz przyzwyczailam i szczerze mowiac nawet nie sprawia mi to wiekszego problemu. Najgorzej jest w okolicach pachwiny poprostu cale biale bo skora sie luszczy i tak az do okolic odbytu, zaczerwienione bo czasem poprostu musze sie podrapac i drobne ranki od tego sa. Skora jest pomarszczona, czuje sie z tym zle ale jakos wstydze sie wystawiac tylka przed lekarzem. Przez jakis miesiac stosowalam codziennie wieczorem po kapieli clotrimazolum, bylo troszke lepiej ale nie moge tak dlugi czas przeciez stosowac czegos takiego. Juz nie wiem jak sobie z tym radzic i co to moze byc:( Moze mial ktos podobny problem? Pewnie ginekolog by cos zauwazyl ale w tym problem ze uwazam ze nie mam potrzeby isc do ginekologa bo nic mi nie dolega i tak naprawde nigdy nie bylam a to chyba nie jest problem dla niego

Gość dfhgjddk
Juz naprawde mnie to meczy nie wiem co robic:(

Gość majtki w tataraku
Dostalas grzyba i jak nie wyleczysz to ci csls zezre

Gość dfhgjddk
Gdyby to byla grzybica to mysle ze przenioslaby sie dalej, a tam jest wszystko ok. Poza tym grzybica moglabym zarazic swojego faceta, nie mowilam mu o tym ale mysle ze jemu nic nie jest

Gość gość
idź do lekarza ..

Gość majtki w tataraku
Talko myslisz ze jemu nic niejest moze on ma a tobie nic nie mowi i tak bedziecie sie zararzac do osranej smierci.

Gość gość
Daj foto odbytu

Gość dfhgjddk
gdyby tak bylo to pewnie nawet nie chcialby mnie dotknac. A moze to zwykle uczulenie na jakies plyny czy proszki, dziwne ze przenioslo sie do pochwy, to wszystko jest na zewnatrz. Mysle ze przez tyle czasu juz dawno by mi sie przenioslo

Dobrze rozumiem? Masz faceta, z którym współżyjesz, ale nie masz potrzeby chodzić do ginekologa i nigdy nie byłaś? :O

Gość dfhgjddk
Tak wlasnie dobrze rozumiesz, wiem ze to glupie pewnie wiele dziewczyn tak ma ale taka jest prawda ze tak samo np do okulisty czy ortopedy tez nie chodze jak nic mi nie dolega. A wizyta u ginekologa trzeba przyznac ze napewno jest krepujaca i nie znam nikogo kto lubi tam chodzic. Jak cos bedzie nie tak to nie bede miala wyjscia, czasem sie boje czy wszystko ze mna ok mimo ze nie mam zadnych niepokojacych objawow ale jakos nie potrafie sie przelamac:( Jednak pisze tutaj o troche innym problemie..

Gość gość
Ale jak to ci nic nie dolega? Podraznienie skora i swedzenie to nie dolegliwosc? Moze z tego wyjsc jeszcze cos gorszego.

Ok. Jestem w stanie przyjąć, że ktoś nie chodzi do lekarza, bo nic mu nie dolega (choć moim zdaniem w przypadku ginekologa to jest trochę inna bajka), ale nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego ktoś nie idzie do lekarza, jeśli coś mu dolega. Ty piszesz o problemie, który wymaga konsultacji lekarskiej. Czego się spodziewasz? Diagnozy? :D

Idź do lekarza rodzinnego, da ci skierowanie. Możesz się też umówić do proktologa.

Gość dfhgjddk
Masakra bo najgorsze jest to ze ja to wiem ale wmawiam sobie ze skoro do tej pory mi sie nie pogorszylo to juz nic sie nie stanie. I ze to nie problem dla ginekologa;/ moze zaczac sie smarowac zwyklym kremem nivea, nie zaszkodzi a nawilzy skore bo moze byc tez tak ze sama sobie szkodze przyzwyczajeniem do drapania i dlatego caly czas to mam

Gość majtki w tataraku
to wyprobuj jakies kremy dla niemowlakow tylko jesli sie niepoprawi to do lekarza ,mozesz zostac besplodna z takiego swinstwa.

Gość dfhgjddk
Prosze Cie tylko nie strasz mnie nieplodnoscia;/ co ma za przeproszeniem d**a z plodnoscia;/

Gość dfhgjddk
Prosze Cie tylko nie strasz mnie nieplodnoscia;/ co ma za przeproszeniem d**a z plodnoscia;/

Gość dfhgjddk
Swedzenie nie jest takie jak bylo kiedy zanim zaczelam stosowac ta masc o ktorej pisalam. Teraz moge smialo powiedziec ze jesli chodzi o swedzenie jest w miare ok tylko martwi mnie ta luszczaca sie skora, nie wyglada to naprawde estetycznie i dlatego mysle ze jesli cos sie "poprawilo" to poprostu jest to takie glupie przyzwyczajenie i urojenie ze poprostu musze sie drapnac i bledem jest tez chyba to ze powinnam nawilzac czyms chyba skore w tym miejscu;/

Gość niebieskakarolcia
A moze to rzesistek??? Proponuje poczytac dlaczego powinno sie odwiedzic ginekologa. Do dentysty tez nie chodzisz? http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105817,13271260,Infekcje_intymne_kobiet___jak_pozbyc_sie_dolegliwosci.html

O co ci w ogóle chodzi? Idź do lekarza, diagnozy ci nie postawimy na forum. Według mnie to nie jest problem dla ginekologa, a proktologa. Gin nie zajmuje się odbytem. Nie zmienia to faktu, że powinnac iść do ginekologa na rutynową kontrolę. Wiesz, że powinno się robić raz na rok cytologię? Najwięcej kobiet umiera przez raka szyjki macicy. Dzięki cytologi można go szybko wykryć i uleczy, gdyż ta choroba wykryta we wczesnym stadium jest uleczalna. Powinni wprowadzić u nas to samo, co w krajach skandynawskich, czyli jak ktoś się nie bada profilaktycznie ginekologicznie to potem sam pokrywa koszta leczenia. Nie wstydzisz się współżyć, ale do lekarza już pójść tak :/. Przecież to jego praca, a badanie jest krótkie, raz na rok i masz z głowy.

Gość dfhgjddk
Wstyd przed wlasnym facetem a wstyd przed lekarzem to dwie rozne sprawy. Nie poszlam ze swoim facetem na 1 spotkaniu do lozka. Przyznaj ze ten problem ktory mnie dotyczy jest wstydliwy a nawet moze upokarzajacy, dbam o higiene, codzienna kapiel to u mnie podstawa a tu takie cos, kazda z nas by sie wstydzila o tym mowic a co dopiero dac obejrzec z bliska. Nikomu o tym nie mowilam, nie oczekuje od was diagnozy tylko porady, chcialam sie dowiedziec czy moze ktos kiedys mial podobny problem i jak sobie z tym poradzil. Nie chce mowic napewno o tym mojemu chlopakowi.... a sprawa ginekologa to wiem wstyd sie przyznac ale naprawde nie jestem na tym swiecie jedyna, napewno ta panika kiedys minie

Upokarzający? Większość takich dolegliwości nie bierze się z braku higieny, a wręcz z jej nadmiaru. Lekarz o tym wie i na pewno nie będzie cię oceniał. Lepiej cierpieć niż pokazać d*pkę lekarzowi, który jest od tego!! Ok, twoja wola.

Gość gość
chyba mam coś podobnego, tzn na wardze sromowej, swędzi mnie i skóra jest tam taka wybielona, często łuszczy się, czasem mam pęknięcia i małe ranki od drapania się. Nie wiem, może to grzybica, wybieram się do ginekologa wreszcie bo już stanowczo za długo zwlekam. I tobie też to radzę.