Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak okresu po ciazy

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny co to znaczy? bo juz totalnie zgłupiałam? moga sie pojawić jakieś rozbieżności w czasie to chodzi o to ze okres może wystąpić póżniej? co miał autor na mysli?Jeżeli kobieta nie karmi piersią wówczas miesiączka pojawia się najczęściej w 6-8 tygodniu po porodzie czyli po okresie połogu. Mogą jednak pojawiać się pewne rozbieżności w czasie jaki i intensywności krwawienia i jest to sprawa indywidualna

Gość gość
prosze pomóżcie. bo ja juz jestem 4 misiace po porodzie i jeszcze nie mam okresu.a karmie troche piersia i troche butelka chociaz butla wiecej. teraz to nawet tylko daje piers w nocy i czasem w dzien

Gość gość
spokojnie i tak może być, mi gin powiedział, że nawet 3 lata po porodzie może nie być miesiączki, choć aż tak długo, to bardzo rzadko się zdarza. ja dostałam 2,5 miesiąca po porodzie, karmiłam tylko piersią. jak cię coś niepokoi zawsze możesz skonsultować się z lekarzem.

ja karmiłam piersią w nocy a w dzień mleko modyfikowane miałam słaby pokarm. potem tylko butla a okres dostałam 6 miesięcy po porodzie.....to normalne.

A byłaś u lekarza ? Bo widać że panikujesz (to już któryś Twój temat ;) ) Kochana organizm po porodzie musi się zregenerować. To nie jest tak że ktoś karmi piersią to okres dostanie później,a mlekiem modyfikowanym szybciej .... Ja piersią karmiłam tylko miesiąc i co ? Połóg trwał prawie 6 tygodni a okresu ni widu ni słychu.Dostałam po ..... przeszło 3 latach (!) plamienia,a po przeszło roku plamieniach dopiero prawdziwy okres. I żeby nie było ....Byłam u 10 lekarzy,zrobiłam wszystkie zalecane badania,brałam leki na wywołanie.Każdy lekarz stwierdził "taki mój urok". A dodam że moje znajome/koleżanki/ przyjaciółki dostawały pierwszy okres tuż po zakończeniu okresu połogu lub w ciagu pół roku - max do roku czasu od porodu.