Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalne kobiety

Dlaczego w XXI wieku nadal kobiety rodza bez znieczulenia ? Szkoda im kasy?

Polecane posty

Gość normalne kobiety

i jeszcze sie tym szczyca na forum czy w mediach, ze rodzily tak jak natura je do tego stworzyla, czyli bez zadnego znieczulenia ,po kilkanascie godzin:) czy mozna chwalic sie taka glupota?:) a potem czyta sie o omdleniach, peknietych kroczach, hemoroidach bleee Normalne kobiety rodza ze znieczuleniem lub placa za cesarke. Chyba decydujac sie na dziecko, trzeba wziac pod uwage, ze w kieszeni zawsze trzeba miec te 2 tys na wszelki wypadek?

Gość typowa zona
Nie chrzan. pierwszym razem rodzilam z zzo,drugim bez,bo szlo szybko i nie bylo sensu. nie mozna mowic,ze lepiej tak albo lepiej tak -wszystko zalezy od sytuacji. Porod z zzo mialam totalnie bezbolesny ,ale drugi i nie czulam ,kiedy mam przec -dla dziecka o malo by sie to nie skonczylo proznociagiem. dugi bul szybki,jakis bardziej swiadomy. Osobiscie bardziej mi sie podobal ten drugi,ale jak mowie -wszystko zalezy,jaka jest sytuscja. pierwszy porod bez zzo zakonczylby sie cesarka -tak powiedzial lekarz

Gość kayleigh22
a skad ci to to glowy przyszło ??? ja rodzilam ze zneczuleniem.

W innych krajach znieczulenie jest darmowe i dostaje je każda rodząca, tylko w tym naszym cudownym kraju jak nie zapłacisz to cierp... Powinno to się zmienić.. Rodzić po ludzku to chyba nie rodzić w bólach i cierpieniach..

Gość Mama Jedynaczki :)
Kilka lat temu w szpitalu gdzie rodziłam ( miasto 70 000 mieszk ) można było zapłacić za znieczulanie 500 zł .Później to zlikwidowali i nie ma wcale . Mój poród trwał 20 godzin i zakończył sie cc.

Gość gość
Nie rodzilam w Polsce. Miałam masaż, pozniej akupunkture, głupiego Jasia a potem zzo. A na końcu proznociag.

ja najpierw dostalam gaz do wdychania ale niezbyt pomagal dzialal na mnie jak glupi jas usypialam pomiedzy skurczami pozniej morfine w zastrzyku w udo a na koncu przy szyciu zniecxulenie w kregoslupik

bo lubią się męczyć bo im się wmawia że tak trzeba że leki znieczulające zaszkodzą dziecku bo w mediach promuje się eco i bio matki polki katolki

Gość no własnie ???
justek76- weź się idź leczyć bo niedobrze się robi o tych twoich wpisów . I odwal się wreszcie od osób wierzących .

Gość gość
A widzisz są szpitale gdzie chcesz zaplacić a nie możesz i nie masz zzo nawet za kasę!!!!

Gość o matko swieta
to sie wybiera szpital w ktorym jest zzo..chyba logiczne!!!!!!!

Gość gość
po to ze porod to nie zabieg który można sobie umilic przez znieczulenie.bol jest fragmentem porodu,a wam się już całkiem w głowach poprzewracało

bo jesteśmy narodem który znajduje jakąś chorą radość w cierpieniu i justek ma rację, to chyba ma coś wspólnego z wiarą jednak, bo moja teściowa, de facto pielęgniarka środowiskowa z wieloma dyplomami uważa że kobieta powinna rodzić w cierpieniu żeby "nieść swój krzyż"...