Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cilest- co robić??

Polecane posty

Gość gość

W opakowaniu zamiast 21 tabletek miałam 20 bo jedną wzięłam jak zwymiotowałam przy poprzednim opakowaniu. Tę 21 powinnam wziąć w środę. W poniedziałek idę do gin po receptę. Ale ja brałam Cilest, który w całej Polsce jest wycofany. Co teraz zrobić? Mogę wziąć tylko 20?:( W ogóle to 4 miesiące dopiero biorę, w tym 3 miesiące brałam wadliwą partię... Boże;/ Ciekawe czy nie jestem w ciąży:( Teraz znowu mi się wszystko rozreguluje:(:( Jestem taka zła...

Gość gość
jesli wyrzygalas to nie bierze sie z nastepnego opakowania tylko przez pare dni dodatkowo zabezpiecza. co ty z choinki sie urwalas?

Gość gość
Zwymiotowałam w ciągu 3 godzin więc wzięłam następną, co w tym dziwnego? Przecież tak pisze na ulotce. Wycofali bo jest wadliwy i się nie wchłania.

Gość gość
możesz wziąć tylko 20, potem 7 dni przerwy i następne opakowanie. Tabletki anty mają to do siebie, że można też regulować okres. Ja biorę cilest wiele lat. Zresztą wiele lat jestem na hormonach, różnych

Gość gość
Czyli jak będę brała 20 i przerwa to będę zabezpieczona? Tzn o ile działają. A myślałam, ze może jednak ta wadliwa partia na mnie działa bo miałam przy tych 2 opakowaniach krwawienie normalne z odstawienia więc coś tam trochę działały:(

przestan panike siac... ciekawe, ze tylko w pl wycofali, a reszta europy uzywa. yasminelle i diana 35 sa szkodliwe i je wycofano np we francji.

Gość gość
Wycofali w 43 krajach w tym w Polsce!;/;/

Gość gość
Wczoraj

Gość gość

Gość gość

Gość hermionaona
jakie masz jeszcze pytanie?

Gość enieli
decyzją GIF-u z dnia 28 maja wycofano z obrotu w Polsce Cilest z uwagi na błędy parametrów norgestimatu. Z tego co powiedziano mi w aptece wada polega na tym, że tabletki nie rozpuszczały się w organizmie.. Na szczęście sprzedano mi inne tabletki, bo wczoraj musiałam wziąć.

Gość enieli
I informacji na ten temat jest bardzo mało, ponieważ nie chcą robić rozgłosu- zniszczyłoby to markę. Zmienią serie i znowu będzie można zakupić cilest.

tylko jezeli wycofano w 43krajach, jak twierdzisz, to ta informacja bylaby w roznych jezykach w internecie. a nie ma.

Gość enieli
wycofano tylko w Polsce

Spokojnie. Jeśli miałaś krwawienie z odstawienia marna szansa, żebyś była w ciąży. Weź 20, 7 dni przerwy (czyli następne opakowanie bierzesz dzień wcześniej niż powinnaś), lekarz przepisze Ci inne tabletki i wszystko będzie w porządku.

a ja chetnie chcialabym wiedziec dokladnie ktora partje wycofano, zn nr serii, date produkcji, date waznosci. sama biore cilest i nie chcialabym miec za 9mcy kindersuprise :-O

Gość gość
OMG!

Gość enieli
Nie wkleję Ci tego tutaj, bo to jest w pdf-ie Prawda jest taka, że jeżeli ktoś brać wadliwe partie kilka miesięcy może spodziewać się teraz dzidziusia. Polecam test ciążowy.